رئیس اداره بازار مشتقات فرابورس ایران مطرح کرد:
تامین مالی کوتاهمدت و حمایت از سهام با انتشار اوراق اختیارفروش تبعی
رئیس اداره بازار مشتقات فرابورس ایران با اشاره به تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر تزریق منابع مالی به بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق اختیار فروش تبعی با هدف «تامین مالی» و «حمایت از سهام» عنوان کرد: بخشی از این منابع در بازار فرابورس ایران در حال تامین است به طوری که از ابتدای سال 1400 تا کنون، علاوه بر انتشار اوراق اختیار فروش تبعی بیمهای در عرضههای اولیه سهام «فگستر» و «فتوسا» در مجموع به ارزش 988 میلیارد ریال، انتشار اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی در نمادهای معاملاتی «ومهان» و «شپاس» با مجموع ارزش 20 هزار میلیارد ریال نیز صورت گرفت.
به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، سپیده رستمینیا با اشاره به فرایند انتشار اوراق اختیار فروش تبعی مرحله دوم در نماد معاملاتی «شپاس» که امروز سهشنبه یازدهم خردادماه در بازار فرابورس انجام شد، اظهار کرد: ناشر این اوراق ضمن تعهد حمایت از بازار در مراحل بعدی، اقدام به تامین مالی در بازار به مبلغ 5 هزار میلیارد ریال کرد.
به گفته وی در انتشار این اوراق، ناشر همزمان با فروش سهام «شپاس» به خریداران، اوراق اختیار فروش تبعی یک ساله با نرخ 22 درصد سالانه را واگذار کرد و همزمان خریداران این اوراق نیز با واگذاری اوراق اختیار خرید تبعی با سررسید زمانی یک ماه پس از سررسید اوراق اختیار فروش، اختیار بازخرید سهام عرضه شده را به ناشر اوراق فروش تبعی با نرخ تضمینشده اعلامی اعطا میکنند.
رئیس اداره بازار مشتقات فرابورس ایران در توضیح این شیوه از انتشار اوراق اختیار فروش تبعی گفت: ناشر اوراق اختیار فروش تبعی از محل سهام فروش رفته، اقدام به تامین مالی میکند و به صورت همزمان متعهد به بازپرداخت وجوه جمعآوریشده با احتساب نرخ سود تضمینشده خواهد شد.
رستمینیا عنوان کرد که ناشران اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی، پس از جمعآوری منابع مالی، میتوانند بخشی از آن را صرف حمایت از سهام خرد در بازار کنند.
وی در نهایت یادآوری کرد که در حال حاضر تعدادی اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی و با هدف حمایت از بازار در حال طی کردن فرایند انتشار در فرابورس هستند و درخواست انتشار اوراق فروش تبعی در نمادهای «کگهر»، «میدکو»، «سمگا»، «وگردش»، «حریل» و«غویتا»، مجموعاً با ارزش 40 هزار میلیارد ریال نمونههایی از این دست به شمار میروند.
ارسال نظر