به گزارش اکونا پرس،

به نقل از ایرنا، دکتر مهدی شادنوش درباره سیستم ثبت اطلاعات پیوند اعضا افزود: گام های مهمی در حوزه پیوند اعضا در کشور برداشته شده و در حال حاضر، نیازمند این هستیم که کیفیت سیاستگذاری و مدیریت را در این زمینه ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در این مسیر کمک بسیاری به ما می کند، راه اندازی سیستم ثبت اطلاعات پیوند اعضا است. به کمک این سیستم می توان اطلاعات اهدای عضو را ثبت، تحلیل و هدایت کرد.

اجرای فاز دوم در اردیبهشت 98
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های خاص وزارت بهداشت بیان کرد: برای اجرای این کار، مسئولان این امر را دعوت کردیم و طی چند روز آموزش های لازم را به آنها ارائه کردیم. بعد از آغاز فاز اول در دهم اسفند ماه امسال، فاز دوم سیستم را در اردیبهشت سال 98 آغاز می کنیم و به این ترتیب سیستم تخصیص اهدای عضو به سمت اتوماسیون شدن می رود. یعنی همه لیست انتظار در حوزه پیوند اعضا در این سامانه ثبت و امتیازبندی می شوند و اگر اتفاق ناگواری برای هر فرد بیفتد و شرایط اهدای عضو داشته باشد، اطلاعات در سامانه وارد شده و براساس امتیازبندی، 10 نفر اولی که می توانند عضو را دریافت کنند معرفی می شود.

شیوه امتیازبندی در سیستم ثبت اطلاعات پیوند
دکتر شادنوش درباره نحوه امتیازبندی نیز، اظهار داشت: نحوه این امتیازبندی در کمیته های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. مواردی مانند گروه خونی، هماهنگی و تطبیق ساختاری نوع  HLA، سن و سال بیمار، میزان نیاز به عضو، مدت زمانی که در نوبت قرار داشته از جمله مواردی است که براساس آن امتیازبندی انجام می شود.

طرح ترابری عضو پیوندی
وی درباره ترابری عضو پیوندی نیز گفت: برای انتقال عضو پیوندی از یک شهرستان به شهرستان دیگر، باید پروتکل دقیقی برای انجام این کار وجود داشته باشد. به طور مثال برای پیوند قلب از فرد اهداکننده تا فرد گیرنده قلب، فقط 4 ساعت وقت داریم و برای این کار نیازمند نقشه راه کامل و جامعی در کل کشور برای انجام این کار هستیم.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های خاص وزارت بهداشت، بیان کرد: برای انجام این کار، نیازمند هماهنگی هایی با شبکه هوایی، پلیس راهور و سایر بخش ها هستیم. در حال حاضر، کارهای مطالعاتی آن انجام و طرح آن نوشته شده است و امیدواریم این کار حداقل تا یک سال آینده عملیاتی شود.