به گزارش اکونا پرس،

جعفر سرقینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که بورس کالا در فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری اثرات مثبتی برای اقتصاد داشته است، اظهار کرد: با هم‌اندیشی در بخش خصوصی و دولتی و استفاده از ظرفیت های بورس کالا، دیگر نیاز به مداخله دولت در بازار محصولات نخواهیم داشت البته این هم اندیشی ها باید به صورت منصفانه و برد - برد برای صنایع پایین دستی و بالادستی انجام شود تا بتوانیم در مسیر آزادسازی قیمت ها و مشارکت مردم در اقتصاد به درستی گام برداریم.

وی افزود: درصدد هستیم برای محصولی همچون آهن اسفنجی نیز فرمول پایه ای تعیین شود تا عرضه و تقاضا در بورس، قیمت نهایی را مشخص کند.

معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به عرضه سنگ آهن به بورس کالا بیان کرد: وزارت صنعت موافق این موضوع است که سنگ آهن به بورس کالا بیاید و تولیدکنندگان سنگ آهن می توانند برای عرضه محصولات شان در بورس کالا و حرکت به سمت اقتصاد مبتنی بر بازار اقدام کنند.

سرقینی در ادامه اظهار کرد: در راستای حرکت به سمت مبادلات شفاف در حوزه کالایی، بورس کالا یک اتفاق مبارک در اقتصاد ایران است و اگر دوران گذشته و حواله ای را به یاد بیاوریم بیشتر قدر این بورس را خواهیم دانست. از این رو، باید طی سال های آینده شاهد ارتقا جایگاه و فعالیت های بورس کالا البته با حمایت نهادهای دولتی و خصوصی باشیم.

این معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تقویت و توسعه بورس کالا از حیطه معاملات کالاهای داخلی باید فراتر برود، افزود: پیشرفت های بورس کالا باید در زمینه بین المللی نیز نمود پیدا کند به طوریکه در صورت فراهم شدن برخی زیرساخت ها، می توان شاهد توسعه تجارت ایران با کشورهای مختلف از طریق بورس کالا بود.

به گفته سرقینی، بورس کالا باید به سازوکارهایی مجهز شود تا برای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران خارجی نیز جذاب باشد و توسعه ابزارهای مالی را یکی از همین جذابیت ها دانست