در نشست تخصصی «مروری بر قوانین و مقررات بازار پایه با تاکید بر شفافیت» مطرح شد
روز گذشته نشست تخصصی مروری بر قوانین و مقررات بازار پایه با تاکید بر شفافیت به همت مرکز مالی ایران برای ناشران بازار پایه فرابورس در محل فرابورس ایران برگزار شد.
به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در این دوره که با صحبتهایی از سوی علیرضا عسگری مارانی، پیشکسوت بازار سرمایه آغاز شد، مباحث مربوط به قوانین و مقررات فعلی مربوط به ناشران فرابورسی و حاکمیت شرکتی آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در شروع عسگری مارانی به بیان وضعیت شرکتهای بازار پایه پرداخت و اظهار کرد: هم اکنون شرکتهایی در بازار پایه حضور دارند که قدمت فعالیت آنها، از عمر بازار سرمایه هم بیشتر است. این شرکتها هم اکنون شاید از اهداف اولیه خود دور شده باشند، اما با بهبود وضعیت حاکمیت شرکتی خود و گزارشدهیهای منظم میتوانند به روزهای اوج خود بازگردند.
وی در ادامه افزود: موضوع حاکمیت شرکتی، سابق بر این بهطور جدی در شرکتها رعایت میشد، اما به مرور زمان به فراموشی سپرده شد یا ساختار شرکتها به سمتی حرکت کرده که اخلاق درست را فراموش میکنند. با این حال، رعایت دوباره آنها به اعضای هیاتمدیره شرکت متکی است، اگر نه بنگاهها توان اجرایی لازم برای رشد را پیدا نمیکنند.
این فعال باسابقه بازار سرمایه در ادامه به 4 نکتهای که رعایت آنها میتواند به بهبود قطعی ساختار حاکمیتی شرکتها منجر شود، اشاره کرد و گفت: اعضای هیات مدیره برای بهبود ساختار راهبری شرکت در ابتدا باید به این موضوع توجه کنند که در ساختار مدیریت شرکت، متخصصان صنعتی که در آن فعال هستند، حتما حضور داشته باشند. همچنین ترکیب بومی و منطقهای، تعادل جنسیتی و ایثارگری نیز در ساختار هیئت مدیره شرکت مدنظر قرار داشته باشند.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین شرکتها باید برای ارتقا در بازار سرمایه و تجدید ساختار و توسعه شرکت، برنامه استراتژیک طراحی کنند. در کنار آن نیز کمیتههای لازم نظیر کمیته ریسک، حسابرسی داخلی و امثالهم در شرکت فعال باشد که به شرکت در راه تعالی اهداف خود کمک کنند.
این کارشناس باسابقه بازار سرمایه پس از گفتوگویی تعاملی و پرسش و پاسخ با ناشران حاضر در نشست، بیان کرد: اصل اول در اداره بنگاه برای رسیدن به اهداف مشخص شده، شایستهسالاری است. تغییرات حاکمیت شرکتی نیز باید به نحوی باشد که در راستای شایستهسالاری بوده و همچنین در استحقاق آن بنگاه باشد. اما بهنظر میرسد که ناشران بازار پایه هم اکنون دچار سردرگمی شده اند، در حالی که اگر در وهله اول گزارشدهی به موقع از سوی مدیریت و حسابرس صورت بگیرد این شرکت چند پله به بلوغ یافتگی نزدیکتر میشود.
19 شرکت درخواست ارتقا از بازار پایه دادهاند
در ادامه این نشست زهرا زارع، سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران بازار پایه نیز با اشاره به اجرای دستورالعمل جدید بازار پایه و رویکرد مثبتی که برای کمک به شرکتهای این بازار ایجاد شده است، گفت: از ابتدای اجرای قوانین جدید بازار پایه 19 شرکت درخواست ارتقا نماد دادهاند و این موضوع باعث خوشحالی ماست؛ چرا که نشان میدهد شرکتهای این بازار در راستای افزایش شفافیت تلاش میکنند.
زارع با اشاره به اینکه شرکتهای بازار پایه در آستانه رتبهبندی دوم در سال جاری قرار دارند، «حذف ضریب نقدشوندگی» را از تغییرات دستورالعمل جدید بازار پایه اعلام کرد و گفت: در حال حاضر مهمترین موضوع برای ما در رتبهبندیهای سالانه، مساله حسن اجرای دستورالعمل افشاست و خواهشمندیم که مدیران محترم در ارائه صورتهای مالی حداقل تاخیر را داشته باشند و به این موضوع توجه کنند که تاخیر بیش از 50 روز در ارسال اطلاعات، از نظر ما عدم ارائه محسوب میشود.
ارسال نظر