مدیر عامل یک شرکت سرمایه گذاری در گفتگو با اکوناپرس مطرح کرد:
شفاف تر شدن فضای مذاکرات با خروج امریکا از برجام
سرانجام رییس جمهور آمریکا شب گذشته تصمیم خود در خصوص برجام را اعلام کرد و طی آن از خروج این کشور از برجام و اعمال تحریم های شدید بر کشورمان خبر داد.
سرانجام رییس جمهور آمریکا شب گذشته تصمیم خود در خصوص برجام را اعلام کرد و طی آن از خروج این کشور از برجام و اعمال تحریم های شدید بر کشورمان خبر داد. به نظر می رسد در شرایط فعلی آینده اقتصاد و بازار سرمایه کشورمان مهترین مسئله ای باشد که ذهن اهالی بازار سرمایه را به خود مشغول کرده است.
در همین ارتباط، مصطفی صفاری، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری سبدگردان ایرانیان در گفتگو با خبرنگار اکوناپرس عنوان کرد: برای بررسی وضعیت آتی اقتصاد کشورمان باید شرکای تجاری و بازرگانی خود را بررسی کنیم. این موضوع که در شرایط فعلی با چه کشورهایی درحال مراودات تجاری هستیم در کنار بررسی اینکه آیا بازی های سیاسی کشورهایی همچون آمریکا، اسرائیل، عربستان، بحرین و امارات بر وضعیت اقتصاد کشورمان اثر گذار است یا نه؟، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
سهم اندک امریکا و کشورهای حامی آن در تجارت ایران
صفاری افزود: از کل تجارت 160.000 میلیارد دلاری کشورمان حداکثر 500.000 میلیارد دلار به تجارت با کشورهای مذکور اختصاص دارد و تجارت کلانی با آنها نداریم. علاوه بر این، 98 درصد از تجارت کشور با کشورهای آسیایی و مابقی با اروپایی هاست.
باید به دنبال گزینه جایگزین امارات باشیم
وی به استقبال کشور امارات از خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و دراین خصوص گفت: در حوزه آسیا حدود 40 سال ایران حیات خلوت کشور امارات بوده و سود پنج درصدی از واردات و صادرات کشورمان به جیب این کشور می رود. از این رو، با توجه به حمایت این کشور از تصمیم رییس جمهور امریکا در خصوص برجام، باید به دنبال گزینه جایگزینی باشیم. چراکه در غیر این صورت همراه با نوسانات نرخ ارز ضربه بزرگی به اقتصاد کشورمان وارد می آید.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: در حال حاضر کشورهایی همچون چین، هند، کره جنوبی و ژاپن با کشورمان روابط تجاری دارند و باید منتظر ماند و دید که اعمال تحریم های ثانویه سبب کاهش تقاضای کالا و نفت از سوی کشورهای مذکور می شود یا نه؟.
مواضع پنج کشور اروپایی در خصوص برجام؛ مهمترین مساله
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری سبدگردان ایرانیان با تاکید بر اینکه مواضع پنج کشور دیگر در خصوص برجام بسیار مهم تلقی می شود، ابراز داشت: به نظر می رسد در صورتیکه پنج کشور دیگر پایبند به برجام باشند، حتی خروج آمریکا از این برنامه بهتر باشد. درکنار آن، اعمال تحریم های جدید در صورت تداوم روابط بین المللی با کشورهای چین، هند، کره جنوبی و ژاپن اثر منفی بر وضعیت اقتصادی اعمال نخواهد کرد. چراکه حدود 40 سال است که کشورمان با تحریم های بین المللی مواجه است و به فعالیت های اقتصادی خود ادامه می دهد.
به گفته صفاری خروج کشور آمریکا از برجام سبب شفاف تر شدن فضای تعاملات شده و از این پس نگرانی از بابت اظهارنظر های رییس جمهور این کشور در خصوص برجام وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به اظهارات شب گذشته ترامپ، این کشور در صدد دریافت امتیازهای بیشتر و تشدید فشار بر کشورمان با تدوین برجام جدید است. حال آنکه همانطور که "جان کری" پیشتر گفت، ایران تا 40 سال دیگر نیز پای میز مذاکره با امریکا نخواهد نشست.
بازگشت به شرایط سیاسی دولت هفتم و هشتم
به نظر می رسد با وقایع پیش آمده وضعیت کشورمان به شرایط دولت هفت و هشت بازگشته است، در آن دوره در حالیکه کشورمان از سوی آمریکا تحریم شده بود، روابط بین المللی با سایر کشورهای خارجی برقرار و مانعی از این بابت وجود نداشت.
التهابات سیاسی سریع فروکش می کنند
این کارشناس ارشد بازار سرمایه در خاتمه پیرامون وضعیت بازار سرمایه گفت: حدود 70 شرکت کمتر از قیمت اسمی در حال معامله هستند و در حالی که قیمت ارز 15 درصدی افزایش داسته ارزش سهام شرکت ها کاهش یافته است. به نظر می رسد در شرایط فعلی باید منتظر ماند تا شوک روانی ناشی از التهابات سیاسی فروکش کند که رخداد این امر نیز بیسار سریع رقم می خورد.
ارسال نظر