معاون پژوهشی دانشگاه مطرح کرد؛
کمبود تجهیزات؛ بزرگترین چالش پژوهش در دانشگاه خوارزمی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی مهمترین چالشهای این دانشگاه در زمینه پژوهش را کمبود تجهیزات عنوان کرد و گفت: تجهیزاتی که در آزمایشگاههای قدیمی وجود دارد، فرسوده است و رشتههای جدیدی هم که تاسیس میشوند، تجهیزات ندارند.
دکتر محمدحسین مشهدیزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سالهای اخیر نیز بودجه خاصی برای تجهیزات تخصیص داده نشده است. در سال 95 قرار بر این بود که بودجه زیادی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تجهیز آزمایشگاهها تخصیص داده شود، اما اجرایی نشد و در سال 96 نیز این اتفاق نیفتاد.
وی افزود: مهمترین مشکل ما بحث تجهیزات است و ما از اعضای هیئت علمی انتظار داریم که با این تجهیزات اندک کارهای کیفی انجام دهند و از آنجایی که ما تاکید داریم فعالیتها از لحاظ کیفی به نحو مطلوب انجام شوند، لازمه تحقق آن این است که تجهیزات کافی در اختیار اعضای هیئت علمی قرار داده شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی درباره مهمترین فعالیتهای پژوهشی دانشگاه در سال 96 گفت: تلاشهایی که ما در سال 96 انجام دادیم، بیشتر در جهت تولید مقالات و طرحها و بخشی هم مربوط به کارآفرینی و فناوری بوده است.
وی درباره برنامههای پژوهشی این دانشگاه در سال 97 اظهار کرد: در سال 97 به دنبال پررنگتر کردن بحث ارتباط دانشگاه با جامعه خواهیم بود و میخواهیم دانشجویانمان را مستقیما به جامعه وصل کنیم. یعنی صرفا فقط بحث حضور در کلاسهای درس مطرح نباشد. خصوصا پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی را به سمتی هدایت کنیم که مشکلی از مشکلات جامعه را رفع کنند و فقط به این شکل نباشد که پایاننامهای نوشته شود و در قفسه کتابخانه نگهداری شود. در این راستا با سازمانهای مختلف ارتباطهایی را برقرار کردهایم و با آنها به صورت مرتب جلساتی را برگزار میکنیم و امیدواریم در سال 97 این طرحها را هرچه بیشتر اجرایی کنیم.
مشهدیزاده افزود: دو موردی که در سال 96 تلاش کردیم بیشتر توسعه و رشد دهیم، مباحث فناوری و کارآفرینی است، چون با توجه به اهمیت برقراری ارتباط با جامعه و جذب دانشجویان تربیت شده در دانشگاه به بازار کار، نیاز بود به این مسئله توجه ویژهای شود. به همین دلیل اداره کارآفرینی دانشگاه چند طرح مهم را که در حد طرح ملی بود، به صورت پایلوت در داخل دانشگاه اجرا کرد که یکی از معروفتترین آنها طرح 2020 بود.
وی ادامه داد: این طرح در صدا و سیما نیز رونمایی شد و با وزارت کار هم صحبت کردیم که این طرح در سطح ملی انجام شود، با وزارت علوم هم مذاکراتی کردهایم که بخشی از این طرح به عنوان کارورزی دانشجویان سراسر کشور اجرا شود؛ منظور از این طرح آن است که 20 مهارت تا سن 20 سالگی به هر دانشجو آموخته شود. اینها مهارتهایی است که لازم است دانشجو قبل از ورود به بازار کار آنها را فرا بگیرد. روی این طرح بسیار کار شده و در دانشگاه چندین دوره برگزار شده است. امیدواریم از سال آینده این طرح در سطح ملی انجام شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی درباره دیگر برنامههای پژوهشی در این دانشگاه، گفت: در زمینه فناوری نیز سال 96 سرمایهگذاریهایی انجام شد و از اعضای هیئت علمی که میتوانستند یکسری فعالیتهای خاصی را انجام دهند و یا محصولی را تولید کنند، حمایتهایی شد و در هفته پژوهش از چهار محصول رونمایی شد و به دنبال آن هستیم که این محصولات را به مرحله عقد قرارداد با صنایع برسانیم تا این محصولات در قالب شرکتهای دانشبنیان به تولید برسند.
مشهدیزاده یادآور شد: شرکتهای دانشبنیان نیز از دیگر موضوعاتی بود که در سال 96 در مورد آن فعالیتهایی انجام دادیم. در این راستا مراکز نوآوری را فعال کردیم، به خصوص برای اینکه ارتباط مستقیم با جامعه داشته باشیم دو مرکز نوآوری را در شهرکهای صنعتی" مستقر کردیم؛ یکی در شهرک صنعتی شمسآباد در استان تهران و دیگری شهرک صنعتی استان البرز. در آنجا دفتری داریم که اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه مستقیما مراجعه کرده و بازدید به عمل میآورند و اگر مشکلاتی داشته باشند، بیان میکنند و از آن طرف اساتید ما هم به صورت دورهای از آن صنایع بازدید کرده و مشکلات آنها را حل میکنند.
وی در پایان درباره اولویتهای برنامههای معاونت پژوهشی در سال 97 گفت: در مورد فعالیتهای بینالمللی تاکید بیشتری خواهیم داشت، همچنین میخواهیم علاوه بر آنکه در داخل کشور طرحهای پژوهشیمان را فعالتر میکنیم، ارتباطمان را با صنایع و سازمانهای مختلف نیز بیشتر کنیم.
ارسال نظر