توئیتی که وزیر آموزش پرورش منتشر کرد
وزیر آموزشوپرورش در جدیدترین توئیت خود، گزارشی را با عنوان «تلاشنامه» منتشر کرده و مدعی است که نتایج یک سال فعالیت او و همکارانش در این وزارتخانه است.
سیدمحمد بطحایی وزیر آموزشوپرورش در جدیدترین پیام توئیتری خود، گزارشی را تحت عنوان «تلاشنامه» منتشر کرده که فرآیند یک سال فعالیتش در این وزارتخانه است.
او در این پیام توئیتری گفته است: پاسخگویی و شفافیت دو رویکرد مدیریتیام بوده است. با تشکر از دقت نظر نمایندگان محترم به موضوعات آموزش و پرورش باید تلاش کنیم با همدلی و همراهی، مشکلات مزمن و ساختاری این نهاد را برطرف کنیم. «تلاش نامه» گزارش مختصری از زحمات یک ساله همکارانم است.
اما در تلاش نامه چه محتوایی آمده است: این گزارش که توسط سیدصادق حسینی به عنوان مدیر پروژه تهیه شده است در بخش همکاران خود از تیم خبرگزاری پانا (خبرگزاری وابسته به سازمان دانشآموزی) بهره برده است.
بطحایی، یادداشتی با عنوان «عملگرایی لازمه تحول آفرینی بنیادین» را در تلاش نامه دارد و به این مسئله اشاره کرده است که اولین سال تحصیلی آموزشوپرورش در نخستین سال از فعالیت دولت دوازدهم در حالی به پایان رسید که دستگاه آموزشوپرورش به عنوان بزرگترین وزارتخانه از نظر منابع انسانی تلاش کرد تا در مسیری با چشمانداز سند تحول بنیادین گام بردارد و در این راه با فاصله گرفتن از شعارزدگی، عملگرایانه تحولآفرینی کند.
او در این یادداشت گریزی هم به طرح خود درباره بازگشت نشاط به مدارس زده و گفته است: بازگشت نشاط به مدارس و ممانعت از ایجاد استرس در ذهنهای پاک و معصوم کودکان دانشآموز یکی از مهمترین وعدههای بود که مطرح شد و به لطف خدا تاکنون دو گام در این راستا با وجود همه فشارهای درون سازمانی و برونسازمانی برداشته شده است: یکی حذف آزمونهای ورودی پایه هفتم در شورای عالی آموزشوپرورش بود که دانشآموزان ابتدایی را از میانه این دوره 6 ساله درگیر یک شبه کنکور میکرد و دیگری حذف پیکهای نوروزی که لذتبخشترین تعطیلات سال را به کام دانشآموزان تلخ میکرد.
البته نتایج این طرحهای پیشنهادی وزیر برای بازگشت نشاط به مدارس هنوز مشهود نیست و او به این مسئله پاسخ نداده است که آیا فقط آزمونها هستند که مانع نشاط در مدارس هستند. همچنین حذف آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد و برگزاری مجدد آن مشکلات مختلف و دردسرهایی را برای 150 هزار دانشآموز متقاضی ورود به این مدارس رقم زد که خود عامل دیگری برای ایجاد استرس بود.
در بخشی از این گزارش به بررسی وضعیت آماری دانشآموزان اشاره شده است که براین اساس یک میلیون و 619 هزار و 30 نفر در مدارس غیردولتی و 11 میلیون و 652 هزار و 532 نفر در مدارس دولتی تحصیل میکنند.
در ادامه این گزارش معاونتهای مختلف آموزشوپرورش به بیان عملکرد یک ساله خود پرداختهاند که صرفا پرداختن به جنبههای آماری و ارائه گزارش عملکرد است.
به نظر میرسد که این روزها، صرف تکیه بر گزارشهای آماری که سالهاست در میان مسئولان مختلف کشور نهادینه شده است، برای پاسخگویی به افکار عمومی کافی نیست چون عمده این گزارشهای آمار محور که سالهاست در حوزه فعالیتهای پرورشی هم شاهد آن هستیم به مقوله کیفیت بیتوجهند.
ارسال نظر