به گزارش اکونا پرس،

این در حالی بود که پیش از این به عبارتی در روزهای نخست سال جاری علی الهیار ترکمن، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفته بود برمبنای توافق حاصل شده، مطالبات فرهنگیان تا قبل از هفته معلم پرداخت خواهد شد. با این توضیح که درحال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت این مطالبات هستیم و مقرر است بر این مبنا تمامی مطالبات فرهنگیان اعم از حق‌الزحمه حق‌التدریسان، مصححان و… را پرداخت کنیم. با این وجود وی حدودی را نیز برای این اقدام تعیین کرد. اینکه روند مذکور تنها مربوط به سال ۹۶ بوده و برای پرداخت مطالباتی که مربوط به قبل از سال ۹۶ است باید فرآیند دیگری سپری شود. شرطی که به‌طور قطع تعداد زیادی از فرهنگیان را که چشم‌انتظار پرداخت مطالبات خود هستند از این روند مستثنی کرد.

آن هم در اوضاع و احوالی که مطالبات فرهنگیان حجم بالایی داشته و شامل حقوق عقب افتاده معلمان حق التدریسی، پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته، اضافه‌کاری‌های معلمان و سایرمطالبات دیگر فرهنگیان می‌شود که بسیاری از آنها به بازه زمانی بازمی‌گردد که ترکمن آن را منوط به فرایند و راهکار دیگر دانسته است.

انتقال مطالبات گذشته به سال ۹۷

براین اساس دلخوشی ساده برای گروهی از فرهنگیان ایجاد شده که اگر وعده مسئولان دولتی محقق شده و همانطور که علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش مجلس هم گفته بود پرداخت مطالبات فرهنگیان در هفته معلم انجام شود، حداقل مشکلات گروهی از این قشر برطرف خواهد شد. به این ترتیب پرداخت مطالبات فرهنگیان به‌عنوان مهمترین اولویت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معرفی شد. آن هم در شرایطی که بیش از ۶ هزار میلیارد تومان از مطالبات پرداخت نشده فرهنگیان در سال ۹۶ به سال ۹۷ منتقل شده بود. موضوعی که حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از آن خبر داده است.

تخصیص ۱۱۰ درصدی اعتبارات

اشاره به این نکته ضروت دارد که پیش از این اظهار نظرها عنوان شده بود که مطالبات فرهنگیان تا ۲۰ فروردین پرداخت می‌شود. روندی که محقق نشد. هرچند که گفته می‌شد مسئولان آموزش و پرورش به صورت مستمر مبالغ دریافتی از خزانه را به حساب استان‌ها واریز می‌کنند، اما نمی‌توانند تمام مطالبات را یک جا پرداخت کنند. در مواجهه با این شرایط آموزش و پرورش اعلام کرد که به همکاری بیشتر خزانه نیاز دارند. در مقابل اما سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم تاکید داشت که ۱۱۰ درصد تخصیص اعتبار به آموزش و پرورش داشته است. موضوعی که به نوعی سئوالاتی را در نحوه تخصیص اعتبارات در این وزارتخانه ایجاد می‌کرد. پرسشی که بسیاری از متولیان امر کسری بودجه در این وزارتخانه را دلیلی برای حل نشدن مشکلات با وجود تخصیص بالای اعتبارات می‌دانستند. کسری که بار مضاعف آن به فرهنگیانی وارد می‌شد که سال‌ها چشم انتظار مطالبات خود بوده یا گذران معیشت‌شان با این روند گره خورده است.

اکنون نیز بطحایی با این توضیح که درحال حاضر در بحث مطالبات بیشترین مسئله، مطالبات خرید خدمات است، عنوان کرده است که همکاران ما خیلی وقت است مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند، در بعضی از استان‌ها این مطالبات تا ۹ ماه به تأخیر افتاده است. البته در بحث خرید خدمات، تخصیص خوبی را از سازمان برنامه و بودجه گرفتیم. بر این اساس وی این وعده را می‌دهد که در روزهای آینده بخشی از مطالبات خرید خدمات پرداخت خواهد شد.

از سوی دیگر حق‌التدریس معلمان شاغل نیز روندی است که این وزارتخانه با آن مواجه است. معلمانی که در کنار اشتغالی که در این وزارتخانه دارند، برای گذران زندگی و تامین هزینه‌های آن در قابل حق‌التدریس نیز فعالیت می‌کنند و در موارد بسیاری پرداخت‌ها با تاخیر زمانی مواجه می‌شود. البته وزیر آموزش و پرورش در خصوص حق‌التدریس نیروهای شاغل هم عنوان می‌کند، تقریباً تا اسفندماه در بعضی از استان‌ها این مبالغ پرداخت شده است. به عبارتی وی از تاخیر چها رتا پنج ماه در برخی استان‌ها و شاید مدت زمان بیشتری در گروه دیگری از مناطق خبر می‌دهد و اینکه این دسته از معلمان باید امیدوار باشند، این میزان نیز در تابستان امسال تسویه شود. وعده‌ای که باید منتظر تحقق ماند.