به گزارش اکونا پرس،

بررسی لیست بدهکاران برخی از بانک‌های خصوصی نشان می‌دهد اسامی ذکر شده در لیست بدهکاران آنها به هیچ وجه مشتری مطالباتی نیستند و تسهیلات جاری که توسط این بانک‌ها در جهت حمایت از تولید و اشتغال‌زایی به ویژه در حوزه غذا و دارو اعطا شده در زمره لیست بدهکاران محسوب شده است.

به نظر می‌رسد ضروری است این لیست‌ها از جنبه کیفی که همان موضوع اعتبارسنجی علمی، بهداشت اعتباری و اخذ وثایق و تضامین است مورد بررسی قرار می‌گرفت تا مشخص شود کدام بانک‌ها در این زمینه که حلقه مفقوده زایش مطالبات معوق است سربلند هستند.

بر این اساس شاید بهتر بود بانک مرکزی به جای عجله در ذکر اسامی شرکتهای معتبر و فعالان واقعی عرصه تولید و صنعت که در دوران تحریم و کرونا در صف اول جنگ اقتصادی ایستاده بودند به بررسی و انتشار پرونده افراد و شرکت‌هایی بپردازند که بدون گذراندن فرآیندهای صحیح تسهیلات دهی از برخی بانک‌ها تسهیلات قابل توجه گرفته‌اند و معوق شده است.

در این میان قطعاً مطالبه واقعی  مردم و رسانه‌ها از بانک مرکزی این است که به جای انتشار غیرکاربردی اسامی شرکتها، برای شناخت بانک‌های با عملکرد اعتباری صحیح، با ساز و کاری مشخص وضعیت سلامت و صحت و درستی فرایند اعتباری همه بانک‌ها را در قالب یک رتبه‌بندی مشخص اعلام کند تا سپرده‌گذاران و سهامداران خود به قضاوت بشینند که کدام بانک امانت‌دار بهتری نسبت به سرمایه‌های آنهاست.

در روی دیگر سکه با توجه به ناقص بودن اسامی بانک‌ها، مردم و رسانه‌ها انتظار دارند بانک مرکزی با رفتار و تدبیری یکسان و مشابه در اسرع وقت اسامی تسهیلات گیرندگان سایر بانکها را نیز منتشر  کند تا اولا رفتار یکسان خود را با بانکها نشان دهد و در ثانی عملکرد بانک‌ها با یکدیگر قابل قیاس شود.

با این رویکرد تا اکنون به نظر می‌رسد بانکهایی که اسامی آنها در لیست بانک مرکزی هست در آزمون شفافیت و حمایت از فعالان واقعی تولید و صنعت سربلند بیرون آمده‌اند و باید منتظر ماند تا ببینیم سایر بانک‌ها هم تمایلی به ورود به این لیست دارند یا خیر؟