اکبری در گفت و گو با اکوناپرس تاکید کرد:
ضربه به محیط زیست با استخراج ازاعماق آب درمناطق خشک
نماینده مردم مجلس دهم با بیان اینکه ضربه مهلک به محیط زیست با استخراج ازاعماق آب درمناطق خشک امکان پذیر است،گفت: کشت فراسرزمینی جایگزین تولید محصولات آب بر در مناطق کم آب شود.
علی اکبری در گفت و گو با اکوناپرس درباره وضعیت ممنوعیت کشت برنج در مناطق کم آب بر،گفت: برای حفاظت از محیط زیست و تامین اقتصاد پویا در کشور میبایست استانهای که وضعیت منابع آبی مناسبی ندارند از گردونه کشتهای پرآب در مناطق کم آب حذف شوند.
نماینده مردم شیراز درمجلس شورای اسلامی تصریح کرد:برنج به عنوان یکی از محصولات استراتژیک آب بردر مناطق گسترده ای از کشور مورد کاشت،داشت و برداشت قرارمیگیرد که این مسئله به دلیل خشکسالیها اخیر در برخی مناطق با محدودیتهایی رو به رو شده است.
وی ادامه داد: کشت های فراسرزمینی درآسیای میانه، غنا وبزریل با سرعت و گسترش مناسب شروع شده است و این در حالی است که با بها دادن به تشکلهای صنفی می توان کشت فراسرزمینی را جایگزین کشتهای کم آب کرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس افزود: مسئولان اجرایی با قید پروتکلهای اجرایی درحوزه بین الملل، تدوام حضور در کشتهای فراسرزمینی را برای محافظت از محیط زیست را در دستور کار قرار دهند تا بتوان تبادلات تجاری درحیطه کشاورزی را نیز گسترش داد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل ترغیب کشاورزان به کشت برنج را می توان در گرانی نرخ برنج جستجوکرد زیرا زمانی که کشت برنج نسبت به دیگر کشتها برای کشاورز صرفه اقتصادی مناسب تری داشته باشد، تولید کننده حتی در مناطق کمآب نیز به کشت برنج می پردازد.
اکبری افزود: تشکلها و تعاونیها به عنوان بازوی بسیار کارآمد می توانند کشاورزان را یاری دهند تاکشتهای پرآب را به کشتهای فراسرزمینی انتقال دهند واین در حالی است که استفاده بی رویه از منابع آبی معاش مردم را به خطر میاندازد.
عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی ،آب ومنابع طبیعی مجلس بابیان اینکه ممنوعیت کشت برنج در مناطق کم آب نیازمند فرهنگ سازی و برخورد قانونی است یادآورشد:کشت فراسرزمینی جایگزین کشتهای آب برشود زیرابا کمبود منابع آبی بطور مستقیم اقتصاد معیشتی شهروندان نیز تهدید میشود واین در حالی است که استخراج منابع آبی از اعماق آب در مناطق کم آب و خشک به شدت اکوسیستم محیط زیست را به خطرمی اندازد.
ارسال نظر