اهانت به معلمان با حمایت مستقیم آموزش و پرورش
تماشای فیلم سینمایی «هشتگ» درست مانند دیدن یک تبلیغ تلویزیونی است، فیلم نامه برای تبلیغ موسسه علمی تیزهوشان حتی از توهین به معلم ها هم دریغ نکرده است، در پایان فیلم هم از همکاری مسئولان وزارت آموزش و پرورش تشکر می شود.
بلیت سینما از ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان است، تماشای یک فیلم برای یک خانواده سه نفر ۳۰ تا ۴۵ هزار تومان تمام می شود، حالا هر چه جمعیت خانواده بیشتر باشد، جمع هزینه ها بالاتر می رود.
تصور کنید در یک روز تعطیل با وجود شرایط سخت اقتصادی که در کشور با آن رو به رو هستیم، برای پر کردن اوقات فراغت دیدن یک فیلم روی پرده سینما را انتخاب می کنید.
اگر این فیلم سینمایی «هشتگ» باشد، به احتمال زیاد در پایان فیلم از اینکه پول و وقتتان را برای دیدنش صرف کرده اید، احساس پشیمانی خواهید کرد. تماشای این فیلم درست مانند دیدن یک تبلیغ تلویزیونی است.
فیلم سینمایی هشتگ، یک فیلم تبلیغاتی است که با حمایت یک موسسه علمی که عنوان تیزهوشان را با خود یدک می کشد ساخته شده است و تنها تلاش این فیلم معرفی این موسسه است. در این فیلم تیزهوشی یک مسئله اکتسابی است که تنها با ثبت نام در این آموزشگاه به دست می آید.
شما در وسط فیلم متوجه تبلیغاتی بودن این فیلم که سفارشی ساخته شده است، می شوید و از همه مهمتر متوجه می شوید، پول و وقت خود را برای یک فیلم سینمایی تبلیغاتی داده اید و فیلم هیچ چیز جذابی ندارد، مجبور هستید، دیدن این فیلم را تا آخر تحمل کنید یا سالن سینما را ترک کنید.
فیلم هشتگ چشم و هم چشمی دو زن به یکدیگر را نشان می دهد که فرزندانشان در یک مدرسه درس می خوانند، یکی از دانش آموزان با نام «حمیدرضا نامی» که به اصطلاح باهوش این مدرسه است، ایده می دهد تا به هریک از مادران به دروغ بگویند که فرزند آن یکی قرار است به دلیل هوش زیاد سال آینده در آزمون مدرسه تیزهوشان پذیرفته شود. در رویاهای مادران تصاویر از مدرسه «علامه حلی» نیز نشان داده می شود.
«بهاره رهنما» و «نیوشا ضیغمی» که نقش مادران را ایفا می کنند با گرفتن معلم خصوصی یا بردن به گرانترین کلاس ها در تلاشند تا فرزندشان در مدرسه تیزهوشان قبول شود اما موفق نمی شوند.
فیلم نشان می دهد، هوش حمید رضا نامی به دلیل این است که در یکی از موسسه های علمی ثبت نام کرده است و از کتاب های کمک آموزشی این موسسه استفاده می کند که در نهایت این مادران فرزندانشان در این موسسه ثبت نام می کنند و فرزندان آنان در آینده جزو تیزهوشان محسوب می شوند!
توهین به جایگاه معلمان
در این فیلم به جایگاه معلمان نیز توهین می شود، معلم ها را به عنوان کسانی که همیشه نیاز به پول دارند و سطح کیفیت تدریسشان پایین است نشان می دهد.
در بخشی از این فیلم نشان داده می شود که سطح حمید رضا نامی به دلیل شرکت در کلاس های این موسسه بالاتر از معلم است به طوری که معلم شاکی می شود و هنگامی که به مدیر مدرسه گلایه می کند مدیر به او می گوید روش تدریسش را تغییر دهد و حتی با پیشنهاد معلم مخالفت می کند که کلاس های فوق برنامه آموزشی در مدرسه با حضور معلمان برگزار شود. فیلم اینگونه نشان می دهد، معلم تنها به دلیل افزایش حقوقش این پیشنهاد را داده است. اما یک روز که معلم نمی آید، حمیدرضا نامی با حضور مدیر مدرسه تدریس می کند که دانش آموزی کتاب کمک آموزشی موسسه تیزهوشان را به مدیر می دهد و می گوید که نامی با استفاده از این کتاب می تواند، اینگونه خوب درس بدهد، مدیر مدرسه هم با دیدن کتاب کمک آموزشی، از موسس این موسسه علمی تعریف می کند.
در بخشی دیگر هم یک فرهنگی بازنشسته را نشان می دهد، به دلیل مشکل مالی که دارد معلم خصوصی یکی از دانش آموزان می شود او هم موفق نمی شود سطح درس دانش آموز را بالا ببرد، فقط این کتاب های کمک آموزشیِ آن موسسه خاص است که سطح او را بالا می برد. در این فیلم، فرهنگی بازنشسته را یک معلمی که روش تدریس بسیار خشن است، نشان می دهد.
دستور وزیر آموزش و پرورش بر حذف آزمون از مدارس ابتدایی
سال گذشته وزیر آموزش و پرورش از اجرای طرح حذف آزمون مدارس سمپاد و مدارس خاص در دوره ابتدایی خبر داد که بازتاب های گوناگونی داشت، عده ای این طرح را مثبت و عده ای دیگر شتاب زده می دانستند. سید محمد بطحایی حذف کتاب های کمک آموزشی و آزمون را یکی از راهکارهای احیاء شادی ونشاط در دوره ابتدایی می دانست و گفته است:اجرایی کردن مصوبه شورای عالی آموزش وپرورش درخصوص حذف آزمون از دوره ابتدایی با مخالفت برخی افراد مواجه شد که این امر طبیعی و قابل پیش بینی بود، زیرا همواره هرگونه تغییروتحول با مقاومت بخش هایی از بدنه یک مجموعه مواجه خواهد شد.
او بیان کرده است: یک میلیون دانش آموز پایه ششم ابتدایی داریم که قریب ۳۵۰ هزار نفر از آنان درگیر برگزاری آزمون ها جهت آمادگی شرکت در آزمون ورودی تیزهوشان و دانش آموزان از پایه دوم و سوم ابتدایی آماده آزمون می شوند، هستند به طوری که یک دانش آموز ۸ یا ۹ ساله در یک سال ۱۶ بار در آزمون هایی آمادگی که توسط مؤسسات خارج از آموزش وپرورش برگزار می شود شرکت می کند، ۲۵۰ هزار نفر از آنان در آزمون شرکت می کنند و تنها ۱۵ هزار نفر پذیرفته می شوند واین تبعات سنگینی را در برخواهد داشت.
اثرات مخرب آزمون ها اززبان معاون وزیر آموزش و پرورش
در همین ارتباط نیزمعاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفته است: آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی در پایه هفتم اثرات مخربی روی دوره ابتدایی داشت و یکی از مطالبات جدی خانوادهها این بود زیرا با توجه به رقابت ناسالمی که شکل گرفته بود، پروسه بسیار استرس زایی بود و هزینههای بسیاری نیز در برداشت. در این میان خانوادههایی که متمکن بودند میتوانستند وارد کلاسهای خاص شوند که زمینه سودجویی برخی موسسات را فراهم کرده بود. از سوی دیگر خانواده هایی که شرایط مالی نداشتند برچسب عدم توانمندی و باهوش نبودن به فرزندشان میخورد که به لحاظ تربیتی آسیب رسان بود
تشکر از آموزش و پرورشی ها به دلیل همکاری در فیلم
نکته قابل تامل در فیلم این است که در پایان از مسئولان روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، مدیرکل آموزش و پرورش منطقه ۵، اداره درآمد آموزش وپرورش تقدیر شده است.
یعنی این فیلم تبلیغاتی موسسه آموزشی با اجازه وزارت آموزش و پرورش تهیه شده است هیچ یک از صحبت های مسئولان این وزارت خانه با آنچه که در این فیلم دیده می شود خوانایی ندارد اما در عمل مطابقت دارد.
ارسال نظر