مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه اوراق بهادار صبح روز جاری در جمع خبرنگاران از برنامه ها، چشم انداز و پروژه های این مجموعه سخن گفت و کاربردها و مزیت های راه اندازی سامانه سجام را تشریح کرد.

به گزارش اکوناپرس، حسین فهیمی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه اوراق بهادار سامانه سجام را به عنوان مهمترین پروژه سمات معرفی کرد و گفت: سامانه سجام بزرگترین مرجع جمع آوری اطلاعات مشتریان در بازار سرمایه با ابعاد و گستردگی زیادی است که زیرساخت های این سامانه طراحی و عملیاتی شده است.

این سامانه جایگزین شناسایی اولیه ای است که هر فرد در هر بازاری نیاز دارد تا ارایه دهد.

فهیمی با بیان اینکه هر شخص حقیقی و حقوقی فقط یک بار ثبت نام می کند و احراز هویت می شود، در این خصوص ابراز داشت: اهالی بازار سرمایه پس از ثبت نام در این سامانه وارد باشگاه بازار سرمایه می شوند و به کلیه خدمات نهادهای مالی دسترسی خواهند داشت.

از سوی دیگر هیچ نهاد یا ارکانی نیاز به نگهداری اطلاعات ندارد و این سامانه با همکاری سامانه های دیگر همچون بانک مرکزی و مرجع ثبت شرکت ها قادر به بروز کردن اطلاعات اشخاص است.

وی فرصت ثبت نام در سامانه سجام را شش ماه اعلام کرد که فرایند ثبت نام از 27 خرداد ماه جاری آعاز شده و بر عدم امکان ثبت نام در این سامانه پس از پایان فرصت شش ماهه تاکید کرد.

مدیر عامل سمات در خصوص لزوم ثبت نام دارندگان سهام عدالت ابراز داشت: فعلا تکلیفی برای دارندگان سهام عدالت جهت ثبت نام در این سامانه وجود ندارد و باید کارگروهی با سازمان خصوصی سازی جهت تصمیم گیری در این خصوص تشکیل شود.

فهیمی نحوه ثبت نام در سامانه سجام را این چنین تشریح کرد؛ ورود به سایت رسمی شرکت و ورود به آیکون سجام و نیز ثبت نام از طریق سایت به ادرس dara.cds.com دو روش جهت ثبت نام در این سامانه هستند.

بر این اساس، پس از ثبت نام در این سامانه هر فرد باید با در دست داشتن اسناد هویتی بویژه کارت ملی هوشمند به یکی از دفاتر پیشخوان جهت احراز هویت مراجعه کند تا مرحله سجامی شدن تکمیل شود. پس از طی این مراحل افراد وارد باشگاه بازار سرمایه می شوند و تمامی ارکان بازار سرمایه قادر خواهند بود تا اطلاعات افراد را دریافت کنند.

وی با اشاره به یکی دیگر از سامانه های پایلوتی که سال جاری در این شرکت عملیاتی خواهد شد،گفت: سامانه مجمع الکترونیک و توزیع سود سهامداران، نحوه نظارت بر بنگاه های اقتصادی را متحول خواهد کرد.همچنین از این طریق سهامدار امکان اظهار نظر خواهد داشت و در نهایت می توانند پس از مبادله شدن اسناد و مدارک،اعمال رای مجازی داشته باشند.