رییس ساتا خبر داد:
عرضه سهام ۱۶ پتروشیمی در بورس و ساخت ۶ پتروشیمی بزرگ
رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح ضمن اعلام برنامه های جدید از عرضه سهام ۱۶ پتروشیمی منطقه مکران در بورس و امکان جذب ۳۰ هزار میلیاردی حقوق بازنشستگان برای ساخت ۶ پتروشیمی بزرگ خبر داد.
ابراهیم محمودزاده از ورود ساتا به عرصههای جدید سرمایهگذاری خبر داد و به ماهنامه بورس امروز گفت: ساتا قصد دارد سهام یک سری شرکتهای اپراتوری را خریداری و از سال جاری در این حوزه جدید فعالتر شود و از سوی دیگر با سرمایهگذاری در صنایع صادراتمحور، بهره اقتصادی مطلوبی کسب کند. همچنین با توجه به تجدیدناپذیری انرژیهای هیدروکربنی در آینده دیگر حوزه هدف ساتا برای سرمایه گذاری، حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر است.
سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی
وی به سرمایهگذاریهای جدید ساتا اشاره کرد و گفت: بر اساس یک برنامه درازمدت ۷ ساله در پروژههای جدید حوزه پتروشیمی بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری میکنیم به عنوان مثال با نهایی شدن قرارداد خط لوله ایرانشهر ـ چابهار برنامههای احداث واحدهای پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار در دستور کار قرار گرفته و در صورت جذب سرمایهگذاری در این منطقه میتوان شاهد ایجاد قطب سوم پتروشیمی ایران در منطقه مکران باشیم، چرا که وجود مشوقهای مالیاتی و نزدیکی به بازارهای بزرگ مصرف همچون هند و پاکستان، این منطقه را برای سرمایهگذاران جذاب کرده است. از سوی دیگر توسعه این منطقه سبب آبادانی بینظیری در منطقه مکران خواهد شد. بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است ۱۸ واحد پتروشیمی در این منطقه با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری احداث شود که اخیرا ساخت دو واحد آن آغاز شده و تاکنون یکی از این واحدها بیش از ۵۰ درصد در سفارش کالا پیشرفت داشته است.
این مقام مسئول به نرخ دلار و رویکرد پتروشیمیها در این فضا اشاره کرد و گفت: پتروشیمیها باید این آمادگی را داشته باشند که با سیاستهای اقتصادی و نظام خود را تطبیق داده و مطالبات را پیش از تصویب این سیاستها به دولت اعلام کنند که در این راستا خوشبختانه توانستهاند با قیمت ۴۲۰۰ تومانی دلار تطبیق یابند.
محمودزاده با اشاره به تزریق سالانه بیش از ۱۳ میلیارد دلار ارز از طریق صادرات محصولات پتروشیمی به اقتصاد گفت: پتروشیمیهای زیرمجموعه ساتا از گذشته تاکنون کالا را با نرخ مشخصی صادر کرده و دلار حاصل از آن را دریافت و در بازار ارز به فروش میرساندند اما با تعیین قیمت ۴۲۰۰ تومانی ارز توسط بانک مرکزی، وضعیت و قیمت خوراک دریافتی مجتمعهای پتروشیمی مشخص نیست. در مذاکرات با دولت، به این نتیجه رسیدیم که در زمینه تغییرات نرخ خوراک و انتخاب صرافیهای خریدار ارز پتروشیمیها، دولت با عقلانیت و منطقی عمل میکند و در این شرایط مطمئنا ما هم دولت را پشتیبانی خواهیم کرد.
وی افزود: ثبات نرخ دلار برای همه بهتر است و با توجه به قیمت ۴۲۰۰ تومانی ارز و اینکه در گذشته تضمینهای لازم برای جلوگیری از زیان حاصل از نوسانهای ارز در پتروشیمیها بهخوبی دیده شد، امروز برای رسیدن به ساز و کارهای لازم، نیاز به زمان داریم و در این مدت امیدواریم دولت با بستههای تشویقی، از زیان بیش از حد پتروشیمیها جلوگیری کند.
مذاکره با وزارت نفت در زمینه کاهش نرخ خوراک
رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح گفت: نوسانات نرخ ارز در صنعت پالایش تاثیرات کمتری نسبت به پتروشیمی داشته و سرمایهگذاری در این سبد از ریسک کمتری برخوردار است. با این همه، بر اساس برآوردها بیش از ۵۰ درصد سهام پتروشیمیهای منطقه عسلویه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار شستان قرار دارد و بهنظر میرسد در آینده نزدیک باید به دنبال بحث چانهزنی مطالبات در شرایط جدید باشیم و مذاکره با وزارت نفت در زمینه کاهش نرخ خوراک را در دستور کار قرار دهیم.
محمودزاده به پروژه کیان اشاره کرد و گفت: این پروژه که هر سه مرحله تولید صنعت پتروشیمی را در خود دارد، به بیش از 1.5 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد. از سوی دیگر تا سه ماه آینده در پتروشیمی متانول مرجان در عسلویه به تولید اقتصادی خواهیم رسید و فاز نخست پتروشیمی بزرگ بوشهر نیز سال جاری راهاندازی میشود.
عرضه سهام 16 پتروشیمی منطقه مکران در بورس
وی ادامه داد: بخشی از سهام این دو مجتمع به صورت عمده در بورس عرضه شده و با توجه به تولید مناسب این مجتمعها، شانس عرضه آنها در بورس زیاد است. البته این شانس برای پتروشیمیهای کیان و ۱۷ پتروشیمی مکران بیشتر است و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، سهام ۱۶ پتروشیمی منطقه مکران در بورس عرضه خواهد شد. ضمن اینکه در بحث پالایشگاهی، در پالایشگاههای تبریز و شیراز تولید محصولات یورو۴ و یورو۵ را در دستور کار داریم که در همین راستا واحد بهبود کیفیت تولید پالایشگاه تبریز تا ماه آینده با استانداردهای اروپایی به تولید میرسد. سال جاری قیر تولیدی این پالایشگاه نیز با راهاندازی واحدهای جدید به بنزن تبدیل و در پتروشیمی تبریز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این مقام مسئول به سرگردانی سرمایههای کوچک در ایران اشاره کرد و گفت: اگر مردم اطمینان داشته باشند میتوانند بدون ریسک در بازاری همچون اوراق مشارکت، به سود خوبی برسند، بهطور حتم در آن سرمایهگذاری میکنند. حضور بیش از حد مردم در بازار ارز و طلا نشان میدهد شرکتهای هلدینگی نتوانستند عملکرد خوبی برای جذب سرمایه داخلی داشته باشند و بهنظر میرسد باید ساز و کارهای لازم برای استفاده از منابع داخلی تسهیل شود.
محمودزاده با اشاره به پوشش حدود ۵ میلیون بازنشسته در این سازمان گفت: این افراد حقوق بازنشستگی را از ما و از هلدینگهای دیگر خدمات دریافت میکنند. در حقیقت استفاده از سرمایههای موجود در سازمان و صندوقهای بازنشستگی و بیمهای نوعی سرویس و خدمت است. ما بهدنبال آن هستیم که با ارائه خدمات و سرویسهای بازنشستگی بهتر و شایستهتر، این پول را از بازنشستگان جذب و در بخشهای سودده سرمایهگذاری کنیم. هماکنون سالانه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان حقوق به بازنشستگان میپردازیم که این میزان سرمایه میتواند برای ساخت ۶ پتروشیمی بزرگ سرمایهگذاری شود.
ارسال نظر