10 مورد از علائم و نشانه های کودکان بیش فعال [آپدیت 2023] ✔️
ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیش فعالی کودکان بدانید را به طور کامل شرح دادیم.
یکی از شایع ترین اختلالات تکاملی عصبی که ممکن است هم در بزرگسالان و هم در کودکان رخ دهد، بیش فعالی است. این بیماری معمولا در دوران کودکی تشخیص داده می شود و اغلب تا بزرگسالی ادامه می یابد. کودکان مبتلا به ADHD یا همان بیش فعالی ممکن است در توجه و کنترل رفتارهای سریع و ناگهانی خود دچار مشکل شوند، بیش از حد فعال باشند، یا بدون فکر کردن در مورد تبعات رفتارهای خود، عمل کنند. هر چه این بیماری زودتر تشخیص داده شود، می توان سریع تر اقدام به درمان کرد و همچنین با درمان سریع از بروز مشکلات سخت و حادتر جلوگیری کرد.
شناخت بهترین دکتر بیش فعالی در تهران می تواند کمک بسزایی در کنترل عوارض این بیماری کند و اقداماتی که برای درمان لازم است صورت گیرد، اصولی تر انجام شود. ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیش فعالی کودکان بدانید را به طور کامل شرح دادیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه احتیاج داشتید می توانید به سایت روانشناستو (ravanshenaseto.com) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا کمک بگیرید.
بیش فعالی چیست؟
از شایع ترین اختلالات روان پزشکی که در بیشتر مواقع برای کودکان رخ می دهد، بیش فعالی است. بیش فعالی اختلالی است که باعث می شود کودکان در کنترل رفتارهای خود دچار مشکل شوند. شیوع این بیماری به دلیل موارد ژنتیکی در پسران 3 برابر بیشتر از دختران است. کودکانی که دچار بیش فعالی می شوند، نمی توانند به راحتی رفتار های خود را کنترل کنند و در خانواده دچار مشکلات بسیاری می شوند. آن ها ممکن است در مکان هایی که باید آرام باشند بیش از اندازه سر و صدا و جنب و جوش داشته باشند و همینطور در ارتباط با سایر همسالان خود دچار مشکل باشند. این کودکانی که دچار اختلالات بیش فعالی هستند نمی توانند رفتار های عادی خود را نیز کنترل کنند به همین دلیل دچار مشکلات عملکردی فراوانی در منزل و مدرسه خواهند شد. آن ها ممکن است دچار افت تحصیلی شوند و همینطور به دلیل این که درک درستی از خطر ندارند خود را در شرایط بسیار خطرناک قرار دهند.
انواع بیش فعالی
در کل برای بیش فعالی سه نوع اختلال نقص توجه وجود دارد که عبارت اند از:
- کسانی که فقط اختلال توجه دارند: این دسته از افراد دارای مشکلات عدم توجه و تمرکز و بی دقتی هستند. آن ها آرام هستند و فعالیت و شیطنت بیش از حد ندارند بنابراین ممکن است مشکل این افراد نادیده گرفته شود. این نوع در میان دختران بیشتر است.
- بیش فعالی و حرکات تکانهای: این دسته عدم تمرکز ندارند و تعدادشان به نسبت انواع دیگر خیلی کم است.
- ترکیبی (اختلال توجه، بیشفعالی و حرکات تکانهای): این دسته بیشترین شیوع را دارد و همه علائم را با هم دارند.
درمان بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان
سه گروه از علائم رفتاری برای افراد وجود دارد که برای تشخیص اختلال بیش فعالی به کار میروند:
- عدم توانایی در تمرکز
- تحرک و جنب و جوش بیش از حد
- رفتار های تکانه ای
- رفتار های ترکیبی از تمام علائم بالا
خصوصیات افراد بیش فعال در ادامه آمده است:
عدم توانایی در تمرکز
بی دقتی و عدم توجه به جزئیات در مدرسه و سایر کارهای روزانه
- داشتن مشکل در سازمان دهی فعالیت ها مثل توالی انجام کارها، مدیریت زمان و...
- حتی وقتی کسی مستقیما با این افراد صحبت می کند، گوش نمی دهند و یا او را نادیده می گیرند.
- عدم علاقه به کارهایی که نیاز به تلاش ذهنی مداوم دارد مثل انجام کارهای مدرسه، مشق شب و ... (برای بزرگسالان هم کارهایی مانند تهیه گزارش، تکمیل فرمها و ...)
- جا گذاشتن مداوم لوازم ضروری مثل موبایل، کیف پول، عینک، کلید و...
- عدم توانایی در دنبال کردن دستورالعمل ها و قوانین
- به راحتی تمرکز خود را از دست می دهند و حواسشان پرت میشود.
- مشکل در کارهایی که نیاز به توجه دارد، دارند مثل: گوش دادن به سخنرانی، گوش دادن به درس و یا حتی در مکالمات عادی
تحرک و جنب و جوش بیش از حد
- در حالی که نشسته اند تکان (یا به اصطلاح وول) می خورند.
- نمی توانند آرام بازی کنند.
- دویدن و بالا و پایین پریدن در مکان هایی که مجاز نیستند. در نوجوانان و بزرگسالان اغلب با احساس بی قراری و میل به رفتن همراه است.
- حرف زدن بیش از حد
- بلند شدن و راه رفتن در موقعیت هایی که باید آرام باشند مثل: کلاس، اتاق انتظار، دفتر کار و ... .
رفتارهای تکانه ای
- مدام وسط حرف دیگران وارد می شوند.
- دویدن وسط خیابان بدون توجه به خطر تصادف.
- بی قرار است و نمی تواند منتظر چیزی باشد.
- بدون فکر کردن صحبت و عمل میکند.
- قبل از اینکه سوالی تمام شود پاسخ می دهند.
درمان بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان
متاسفانه برای بیش فعالی درمان قطعی وجود ندارد و فقط می توان با انواع روش های درمانی که وجود دارد، عوارض و درصد آن را کنترل کرد. بهترین زمان برای تشخیص و درمان این عارضه سن زیر 12 سال است زیرا به دلیل عدم درمان به موقع و صحیح ممکن است این بیماری در بزرگسالی هم ادامه داشته باشد. تشخیص و درمان به موقع در دستیابی به نتایج بهتر بسیار موثر است. موثر ترین روش درمانی در این نوع عارضه، دارو درمانی است ولی در کنار دارو درمانی نیاز است رفتار درمانی هم صورت گیرد تا نتایج بهتری را رقم بزند. در این شرایط هدف از درمان بیش فعالی مهم است، اگر می خواهید علائم را فقط در مدرسه کاهش دهید کودک شما می تواند فقط زمان مدرسه دارو مصرف کند. همینطور برای رسیدن به بهترین نتیجه، داشتن جلسات چکاپ مداوم توسط دکتر بیش فعالی مهم است تا میزان اثر دارو و عوارض جانبی آن بررسی شود.
کلام آخر
بیماری بیش فعالی اغلب در کودکان زیر 10 سال رخ می دهد و بهتر است سریعا تشخیص داده شوند. در صورت عدم درمان احتمال دارد سبب مشکلاتی جدی مانند افسردگی، انزوا، مشکلات خانوادگی و ارتباطی شود؛ بنابراین، در صورت مشاهده نخستین علائم با پزشکان یا مشاوره هایی که در تهران هستند حتما مشورت کرده و اقدام سریع به درمان کنید تا دچار مشکلات سخت تری در زندگی خود و فرزندتان نشوید. ما در این مقاله سعی کردیم مطالب مفیدی در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم. در صورت هر گونه انتقاد یا پیشنهادی، نظرات خود را از طریق سایت روانشناستو (ravanshenaseto.com) با ما در میان بگذارید.
ارسال نظر