هلدینگ سیمانی غدیر در مراسم یک دیدار، یک عرضه معرفی شد؛
جایگاه استراتژیک «سغدیر» در صنعت سیمان کشور
محمدرضا سلیمیان مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر صبح روز جاری در نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» در آستانه عرضه اولیه سهام این شرکت، مهمترین ویژگیهای این مجموعه سیمانی، مزیتهای رقابتی، جایگاه استراتژیک سغدیر در صنعت سیمان کشور، آخرین وضعیت صادراتی زیرمجموعهها و روند سودآوری آن را تشریح کرد.
به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر سرمایه شرکت را در حال حاضر 335 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: 100 درصد از سهام شرکت متعلق به سرمایهگذاری غدیر است و شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر دارای 4 شرکت زیرمجموعه شامل سیمان سپاهان، سیمان دشتستان، سیمان کردستان و سیمان شرق است که هرکدام نیز تعدادی شرکت زیرمجموعه دارند.
به گفته وی مدیریت هر چهار شرکت فوق با هلدینگ سیمانی غدیر بوده و 10 درصد از صنعت سیمان کل کشور متعلق به این چهار شرکت است.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد سیمان ساروج نیز متعلق به سغدیر است، اظهار کرد: غیر از شرکتهای تولیدی، ناوگان خیلی قوی با 200 ماشین و هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در هلدینگ سیمان غدیر انجام شده و در حال حاضر ظرفیت گروه هلدینگغدیر حدود 7 میلیون تن در صنعت سیمان کشور است.
جایگاه استراتژیک سغدیر و روند صادرات محصولات
مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر در ادامه با اشاره اینکه با ورود به فرابورس مسیر رو به رشد و توسعه شرکت همچنان ادامه پیدا میکند، افزود: جایگاه استراتژیک مجموعه در سطح کشور هم از دیگر ویژگیهای مهم است، به این ترتیب که در شرق کشور، بزرگترین کارخانه سیمان سفید کشور در مشهد مستقر است که شامل دو خط یکمیلیونی و یک خط 300 هزارتنی است و بازار صادراتی خوبی دارد.
همچنین سیمان کردستان با ظرفیت حدود یک میلیون تن در غرب فعالیت میکند که به عراق نیز صادرات دارد و 53 درصد آن متعلق به سغدیر است.
وی در ادامه گفت: از سوی دیگر سیمان سپاهان جزو بزرگترین کارخانههای سیمان کشور است که ظرفیت سه میلیونی، ریل راهآهن و ایستگاه راهآهن دارد و یکسوم تولیدات آن نیز صادر میشود.
به گفته سلیمیان، پراکندگی شرکتها امکان سوآپ سیمان را برای این مجموعه مهیا کرده و برنامه آن در دست اقدام است.
مزیتهای رقابتی
وی با اشاره به اینکه سغدیر به لحاظ تولید عملیاتی، دومین شرکت در بین سیمانیهای کشور بوده و به جهت ظرفیت تولید نیز رتبه سوم را دارد، اظهار داشت: ظرفیت تولید کلینکر این مجموعه از 5 میلیون و 200 هزار تن در سال 97-96 به 6 میلیون و 900 هزار تن در سالهای 98-97 رسیده بود و این رقم در سال 1400-99 به 7 میلیون و 140 هزار تن افزایش یافت و روند رو به رشد آن همچنان ادامهدار است.
وی با اعلام اینکه در زمینه تولید کلینکر در بین شرکتهای کشور رتبه دوم را داریم، افزود: موجودی کلینکر یکی از اصلیترین موضوعات در بخش موجودی مواد و محصولات استراتژیک است. استراتژی این است که کلینکر و موجودیها حفظ شود تا برای شرایط سخت بتواند تولید داشته باشد.
به گفته وی سغدیر برای 72 روز موجودی کلینکر را حفظ کرده در حالی که میانگین کل کشور 38 روز است و 1.5 میلیون تن موجودی دپوی استراتژی کلینکر در این مجموعه محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه در مجموعه صنعت سیمان کشور یکی از ویژگیهای هلدینگ غدیر این است که در حوزه صادرات چند برنامه مهم را دنبال کند، گفت: بر همین اساس تعداد کشورهای صادراتی را از 16 کشور در سالهای 98-97 به 23 کشور در سال 1400-99 افزایش دادیم.
وی به رشد مقداری صادرات نیز اشاره کرد و افزود: سغدیر همچنین افزایش ظرفیت صادراتی را محقق کرده و آن را از یک میلیون و 800 هزار تن در سالهای 98-97 به دو میلیون و 500 هزار تن در سالهای 1400-99 رسانده که این عدد بیش از 35 درصد تولید این مجموعه است.
به گفته سلیمیان در حال حاضر حدود 15 درصد صادرات سیمان و کلینکر کشور متعلق به هلدینگ غدیر است که یک دستاورد مهم در صنعت سیمان کشور محسوب میشود.
بررسی عملکرد مالی
مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر در ادامه به عملکرد مالی این مجموعه اشاره کرد و گفت: سال مالی سغدیر 31 شهریورماه است و سود خالص (تلفیقی) هلدینگ سیمان غدیر در سال مالی 1400-99، بیش از یکهزار و196 میلیارد تومان بوده و همچنین برای بودجه سال مالی 1400-1401 نیز این عدد با افزایش همراه شده و پیشبینی یکهزار و 310 میلیارد تومانی در بودجه آمده است.سلیمیان در ادامه به رشد 35 درصدی روند درآمد حاصل از سرمایهگذاری در سهام شرکتها در بودجه سال مالی جاری نسبت به سال مالی گذشته اشاره کرد و گفت: 14 درصد عرضه کل شرکتهای سیمانی در بورس کالا متعلق به هلدینگ سیمانی غدیر است.
ارسال نظر