به گزارش اکونا پرس،

به گزارش خبرنگار اکوناپرس، مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران شرکت تولید نیروی برق دماوند با نماد "دماوند" صبح روز  16تیرماه سال جاری با حضور 98.74 درصد از سهامداران برگزار شد و در این مجمع تقسیم سود نقدی هر سهم به مبلغ 900 ریال به تصویب سهامداران رسید.

هیات رئیسه این مجمع با ریاست آقای سهم دینی و نظارت آقایان عبداللهیان و مهربانی تشکیل شد و جمال الدین عزیزی، مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق دماوند به عنوان دبیر مجمع انتخاب شد.

در جریان برگزاری این مجمع گزارش عملکرد 12 ماهه اخیر سال مالی 96 شرکت توسط مدیر عامل آن قرائت شد و پس از بررسی به تایید حداکثر سهامداران رسید. علاوه بر این، روزنامه دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه کثیرالانتشار و موسسه های هوشیار بهمند و کوشامنش به عنوان بازرس و حسابرسی قانونی از دیگر مصوبات این مجمع به شمار می رود.


پیام هیات مدیره

شرکت تولید نیروی برق دماوند (سهامی عام) به عنوان بزرگترین تولید کننده برق حرارتی که سهمی در حدود 4.5 درصد از کل تولید برق کشور را به خود اختصاص داده چشم انداز منتهی به سال 1400 خود را انتخاب اول سرمایه گذاران، رهبری در بازار برق ایران  و تعالی و سرآمد کارکنان قرار داده و با ماموریت مدیریت بهینه منابع نیروگاهی در اختیار برای تولید و فروش برق ایمن و اقتصادی خود را موظف نموده که با هدف گزاری های سالیانه و برنامه ریزی لازم ضمن تحقق اهداف تعیین شده، بیشترین درآمد را نیز کسب و موجبات رضایت ذینفعان شرکت را فراهم سازد.

همه این اقدامات در زمانی انجام می گیرد که مشکلات زیادی در راه تولید مستمر و مطمئن برق وجود دارد هیات مدیره تمام سعی و تلاش خود را در جهت رفع این مشکلات بکار گرفته است. در همین راستا دستیابی به بیشترین میزان آمادگی طی سالهای بهره برداری از نیروگاه، کسب عنوان نیروگاه برتر در سال 1396، عقد نزدیک به 315 مگاوات قرارداد فروش دوجانبه برق با صنایع بزرگ کشور، اجرای پروژه های زیست محیطی، اجرای باز چرخانی، استفاده مجدد از آب، تمدید پروانه بهره برداری برای تولید برق از وزارت نیرو به مدت 5 سال و اخذ پروانه خرده فروشی برق از وزارت نیرو از اهم فعالیت های این سال بوده است.

 

تاریخچه شرکت

شرکت تولید نیروی برق دماوند (سهامی عام) در تاریخ 1387.05.02 تاسیس شده و تحت شماره 940 مورخ 1387.05.02 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی شهرستان پاکدشت به ثبت رسیده و از تاریخ 1387.07.01 شروع به فعالیت نموده است. اساسنامه جدید شرکت در تاریخ 1397.02.11 به تصویب رسیده است. شرکت توانیر به عنوان مالک اولیه و سهامدار شرکت، سهام خود را به ترتیب به میزان 45درصد در تاریخ بیست و نهم آذر ماه سال1389 و 37.57 درصد در تاریخ 1391.02.19 و 17.43 درصد در تاریخ 1391.12.28 بنام بنیاد شهید و امور ایثارگران منتقل نموده که مطابق قرارداد واگذاری سهام، پس از پرداخت مبالغ سهام ترجیحی کارکنان معادل11درصد، سهام متعلق  به بنیاد شهید و امور  ایثارگران  معادل 89.99درصد خواهد بود. در سال 1394 سهام شرکت به بانک دی واگذار و 7% از سهام در فرابورس عرضه شده است.
 

سرمایه و ترکیب سهامداران

سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 460.000 میلیون ریال ( شامل تعداد 460.000.000 سهم، به ارزش اسمی هر سم 1000 ریال ) بوده که طی یک مرحله به شرح زیر به مبلغ 2.760.000 میلیون ریال ( شامل تعداد 2.760.000.000 سهم به ارزش اسمی هر سهم 1000 ریال) در پایان سال مالی منتهی به 1395.12.30افزایش یافته است.

1

همچنین سهامداران دارای مالکیت بیش از 1درصد سهام شرکت در پایان سال منتهی به 1396.12.29 و تاریخ تایید گزارش به شرح جدول زیر است:

2

وضعیت معاملات و قیمت سهام

شرکت مورخ 1393.12.25 بورس اوراق بهادار تهران در گروه صنعت برق، گاز، بخار و آب گرم با نماد دماوند درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ 1394.12.24 مورد معامله قرار گرفته است.

هیات مدیره:

3

 

روش های فروش برق تولیدی نیروگاه:

در حال حاضر عمده فروش برق تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت (دماوند) از طریق بازار برق ایران که متولی آن شرکت مدیریت شبکه برق ایران می باشد صورت می گیرد.این نیروگاه با عقد قرارداد با شرکت مدیریت شبکه و حضور در بازار رقابتی در کنار سایر نیروگاه های کشور و با قیمت رقابتی ،برق خود را به فروش می رساند.

ضمنا در حال حاضر فروش برق از طریق بورس انرژی و قراردادهای دو جانبه نیز امکان پذیر می باشد و لیکن زمینه صادرات برق برای بخش خصوصی تا کنون مهیا نشده است.

*در سال 1396 سهم برق تولیدی فروش رفته در بازار برق معادل 77 درصد (حاصل تقسیم میزان انرژی فروخته شده در بازار بر میزان کل انرژی فروخته شده در بازار و خارج از بازار)از کل تولید و درآمد کسب شده معادل 85 درصد (حاصل تقسیم درآمد حاصل از آمادگی ،انرژی و خدمات جانبی در بازار بر کل درآمد بازار و خارج از بازار)از کل درآمد این شرکت بوده است.


بورس انرژی:

بورس انرژی ایران ،به عنوان یک بورس کالایی تشکلی خود نظام است که امکان معاملات حامل های انرژی (شامل نفت،گاز،برق و سایر حامل های انرژی) و اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای مذکور درآن وجود دارد.

بورس انرژی ایران دارای سه بازار فیزیکی، مشتقه و فرعی می باشد. در بازار فیزیکی ،کالاهای پذیرفته شده در بورس و در بازار مشتقه ،اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای پذیرفته شده در بورس مورد معامله قرار می گیرند.کالاهای تک محموله ای و خارج از گونه نیز در بازار فرعی قابلیت معامله دارند. بازار فیزیکی خود شامل سه تابلوی برق ، نفت وگاز و تابلوی سایر حامل های انرژی و بازار مشتقه شامل سه تابلوی قرارداد سلف موازی استاندارد ،قرارداد آتی و قرارداد اختیار معامله می باشد.همچنین هر یک از تابلوها دارای دو رینگ داخلی و بین المللی هستند.در بازار فیزیکی معاملات در قالب قراردادهای نقدی،نسیه ،سلف،کشف پریمیوم انجام می پذیرند و قراردادهای آتی ،اختیار معامله و سلف موازی استاندارد و ... نیز قابلیت معامله در بازار مشتقه را دارا می باشند.

این شرکت با اخذ کد معاملاتی از بورس انرژی آمادگی دارد با شرایط توافقی ،برق مورد نیاز مصرف کنندگان واجد شرایط را از طریق بورس انرژی تامین کند.

در سال 1396 سهم انرژی تولیدی فروش رفته در بورس انرژی معادل 9 درصد (حاصل تقسیم میزان انرژی فروخته شده در بورس انرژی بر میزان کل انرژی فروخته شده در بازار و خارج از بازار) از کل تولید و درآمد کسب شده معادل 5 درصد (حاصل تقسیم درآمد حاصل از بورس انرژی بر کل درآمد بازار و خارج از بازار) از کل درآمد این شرکت بوده است.

 

اهم اقدامات انجام شده در سال 1396:

- فروش انرژی تولیدی به میزان12.5درصد بالاتر از متوسط نرخ بازار

- عقد قراردادهای دو جانبه به میزان 316 مگاوات (حدود 29درصد کل کشور)

- ارائه مناسب خدمات کنترل فرکانس و رفع اشکالات موجود

- تمدید پروانه بهره برداری برای تولید برق به مدت 5 سال

- اخذ پروانه خرده فروشی به میزان 1486 میلیون کیلووات ساعت در یک سال

- ثبت بیشترین آمادگی ناخالص به مقدار 18.009.844 مگاوات ساعت

 

اهداف و برنامه های سال 1397:

- عقد قراردادهای دو جانبه به میزان 500 مگاوات

- تحقق آمادگی پیش بینی شده 17.607.912 مگاوات ساعت

- تعمیرات اساسی LTE واحدهای گازی G11 و G12 به مدت 45 روز

- تعمیرات نیمه اساسی واحد بخار S5 به مدت 20 روز

- راه اندازی بازرگانی خارجی و خرید مستقیم لوازم یدکی مورد نیاز

 

طرح های توسعه ای آینده:

- اجرای پروژه های بهینه سازی واحدهای گازی از جمله خنک کاری هوای ورودی

- اجرای طرح انتقال آب از سد ماملو به نیروگاه

- اخذ مجوز و تامین بخشی از آب نیروگاه از طریق منابع زیرزمینی



 

صورت سودوزیان

ترازنامه

 

11