به گزارش اکونا پرس،

زهرا محمودوند مدیر حراج ملی درباره تغییر زمان برپایی چهارمین حراج ملی به خبرنگار مهر گفت: در برپایی چهارمین حراج ملی با یکسری مشکلات مثل کم بودن تعداد آثار و بالا بودن قیمت آن‌ها روبرو بودیم که اگر قرار بود این دوره حراج در سال ۹۶ برگزار شود، ممکن بود با کیفیت و استاندارد دوره‌های قبلی حراج ملی نباشد به همین دلیل با تغییر زمان برپایی، این مشکلات را رفع کردیم. همچنین تمهیدی در چهارمین حراج ملی اندیشیده شده است تا قیمت‌های پایه آثار پایین‌تر از قیمت بازار باشد که تخمین این مبالغ برای ما زمان‌بر بود.

www.dustaan.com قرآن طلای 4 میلیاردی در حراج ملی +عکس

وی افزود: تغییر زمان برگزاری چهارمین حراج ملی سبب شد کار‌هایی به حراج برسند که به لحاظ کیفیت و قیمت ارزش بالایی دارند.

محمودوند در مورد تعیین قیمت آثار حاضر در چهارمین حراج ملی بیان کرد: قیمت‌های پایه آثار حاضر در چهارمین حراج ملی بسیار پایین است و حدود ۸۰ درصد آثار کمتر از مبلغی که در بازار معامله می‌شوند، قیمت‌گذاری شده اند.

وی درباره مراسم چهارمین حراج ملی که برای اولین بار طی دو روز برگزار می‌شود، توضیح داد: اولین روز برگزاری حراج ملی به حراج آثار مسترپیس اختصاص دارد که دارای قیمت‌های مشخص هستند. در حراج روز دوم، دو نکته حایز اهمیت است؛ نکته اول اینکه ممکن است شخصی تمایل به سرمایه‌گذاری و شرکت در یک آکشن داشته باشد، اما وضع اقتصادی او اجازه مانور روی کار‌های مسترپیس را ندهد. این شخص می‌تواند با مبلغی که مدنظرش است در این آکشن شرکت کند و امکان خرید دارد، چون قدرت خرید برای افراد زیادی فراهم شده است. نکته دوم مربوط به هنرمندانی است که آینده خوبی از نظر بازار اقتصادی دارند که در این آکشن از آن‌ها حمایت می‌شود.

مدیر حراج ملی در پاسخ به اینکه برای شناسنامه دار بودن آثار حراج ملی چه اقداماتی در جهت شفاف سازی صورت گرفته است، گفت: برای هر اثر حاضر در حراج ملی، شناسنامه‌ای صادر می‌شود، همچنین هر اثر توسط دو کارشناس بررسی و تایید می‌شود که امضای این دو کارشناس نیز در شناسنامه اثر موجود است. وقتی خریدار اثر را از ما تحویل می‌گیرد، این شناسنامه نیز تحویل او می‌شود.

مدیر حراج ملی درباره کارشناسان و مشاوران هنری که با حراج ملی همکاری می‌کنند، بیان کرد: حراج ملی با تاکید بر اقتصاد هنر تاسیس شده است و نگاه ما همسو با اقتصاد هنر است. ما در مجموعه حراج ملی از حضور حقوقدان، اقتصاددان و کارشناسان هنری بهره می‌گیریم که در تمامی شئون به ما مشاوره می‌دهند، همچنان که تاخیر یک ساله در برگزاری چهارمین حراج ملی، دقیقاً طبق نظر مشاوران هنری مجموعه صورت گرفت.

وی همچنین از برپایی نشست خبری تشریح برنامه‌ها و رویکرد‌های چهارمین حراج ملی طی روز‌های آینده خبر داد.

محمودوند در مورد گران قیمت‌ترین اثری که در چهارمین حراج ملی حضور دارد به خبرنگار مهر گفت: مجموعه‌ای متشکل از کوچکترین و بزرگترین قرآن طلا و نقره جهان در چهارمین حراج ملی حضور دارد که ۴ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است و در موزه یکی از بانک‌ها نگهداری می‌شود. این مجموعه قرآن طلا ویژگی‌های منحصر به فردی در حکاکی و متریال استفاده شده، دارد. قیمت کارشناسی که برای این مجموعه قرآن طلا در نظر گرفته شد، بالاتر از ۴ میلیارد تومان بود، اما با توجه به رویکرد این دوره حراج ملی، قیمت پایین‌تر در نظر گرفته شد.

وی در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر اثری دارای اصالت نباشد پس از بررسی توسط حراج ملی اعلام عمومی خواهد شد یا خیر، با رد حاشیه‌های اخیر در مورد اصالت نداشتن چندین اثر حاضر در چهارمین حراج ملی، گفت: طبق عرفی که میان حراجی‌ها وجود دارد از کارشناسان زبده استفاده کردیم و حتی زمان برپایی حراج را به تعویق انداخته‌ایم تا از این گونه حواشی به دور باشیم. اگر ادعایی در مورد اصالت آثار حراج ملی به اثبات برسد، این موضوع از جانب من اعلام خواهد شد.

به گزارش مهر، چهارمین حراج ملی با محوریت آثار هنری در تمامی رشته‌ها برگزار خواهد شد. بر این اساس، اول تا چهارم مردادماه نمایشگاه آثار چهارمین حراج ملی و ۴ و ۵ مرداد مراسم حراج از ساعت ۱۹ برگزار می‌شود.

بزرگترین قرآن طلا و نقره جهان در ۶۰۴ صفحه توسط رایین اکبر خانزاده با خط عثمان طه نگارش شده است. در ساخت این اثر یک و نیم کیلوگرم شمش طلای ۲۴ عیار، ۱۵ کیلوگرم نقره و ۸۰ کیلوگرم مس به کار رفته است. صفحات این قرآن از نقره خالص و سر سوره‌های آن طلای ۱۸ عیار است. جلد قرآن از مس ساخته و با طلای ۲۴ عیار آبکاری شده است. قلم زنی این اثر توسط مهدی عسگری، قلم زن عتبات عالیات در اصفهان انجام شده است و ساخت آن توسط تیمی ۵۰ نفره به مدت ۲ سال طول کشیده است. کتابت کوچکترین قرآن طلا و نقره جهان نیز توسط رایین اکبر خانزاده انجام شده است. میناکاری جلد این قرآن هنرنمایی اصغر فولادگر است و مدت زمان ساخت این اثر نیز دو سال طول کشیده است.