به گزارش اکونا پرس،

بورس تهران این روزها با فشار عرضه نسبت به تقاضا مواجه شده و این موضوع به کاهش قیمت سهم‌ها دامن زده است. رکود ادامه دار در بازار سرمایه در این روزهای قبل از پایان سال  حاکم شده که می توان از عوامل آن نیاز بیشتر به نقدینگی و تسویه اعتباری کارگزاری ها نام برد.

حتی قیمت دلار که در این مدت بار دیگر روند صعودی را از سر گرفته نتوانسته بازار سهام را رونق دهد و بورس تهران به این موضوع بنیادی بی توجه است. قیمت سهم های شاخص ساز نیز با فشار عرضه روند کاهشی را ادامه داده است.

نگرانی های سهامداران از عدم توازن بازدهی سود در بازارهای موازی باعث شده تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در بازار پر ریسک سهام سخت شود. آن هم در شرایطی که ریسک های سیستماتیک و غیر سیستماتیک بازار سهام را احاطه کرده است.

شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۱۵۵ واحد افت کرد و به رقم ۹۷ هزار و ۱۹۸ واحدی رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز با ۶۵ واحد افت عدد ۱۷ هزار و ۵۴۲ را تجربه کرد. شاخص آزاد شناور ۳۲۷ واحد افت کرد و تا رقم ۱۰۴ هزار و ۲۸۲ پایین آمد. شاخص بازار اول و بازار دوم نیز هر یک به ترتیب ۱۳۷۱۱۰ و ۱۸۷ واحد افت کردند.

سرمایه‌گذاری غدیر، ایران‌خودرو، ملی صنایع مس ایران،  سعی کردند شاخص‌ها را به سمت پایین هدایت کنند اما در طرف مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی چادرملو و بانک اقتصاد نوین سعی کردند نماگر بازار سرمایه را تقویت کنند.

امروز همگام با روند کلی بازار قیمت سهام شرکت‌ها در گروه خودرو و ساخت قطعات کاهش یافت به طوری که عمده سهم‌ها کمتر از دو درصد افت قیمت داشتند و در عین حال سهم‌های این گروه تاثیر بسزایی در افت شاخص کل ایفا کردند. همچنین در گروه فلزات اساسی نیز قیمت سهم‌ها با نوسان کمتر از دو درصد مواجه شد اما تعدادی شاهد افزایش قیمت سهم‌شان بودند. در این گروه ۳۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.

سهم‌های گروه قند و شکر نیز امروز نوسان چندان زیادی نداشتند و عمده آنها کمتر از یک درصد قیمت‌شان افزایش یا کاهش پیدا کرد.

اما در گروه کانه‌های فلزی روند صعودی سهم‌ها عمدتا به چشم می‌خورد هر چند که بسیاری از آنها افزایش‌شان به نیم درصد هم نمی‌رسید. تعداد معدودی نیز از سهم‌های این گروه شاهد افت قیمت بودند.

در گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای نماد پالایشگاه نفت بندرعباس شاهد ۰.۶۴ درصد رشد و نماد پالایشگاه نفت تبریز شاهد ۱.۲۹ رشد و نفت ایرانول شاهد ۰.۹۵ رشد بود. اما مابقی سهم‌ها با کاهش قیمت مواجه شدند. در این گروه ۱۲ میلیون سهم به ارزش بیش از ۶ میلیارد تومان داد و ستد شد.

ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۲۰۷ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد سهم و اوراق مالی قابل معامله طی بیش از ۶۳ هزار نوبت داد و ستد بود.

آیفکس نیز بیش از سه واحد رشد کرد و به رقم ۱۰۸۱ واحدی رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران عدد ۳۵۰ میلیارد تومان را رد کرد و حجم معاملات از رقم ۳۸۲ میلیون سهم و اوراق مالی گذشت.