گزارش اکوناپرس از وضعیت بازار محصولات کشاورزی؛
از خیار 20 هزارتومانی تا گرانی پیاز، سیب زمینی و گوجه
یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان محصولات کشاورزی از جمله صیفی جات ریسک بالای بازار است به گونهای که تعیین قیمت محصولات تضمینی به درستی و عادلانه انجام نمیشود.
یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان محصولات کشاورزی از جمله صیفی جات ریسک بالای بازار است به گونهای که تعیین قیمت محصولات تضمینی به درستی و عادلانه انجام نمیشود و تولید کننده ضربات سنگینی را متحمل شده و حتی باعث ورشکستگی آنها می شود.
امروز تنها گرانی خیار مشکل اصلی نیست بلکه محصولات دیگر همچون پیاز سیب زمینی و گوجه در زمره افزایش قیمت قرار گرفتند چرا که کشاورز در هر هکتار بالای ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان ضرر کرده است به عنوان مثال پیاز برای کشاورزی حداقل کیلویی ۲۰۰۰ تومان هزینه به دنبال دارد اما از بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومن خریداری می شود ایا سیب زمینی که حداقل ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان هزینه داشته است نهایتاً به قیمت ۱۲۰۰ تومان به فروش میرسد.
گفتنی است مسئولین مهمترین علت افزایش قیمت خیار را سرمازدگی اعلام می کنند که موجب شده تولید صیفی جات بخصوص در مورد خیار به حداقل برسد اما مهمترین علت سرمازدگی محصولات نبود امکانات و ابزار مناسب در گلخانه ها برای ایجاد برودت لازم است به عنوان مثال در منطقه جیرفت گلخانه ها از ابزارهای مدرن استفاده نمی کنند و به همین علت با وجود سرمازدگی خسارت سنگینی به کشاورزان متحمل می شود.
در کشور حدود ۸۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت محصولات سبزی و صیفی وجود دارد که حدود ۲۸ میلیون تن از آن بهره برداری می شود و تنها ۵.۳ دهم میلیون تن از این محصولات به سایر کشورهای منطقه صادر و حدود ۳ میلیارد دلار ارز آوری میشود علیرغم وجود ظرفیتهای لازم برای کشت صیفی جات در چهار فصل کشور برنامه های مدون برای به کارگیری این ظرفیت در استانهای کشور و افزایش صادرات سبزی و صیفی جات وجود ندارد.
گفتنی صنعت کشاورزی بیش از ۸۵ درصد غذای کشور و درصد منابع صنایع تبدیلی و حدود 1۵ درصد صادرات کشور را تامین میکند همچنین حمایت دولت از بخش کشاورزی و تولید کنندگان به همراه کنترل مقدار عرضه و تقاضا موجب کنترل افزایش قیمت محصولات کشاورزی در آینده خواهد شد.
ارسال نظر