همزمان با عرضه اولیه پنج درصد از سهام شرکت پتروشیمی پارس در بازار سرمایه برخی از مدیران ارشد این شرکت همراه با مدیران عامل هلدینگ "فارس" و "پارسان" به عنوان سهامداران عمده مجتمع پتروشیمی پارس در جمع خبرنگاران حاضر شدند تا وضعیت این واحد پتروشیمی را در آستانه ورود به بورس تشریح کنند.

افزایش پنج هزار میلیارد تومانی ارزش بازار شرکت در آینده نزدیک

به گزارش خبرنگار اکوناپرس، مسعود حسنی، مدیر عامل شرکت پتروشیمی پارس با بیان اینکه مبلغ 720 میلیارد تومان نقدینگی از محل عرضه سهام شرکت پتروشیمی پارس در بورس، وارد این مجموعه می شود، گفت: در حال حاضر ارزش بازار شرکت در بازار سرمایه 14 هزار و 500 میلیارد تومان برآورد می شود که این رقم در مدت زمان کوتاهی به 20 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

حسنی افزود: این مجموعه در راستای توسعه و ایجاد ارزش افزوده تلاش زیادی می کند و این امر با کاهش خام فروشی اتفاق خواهد افتاد.

30 درصد از کل صادرات ال پی جی در اختیار "پارس"

در ادامه  علی حسینی، معاونت برنامه ریزی هلدینگ خلیج فارس در خصوص تولیدات شرکت پتروشیمی پارس ابراز داشت: در کشور ما حدود هشت میلیون تن ال پی جی تولید می شود که حدود پنج میلیون تن از آن توسط شرکت گاز و مابقی توسط پتروشیمی های پارس، بندر امام و شازند اراک تولید می شود.

از سوی دیگر حدود 60 درصد از صادرات ال پی جی توسط شرکت های پتروشیمی انجام می شود و 30 درصد از صادرات این محصول از سوی "پارس" عرضه می شود. به عبارت بهتر این مجموعه که مقدار کل تولید ال پی جی خود را صادر می کند، حدود 1.5 میلیوون تن ال پی جی به ارزش یک میلیارد دلار صادر می کند. همچنین 95 درصد از فروش صادراتی و داخلی محصول استایرن منومر در کل کشور به مجتمع پتروشیمی پارس اختصاص دارد.

 وی در خصوص سیاست تقسیم سود نقدی شرکت اظهار کرد: این مجموعه سالانه سود مناسبی را در مجمع عادی سالیانه خود تقسیم می کند و امسال نیز به این روند ادامه خواهد داد. علاوه بر این، سود نقدی تقسیمی شرکت حدود دو هفته پس از برگزاری مجمع به سهامداران پرداخت می شود.

به گفته این مقام مسئول بهای تمام شده شرکت پتروشیمی پارس در پرتفوی سرمایه گذاری هلدینگ فارس کمتر از 100 تومان محاسبه می شود و این در حالی است که سه درصد از کل سهام عرضه شده در روز جاری از سوی این هلدینگ پتروشیمی واگذار شده است.

معافیت مالیاتی "پارس" تا سال 1402

همچنین جعفر ربیعی، مدیر عامل صنایع پتروشیمی خلیج فارس در خصوص ورود "پارس" به بازار سرمایه گفت: امیدواریم تا در سال جاری بتوانیم زیرمجموعه های دیگری را از پرتفوی سرمایه گذاری هلدینگ خلیج فارس وارد بورس کنیم که البته این امر نیز به عوامل متعددی بستگی دارد.

ربیعی در خصوص تاثیر اعمال تحریم های بین المللی از سوی کشور آمریکا در مرداد ماه جاری بر وضعیت این هلدینگ ابراز داشت: این تحریم ها یک جانبه از سوی کشور آمریکا اعمال می شود و به تحریم های بین المللی ارتباطی ندارد. به هر حال این مجموعه به دنبال راهکارهای مناسب جهت مقابله با این امر است تا کمترین اثر منفی را بر وضعیت سودآوری هلدینگ پتروشیمی و زیرمجموعه های آن در پی داشته باشد.

وی در خاتمه پیرامون معافیت مالیاتی شرکت پتروشیمی پارس گفت: این مجتمع طبق نامه هیات وزیران از روز تاسیس آن تا 20 سال از پرداخت مالیات معاف است و بدین ترتیب می توان گفت "پارس" تا سال 1402 مشمول معافیت مالیاتی است.

تغییر سیاست تقسیم سود، علت تاخیر در عرضه اولیه

در پایان این جلسه، روح الله حسینی مقدم، معاون شرکت بورس در بیان علت تاخیر عرضه اولیه اظهار کرد: سازمان بورس از سهامدار عمده شرکت درخواست کرد تا در صورت امکان حداکثر سود نقدی در مجمع عمومی "پارس" تقسیم شود که بنا به تصمیم سهامدار عمده حدود 80 درصد از سود محقق شده سال مالی 96 در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت میان سهامداران تقسیم می شود و البته این امر به تصمیمات مجمع نیز بستگی دارد.