محمد سالاری در نشست سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت روان :
نابسامانیهای شهری بر سلامت روان موثر است
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: سمن ها نباید به دنبال تولی گری باشند بلکه باید بر رسالت اصلی خود یعنی آگاهی بخشی و ایجاد دغدغه متمرکز شوند.
به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران محمد سالاری در نشست سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت روان که به مناسبت هفته سلامت و روان برگزار شد، با بیان اینکه رویکرد و استراتژی مدیریت شهری دوره پنجم ارتقاء کیفیت زندگی در شهر است، گفت: ما در این دوره مبتنی بر مطالبات مردم در حوزه های مختلف،کارهای بزرگی را در حوزه سلامت روان به لحاظ اصولی و زیربنایی انجام دادیم چرا که در بسیاری از موارد، مشکلات مربوط به سلامت روان شهروندان تحت تاثیر نابسامانیهای شهری است.
وی ادامه داد: اکنون دیگر همه دنیا به این نتیجه رسیده اند که بزرگراه سازی، تونل سازی و... یعنی خودرو محور کردن شهر که ترافیک، آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی را به همراه دارد. در همین راستا مدیریت شهری دوره پنجم تمام ظرفیت خود را در حوزه های نرم افزاری متمرکز کرده است و ما به عنوان تصمیم گیران حوزه شهرسازی و معماری توانستیم این حوزه را که در گذشته تبدیل به محلی برای درآمدزایی شده بود به ریل اصلی خود برگرداندیم و امروز مجموعه ای از طرح های موضعی و موضوعی که در دوره های گذشته مدیریت شهری مغفول مانده بود مانند ایجاد پهنه های فرهنگی و هنری، مناسب سازی شهر، ایجاد پلازاهای شهری، ساماندهی سیما و منظر که به شهر هویت می بخشد، انجام شده و یا در حال انجام است که همه این اقدامات در سلامت روان موثر است.
عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تشکل های مردمی نباید به دنبال تولی گری باشند، اظهار داشت: من با این موضوع که مثلا انجمن اتیسم بخواهد از بیماران نگهداری کند، مخالم، چرا که مسئولیت انجمن های مردمی آگاهی بخشی، تغییر نگاه و ایجاد دغدغه عمومی است. اکنون بستر بروز و ظهور جامعه مدنی فراهم شده است و شبکه فضای مجازی و رسانه ها نیز به آن ها کمک می کنند، تشکل های مردم نهاد باید بتوانند ایجاد دغدغه کنند تا این دغدغه ها تبدیل به مطالبه گری شود و پاسخگویی را به همراه داشته باشد در این شرایط رقابتی برای حل مطالبات ایجاد شود.
سالاری افزود: متاسفانه این رویکرد و پارادایم بر سمن ها حاکم شده که اغلب به دنبال تولی گری هستند و می خواهند تشکیلات خود را گسترش دهند در حالیکه رسالت اصلی آن ها آگاهی بخشی است. حتی در گزارش ها مشاهده می کنیم که بخشی از املاک و دارایی شهر به یکسری از تشکل ها داده شده که بخش عمده آن ها از مسیر اصلی خود منحرف شده اند و در راستای منافع شخصی فعالیت می کنند، در حالیکه رسالت تشکل ها و انجمن های مردم نهاد باید نهادینه کردن فرهنگ مشارکت باشد نه صرفا دریافت خدمات و امکانات.
ارسال نظر