عقبگرد شاخص کل بورس با وجود بازگشایی 2 نماد بانکی
بازگشایی نماد معاملاتی بانک صادرات و پارسیان امروز موجب شد شاخص بورس اوراق بهادار تهران با افت نسبتا شدیدی مواجه شود. امروز بار دیگر سهامداران خرد بانکی چوب عدم مدیریت صحیح مدیران بازار پول و سرمایه را خوردند.
در حالی مشکلات موجود در بازار پول ایران هر روز بیشتر میشود که این مشکلات در بازارهایی همچون بازار سرمایه نیز نمود پیدا کرده است. نمونه آن زیان دهی بانکها و عدم برگزاری مجامع عمومی شان است این موضوع مدتهاست باعث شده نمادهای بانکی متوقف شوند و بعد از بیش از یک سال توقف قیمت سهامشان تا نصف کاهش یابد.
در چنین شرایطی سهامداران خرد بانکها میبینند که ماهها و حتی سالها سرمایهشان بلوکه شده و حتی بعد از این مدت نه تنها سودی نداشتند بلکه قیمت سهامشان تا نصف کاهش یافته است، این موضوع تجربه تلخی را برای سهامداران خرد بانکها رقم زده است البته این تجربه تلخ به سهامداران بانکی محدود نمی شود و دامن بسیاری از سهامداران را گرفته است برای نمونه سهامداران شرکت "های وب" مدت ها است که با بلوکه شدن سرمایه شان مواجه هستند.
در چنین شرایطی متولیان بازار سرمایه انتظار دارند مردم عادی در بازار سهام سرمایهگذاری کنند. اگر این سرمایهگذاری ها به صورت مستقیم باشد شرایط به مراتب بدتر خواهد بود و اگر حتی به صورت غیر مستقیم باشد و از طریق خرید صندوقهای سرمایه گذاری صورت گیرد باز هم آن سرمایهگذاریها موفق نمی شود. سرمایهگذاری در بازارهای موازی سود بهتری را میتواند برای عامه مردم رقم بزند.
امروز همزمان با بازگشایی نماد بانک صادرات ایران و بانک پارسیان شاخص کل بازده نقدی و قیمتی ۷۸۸ واحد کاهش یافت و به نیمه کانال ۹۵ هزار واحدی رسید. یکی از عوامل تاثیرگذار کاهش دماسنج بازار سرمایه بازگشایی نماد بانک صادرات ایران بود به طوری که این نماد به تنهایی ۷۱۷ واحد در کاهش نماگر بازار تاثیر داشت. پس از این نماد نیز بانک پارسیان که پس از یک سال بازگشایی شده، ۶۹ واحد تاثیر کاهنده روی دماسنج بازار سرمایه داشت و پس از آنها بانک ملت و فولاد مبارکه اصفهان سعی کردند شاخصها را به سمت پایین هدایت کنند.
در نماد بانک صادرات ایران شاهد بیش از ۴۹ درصد کاهش در قیمت پایانی بودیم به طوری که این سهام پس از یک سال و هشت ماه توقف، ۵۱ تومان داد و ستد شد و امروز نیز با اتمام ساعات معاملاتی صف خرید میلیونی را دید. ۵۴ درصد از عرضههای این سهم را سهامداران حقیقی و ۱۰۵ درصد را سهامداران حقوقی انجام دادهاند. این در حالی است که بیش از ۵۲ درصد از سهمها را حقوقیها خریداری کردهاند.
شاخص آزاد شناور نیز ۱۰۳۳ واحد افت کرد و به رقم ۱۰۲ هزار و ۳۶ واحدی رسید. شاخص بازار اول نیز با ۹۰۹ واحد کاهش همراه شد، اما شاخص بازار دوم با ۱۵۰ واحد رشد به رقم ۲۰۵ هزار و ۶۲۹ بسنده کرد.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنعتی و معدنی گل گهر و ایران خودرو هر یک به ترتیب با ۵۱، ۲۴ و ۲۴ واحد تاثیر مثبت سعی کردند شاخص کل را در سطح بالاتری نگه دارند.
سهمها در گروه محصولات شیمیایی امروز با حدود یک درصد افزایش یا کاهش در قیمت پایانی مواجه بودند البته در این گروه بیشتر سهمها روند کاهش قیمت را تجربه کردند و شاهد داد و ستد ۲۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۹ میلیارد تومان بودند.
اما در گروه کانههای فلزی روند قیمت سهمها عمدتا افزایشی بود در گروه فلزات اساسی نیز افزایش قیمت بیشتر به چشم میخورد. البته این افزایش عمدتا کمتر از یک درصد بود. در گروه خودرو و ساخت قطعات نیز تعداد زیادی از سهمها با روند کاهش قیمت همراه شدند. در این گروه ۱۶۱ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۸ میلیارد تومان داد و ستد شد.
ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۲۴۷ میلیارد تومان و حجم معاملات به یک میلیارد و ۳۸۲ سهم و اوراق مالی رسید.
آیفکس نیز با ۲.۵ واحد رشد رقم ۱۰۸۰ واحدی را تجربه کرد. ارزش معاملات فرابورس ایران به عدد ۴۲۳ میلیارد تومان دست یافت و حجم معاملات ۲۲۷ میلیون سهم و اوراق مالی را تجربه کرد.
ارسال نظر