مدیران چادرملو اعلام کردند:
برنامه عرضه اولیه سهام زیرمجموعه "کچاد"
سیدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ورود شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان(شرکت زیرمجموعه)به بورس در برنامه است یا خیر گفت: برنامه ورود این شرکت به بازار معاملات فرابورس در حال انجام است اما زمان دقیق آن مشخص نیست.
مدیران چادرملو با اعلام ظرفیت تولید، در مورد زمان احتمالی تولید آهن اسفنجی در طرح جدید از عرضه اولیه سهام زیرمجموعه، افزایش سرمایه و طرح های توسعه ای با ۳ شرکت بورسی و فرابورسی خبر دادند.
محمود مصری نژاد مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در جریان بازدید خبرنگاران با اشاره به اینکه این مجموعه از سه بخش معدنی،صنعتی و فولاد سازی تشکیل شده، گفت: تولید فولاد به روش احیاء مستقیم نیازمند ۵ عمل اصلی است که شامل تهیه کنسانتره از معدن،تبدیل به گندله، آهن اسفنجی،شمش فولاد و در انتها تبدیل به مقاطع فولادی از قبیل تیرآهن، میلگرد و غیره است که تمام مراحل در چادرملو انجام می گیرد.
ظرفیت تولیدات مجتمع صنعتی
وی با بیان اینکه گندله سازی در سال ۸۶ در این مجتمع به بهره برداری رسیده به تشریح ظرفیت تولیدات پرداخت و افزود: در حال حاضر تولید این محصول با افزایش ظرفیت به ۱۲ هزارتن در روز رسیده و در مجتمع صنعتی حدود ۴ میلیون تن در سال تولید می شود.همچنین آهن اسفنجی در دو کارخانه درحال فعالیت هر کدام به میزان ۸۰۰ هزارتن تولید می شود و در کارخانه سوم که هنوز مشغول به فعالیت نشده، تولید ۱.۶هزار تن برنامه ریزی شده است.شمش فولاد نیز در یک واحد به میزان ۸۰۰هزارتن تولید می شود که قابلیت افزایش به یک میلیون تن نیز وجود دارد و واحد دیگر هم یک میلیون تن تولید دارد که قابل افزایش به ۱.۳ میلیون تن(جمعا ۲.۱ میلیون تن)است. ظرفیت تولید میلگرد نیز تولید ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزارتن در سال است.
برنامه تولید فولاد به روش جدید شارژ داغ
این مقام مسئول با اشاره به اینکه فولاد سازی در مرکز ایران مصارف انرژی بالایی دارد،گفت: در حال بررسیهای لازم برای پیادهسازی و تولید فولاد به روش جدید شارژ داغ هستیم تا به این ترتیب در مصرف انرژی صرفهجویی و زمان تولید کاهش یابد. بر این اساس انرژی مورد نیاز حدود یک سوم کاهش پیدا خواهد کرد و سبب اقزایش میزان تولید فولاد در چادرملو از یک به 1.3 میلیون تن می شود.یک بخش فولادسازی نیز در ابرکوه یزد با سرمایه گذاری ۶۵ درصدی "کچاد" احداث شده که با ظرفیت تولید 600 هزار تن در برنامه قرار دارد و بهرهبرداری از این کارخانه در انتظار گروه تجهیزات موردنظر به داخل است.
مصری نژاد با بیان اینکه نیروگاهی به ظرفیت 500 مگاوات در مجاورت کارخانه برای تامین برق مصرفی تشکیل شده،ادامه داد: در حال حاضر هنوز سیستم شارژ داغ راهاندازی نشده و پیشبینی بر این است که سال آینده ظرفیت تولید به یک میلیون تن برسد به این ترتیب تا بهرهبرداری از سیستم جدید و برنامهریزیهای صورت گرفته پس از آن به تولید 1.3 میلیون تن فولاد، دست خواهیم یافت.
وی از سرمایه گذاری عظیم چادرملو در شهر کرمان برای تامین آب از طریق شبکه فاضلاب خبر داد و گفت: این شبکه رسما وارد مدار شده و مشغول فعالیت است.همچنین با مشارکت ۳شرکت چادرملو، گل گهر و مس سرچشمه طرح راه اندازی خط انتقال آب از خلیج فارس برنامه ریزی شده و در حال حاضر خط لوله از بندرعباس به گلگهر در حال اجراست پس از آن از "کگل" به مس سرچشمه بررسی میشود.فاز سوم این طرح شامل انتقال آب از مس سرچشمه به چادرملو است که قراردادهای لازم در این زمینه بسته شده و در حال اجراست به طوری که در آخرین مراحل مقداری خاکبرداری نیز صورت گرفته است.
علل فاصله بین مجتمع صنعتی و معدنی
مصری نژاد درخصوص علل فاصله بین مجتمع صنعتی و معدنی گفت: مورد اول به اشتغال زایی در دو مکان برمی گردد،عدم وجود گاز در کارخانه معدنی برای تولید گندله و اهن اسفنجی و صرفه لوله کشی، نزدیکی مجتمع صنعتی به جاده ترانزیتی،دسترسی و نزدیکی به ریل آهن بندرعباس تهران،مشکلات جذب نیرو در مجتمع معدنی (واقع شدن در 200 کیلومتری یزد) از دلایل دیگر وجود فاصله بین این دو مجتمع است.
زمان احتمالی تولید آهن اسفنجی در طرح جدید و زیان وارده
محمد سیدی مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو درخصوص وسایلی که برای ساخت پروژه آهن اسفنجی در گمرک مانده، گفت: مراحل بهرهبرداری از این طرح به اتمام رسیده و تمام وجوه ماشین آلات بخش خارجی قبلا پرداخت و اجناس وارد گمرک شده که پس از اجرای سیاست جدید ارزی دولت در اواخر فروردین ماه و پیاده شدن سیستم ناهماهنگ بین وزارت صنعت،بانک مرکزی و گمرگ،ترخیص به مشکل برخورد.اگر محصولات مطابق برنامه ریزی قبلی وارد می شد، در یک تیر ماه تولید آهن اسفنجی داشتیم که از این تاریخ با توقف تولید کارخانه روزانه مبلغ ۳.۵میلیارد تومان به هزینه های شرکت بابت خرید این محصول به قیمت بازار اضافه می شود.اما بخشی از محموله آزاد شده که امید می رود تا پایان آبان ماه شاهد آغاز تولید آهن اسفنجی باشیم.
طرح های توسعه ای با دو شرکت دیگر
وی با اشاره به اتمام ذخایر قطعی سنگ اهن تا 20 سال آتی، از طرح سرمایهگذاری در معادن غرب استرالیا با همکاری دو شرکت گلگهر و فولاد هرمزگان در دستور کار خبر داد و گفت: در این زمینه سه پهنه معدنی در این کشور شناسایی شده که مجموع ان از ذخایر ایران بیشتر است و کنسانتره این محل را در داخل یا منطقه مکران میتوان فروخت.همچنین طرح دیگری در منطقه مکران با همکاری گلگهر و فولاد مبارکه در حال پیگیری است که با ورود 13.5 میلیون تن کنسانتره،10 میلیون تن فولاد تولید می شود.
برنامه ورود شرکت تابعه به فرابورس
این مقام مسئول درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ورود شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان(شرکت زیرمجموعه)به بورس در برنامه است گفت: برنامه ورود این شرکت به بازار معاملات فرابورس در حال انجام است اما زمان دقیق آن مشخص نیست.
افزایش سرمایه 30 تا 40 درصدی با 4 هدف
سیدی باتوجه به پیشنهاد هیات مدیره به افزایش سرمایه از محل سود انباشته در مجمع سالانه ۹۷ گفت: این تامین مالی برای استفاده در معدن جدید که بخشی از کار آن شروع شده، سرمایه گذاری در سایر شرکت های سرمایه پذیر، خرید ماشین آلات تکمیلی معدنی،جبران مخارج سرمایه ای ناشی از تفاوت قیمت واقعی و براوردی طرح توسعه ای فولادصرف خواهد شد.به میزان سرمایه اسمی موجود،برنامه افزایش سرمایه 30 تا 40 درصدی در برنامه است که پیش بینی می شود در اواخر آذر ماه یا دی ماه مجوز برگزاری مجمع فوق العاده اخذ شود.
عرضه محصولات در بورس کالا
وی درخصوص عرضه محصولات در بورس کالا گفت: با توجه به اینکه اساس بورس، عرضه و تقاضا است مخالف قیمتگذاری دستوری دولت هستیم تا عرضه تقاضای واقعی مبنای قیمتگذاری تعیین شود.تا زمانی که این سیاست گذاری ها اصلاح نشود، عرضه ای در بورس کالا نخواهیم داشت.حتی چنانچه دولت با همین روش دستوری، تصمیم به اجبار عرضه محصولات در بورس کالا داشته باشد، تولیدات را متوقف خواهیم کرد.
ارسال نظر