در این مقاله مهم می خواهیم به اهمیت درس خواندن و تست زدن برای کنکور در فصل تابستان بپردازیم.

امروز سومین جلسه کلاس آنلاین من هستش که دارم برای شما برگزار می‌کنم و خدمتتان عرض کنم که خیلی خوشحال هستم که در این قاب دارم این کار را انجام می‌دهم و قرار است یک سری توضیحات خوب و مفید برای شما گرد آوری کنم. مخصوصا امروز که یک دید عالی داشته باشید برای انتخاب کارهایی که می توانید انجام بدهید.

ما تقریبا میشه گفت نزدیک به ۵۰ دقیقه زمان داریم یعنی میشه کمتر از یک ساعت و قرار است در مورد اینکه:

۱- اهمیت تابستان چیست و چرا می گویند از تابستان شروع کنید برای شما خیلی بهتره که دراین موارد صحبت خواهیم کرد.

۲- در خصوص اینکه در تابستان از چه درسی باید شروع کنیم.

۳- در مورد اینکه کتاب آزمون چی بگیریم و یا چه آزمونی باید ثبت نام کنیم.

فقط نکته ای که باید مد نظر قرار داشته باشید این است که موقعی که در حال توضیح دادن هستم، هیچ سوالی یا را نمی تونم جواب بدم و پاسخگو نیستم بنابراین هر جا که اعلام کردم دانش آموزان میتونن سوال خود را بپرسن ، من پاسخگوی تک تک سوالات شما می باشم. به امید خدا در ادامه وقت داشته باشیم که همین مباحث را جلو برده و به سرانجام برسانیم.

 

Untitled2

 

اولین موردی که می خوام در مورد اون صحبت کنم، این است که می خواهم یک آمار بگیرم که اولاً دانش‌آموزان تجربی ریاضی انسانی اونایی که تجربی اند بزنند تجربی، اونایی که ریاضی اند بزنند ریاضی و اونایی که انسانی اند بزنند انسانی که من بدونم بچه ها همه رشته هارو داریم پس هم تجربی داریم هم انسانی هم ریاضی.

حال می خوام به بچه‌ها یک دید بدم اینکه تو رشته ریاضی و تجربی حول و هوش ۲۵۰ تا سر فصل از یک کتاب سال ۱۰ ۱۱ ۱۲ داریم و در رشته انسانی ۴۰۰ تا سر فرصت داریم در سال ۱۰ ۱۱ ۱۲ .

خوب حالا ما تعداد سر فصل های سال دهم یازدهم و دوازدهم رو فهمیدیم. در رشته ریاضی سال دهم و یازدهم و دوازدهم ۱۳۰ تا ۱۴۰ تا مبحث وجود داره و در رشته ی تجربی ۱۴۰ تا مبحث داریم و در رشته ی انسانی ۱۹۰ تا ۲۰۰ تا مبحث داریم.

در رشته ریاضی حدود ۵۰ درصد سوالات مربوط هست به پایه ۱۰ و ۱۱ و در رشته تجربی ۵۵ تا ۶۰ درصد مربوط به پایه ۱۰ و ۱۱ در رشته انسانی حدود ۶۰ تا ۶۳ درصد مربوط است به پایه ۱۰ و ۱۱ .پس ۳ تا رشته بین ۵۵ تا ۶۰ درصد فقط پایه ۱۰ ۱۱ است.

خب حالا یک سوال پیش می آید که اگر در رشته ریاضی فقط ۵۵ درصد دانش آموزان در کنکور پایه های ۱۰ و ۱۱ رو تست بزنن رتبه شون چند میشه؟ دانش آموزان میتوانند رتبه زیر ۴۰۰ یا ۵۰۰ در کنکور سراسری کسب کنند که فقط و فقط مربوط به پایه های ۱۰ و ۱۱ می باشد.

رشته تجربی هم همینطور ، در رشته تجربی هم اگر دانش آموزان فقط ۵۵ تا ۶۰ درصد سوالات کنکور را تست بزنند می توانند رتبه ۴۰۰ تا ۵۰۰ کنکور سراسری را کسب کنند. بچه های انسانی هم همینطور. این یعنی اینکه دانش آموز اگر در پایه ده و یازده قوی باشه می تونه رتبه ی زیر ۳۰۰ ، ۴۰۰ و یا ۵۰۰ رو براحتی کسب کند و قطعا به خواسته های خودش در رشته های برتر میرسه.

این را گفتم تا یک موضوع دیگه رو هم بگم . اینکه یعنی ما فقط ۱۰ و ۱۱ رو بخونیم؟ این دید اشتباهه!!

چون معلوم نیست اون ۱۰ و ۱۱ ای که میخونیم بتونیم باهاش ۵۰ تا ۶۰ درصد تست های کنکور رو بزنیم.

چون ممکن هست انقدر سخت باشه که تو نتونی این تست ها رو درست بزنی.

این خیلی مهمه که تو بتونی برای پایه های ۱۰ و ۱۱ خیلی وقت بزاری، تا موفق شی پس الان یک دید بهتون دادم که در پایه های ۱۰ و ۱۱ در هرسه تا رشته های تجربی انسانی و ریاضی حول و حوش ۵۰ تا ۶۰ و ۶۳ درصد کنکور رو شامل میشه. حالا تو یک درس ممکنه بشه ۷۰ درصد تو یک درس ۴۰ درصد و میانگین مثلا میشه ۵۰ تا ۵۵ درصد. خب میانگین دروس رو گفتم پس الان یک دید پیدا کردیم با خواندن پایه های ۱۰ و ۱۱ میتونیم با زدن ۵۰ تا ۶۰ درصد کنکور رتبه زیر ۴۰۰ تا ۵۰۰ بگیریم.

 

اینارو چرا گفتم می خوام برسم به این موضوع دقت کنید می خوام راجع به چهارتا دوره طلایی صحبت کنم اول دوره تابستان بعد دی ماه یا امتحانات ترم و دوره طلایی نوروز در انتها هم دوره خرداد ماه صحبت کنم این چهار دوره بهترین تایم های دانش آموز هستش از بین چهار دوره دوره ای که خیلی مهمه و دانش آموز میتونه موفق باشه دوره تابستانه به چند دلیل خیلی مهم هستش که در تابستان خوب درس بخوانیم و قطعاً می توانیم نتیجه عالی بگیریم. ما دانش‌آموز داشتیم که تمام تست ها رو فول زده ولی سر جلسه امتحان چون انرژی نداشته نتونسته دو دو تا چهار تا بزن انرژی نداشته که تست رو خوب بزنه.

دانش آموز باید حتما انرژی کافی و لازم داشته باشه تا بتونه در کنکور موفق بشه اهمیت تابستون به چند تا دلیل هستش که داشته باشی یعنی اینکه ما گفتیم ۲۵۰ تا سر فرصت برای کنکور داریم برای تجربی و ریاضی و ۴۰۰ تومان برای انسانی مثل شما در درس دینی در رشته انسانی درس دینی رو بخوای بخونی کم کم میتونید ۲۰۰ تست بزنیم هر تستی هم یک دقیقه طول میکشه یعنی درس دینی بین ۵ تا ۶ ساعت طول میکشه به عبارتی اگر برای ۲۰۰ تا تست سه دقیقه وقت بذاری یعنی میشه ۶۰۰ دقیقه یعنی ۱۳ تا ۱۴ ساعت برای یک درس عمومی برای یک درس اختصاصی هم ۱۳ تا ۱۴ ساعت من می گم میانگین این درسا میشه ۱۰ ساعت یعنی دانش‌آموز میتونه توی کنکور موفق بشه ۲۵۰ تا سرفصل و یا ۴۰۰ تا سرفصل فقط یکبار بخونه و دویست تست بزن میشه ۲۴۰۰ یا ۲۵۰۰ ساعت یعنی دانش‌آموز با این تعداد ساعت خواندن میتونه ۲۰۰ تا تست بزنه.

حالا یه سوال پیش میاد برای همه دانش‌آموزان در واقع ما انقدر زمان داریم یعنی اگه ما از نو شروع کنیم این قدر زمان داریم برای کنکور آماده باشیم یکی از دلایلی که ما میگیم باید از تابستان شروع کنیم که این قدر زمان داشته باشی و کمبود زمان نداشته باشید حالا تو این گیر و دار ممکن است یه روز تو مریض چی یه روز از حال و حوصله نداشته باشی درس خونی یا اینکه اصلا یه روز تولدته میخوای استراحت بکنید همون یه روز میشه ده ساعت کمبود پس برای همینه که ما می‌گوییم باید از تابستان شروع کنیم.

نکته مهم مثلاً در رشته تجربی برای اینکه دانش آموز درس زیست رو بالا بزنه باید سی دور درس زیست بخونه یا اینکه در رشته ریاضی و فیزیک دانش‌آموز باید ۷۰۰ تا تست بزنه در رشته انسانی باید ۱۳ یا ۱۴ بار دروس انسانی بخونه

مثلاً یکی از بچه ها در رشته دندانپزشکی در کنکور سال ۹۴ که یکی از مهمترین سالهای کنکور بوده درس زیست را ۴۱ بار خونده بوده تمام بچه هایی که در رشته‌های خودشان رتبه های دورقمی آوردن همشون درسها شونوچندین بار خوانده بودن و دوره کردند و چندین بار تست زدن خوب چرا این افراد موفق بودند چون شروع زودهنگام داشتند و توانستند در کنکور موفق شوند شما هم اگر شروع زودهنگام داشته باشی قطعاً میتونی در کنکور موفق شوی اگر شما راهت سیستمت مشاورت و خودت در کنار سیستم خوب باشه میتونی موفق باشی ولی اگر تو خودت خوب نباشی و سیستمت خوب نباشه قطعاً نمی تونی موفق بشی هم خودت و هم سیستم جفت باید خوب باشه تا بتونی موفق بشی.

دومین عامل اتمام زود هنگام دروس هستش یعنی اینکه در تابستان شروع کنید درسها رو تمام می کنی مشکل اصلی بچه ها اینه که استاد ها طوری برنامه ریزی می کنند که تمام دروس رو تا ۱۵ اردیبهشت تموم کنن یعنی خوشبینانه میشه همون ۱۵ اردیبهشت‌ماه اتفاقی که می افته اینکه بچه‌ها تا به خودشون بجنبن میشه اول خرداد بعد امتحانات نهایی شروع میشه امتحان نهایی که شروع بشه تا آخر خرداد طول میکشه تمام که بشه ۱۵ روز بعدش کنکور دارین بیشتر دانش آموزان میگن ما استرس داریم من میگم من اینجا هستم که با برنامه‌ریزی باعث بشم که شما دیگه این استرس را نداشته باشی و کاری کنم که اتمام درس ها زودتر اتفاق بیفته یعنی حتی جلوتر از استاد شما تمام بکنید مثلا اگر استاد تا اردیبهشت درسها رو تموم میکنه شما در اسفند ماه تموم بکنید و توی فروردین اردیبهشت فقط دوره جمع‌بندی داشته باشید و قبل از امتحانات نهایی تمام درسها رو تموم کرده باشید و بعد از امتحانات نهایی دوره جمع بندی را انجام بدیم موضوع بعدی رسیدن به مباحث آزمون جاری که ممکنه که استاد مباحث پایه رو اصلاً به دانش‌آموز نگه و وظیفه دانش آموز که خودش باید بخونه یعنی دانش‌آموز باید ۱۶ تا درس رو آزمون بده که ۸ تا دروس پایه است و چون استاد ممکن این هشت درس پایه رو نگه دانش آموز آزمون باید ۲ یا ۳ هفته قبل آزمون دوره کنه تا بتونه در آزمون جامع نتیجه خوب بگیر.

وقتی که با اکثر دانش آموزانی که از مهرماه شروع کردن صحبت می‌کنیم و بهشون میگی که آیا شما که از مهر ماه شروع می کنی تونستی به همه مباحث جاری برسی میگن نه و به خاطر همین نتیجه نگرفتن ما باید با یک روال خوب بریم جلو که بتوانیم نتیجه بگیریم پس ما میگیم برای رسیدن به مباحث آزمون جاری باید از تابستون استارت بزنیم. دانش آموزان دقت کنید که درس خوندن خوب و تست زدن خوب و آزمون دادن خوب نتیجه خوب و استرس پایین رو به همراه داره و بالعکس درس خوندن بد تست زدن بعد و آزمون بد نتیجه بد و استرس بالا رو به همراه داره اول جلسه گفتیم که اگه دانش آموز انرژی خوبی داشته باشه میتونه در کنکور موفق باشه و این خیلی مهم هستش دقت کنید من یک شاگرد داشتم که رتبه ۳۸۶ را آورده بود در رشته تجربی. وقتی در آزمون شروع کرد به تست زدن اولین درس که درس ریاضی بوده نتوانست تست بزنه بر روی اون تستی که نمیتونه بزنه یه خط کشید و دیدگاهش این بود که چون که من نمی تونم بزنم پس بقیه هم نمیتونن این سوال رو بزنه این یعنی همون انرژی این دانش‌آموز تونست تو رشته ریاضی شش و هشت درصد بزنه در و رتبه اش شده ۳۸۶ این یعنی اینکه دانش آموز انرژی داشته و خودش نباخته.

دانش آموزان دقت کنید اگه راهتو درست انتخاب کنی و خودت قوی باشی کنکور برات سهل و آسان است اون موقع که میتونید حسابی تو کنکور بترکونی اگه حالت خوبه انرژی بالاست و استرست کمه برای همین در کنکور موفق میشی رتبه خوبی میاری در کنکور.

Untitled3

 

مورد بعدی دوره مباحث دهم و یازدهم که اول جلسه گفتم و توضیح دادم حالا میخوایم ببینیم ارتباطش با تابستون چیه که جلوتر حتماً میگم یه چیزی مثلا شما تو مسابقات رالی دقت کنی میبینی که ترتیب ماشین‌ها از روز قبل مشخص می‌شود یه سری ماشین های جلو و یکسری وسط و یه سری آخر ولی ممکنه ماشینی که جلوتر ایستاده بوده نتونه برنده بشه و ماشینی که در انتهای صف هستش برنده بشه مثلاً یکی از بهترین راننده های رالی های شوماخرهستش که ازش می پرسن شما که همیشه در انتهای صف هستی چطور برنده میشی میگه همه توی پیچ خیلی آروم میرن ولی من گاز میدم میرم جلو برای همین برنده میشم نکته اینجاست که دانشجویان در تابستان باید گاز بدن و شروع کنن به خوندن و اگر در تابستان گاز دادی از دیگران سبقت میگیری و اینجوری فاصله خودتو از دیگران جلو میندازی و این قضیه اگه ادامه پیدا کنه شاگرد هایی که از تو عقب‌تر هستن به تو میرسن و اگر تو افت کنی دیگران جاتو میگیرن پس از تابستان به طور پیوسته درس بخون و جاهایی که دیگران شل میکنند تو گاز بده!!!

" در تابستان اکثر دانش آموزان در حال ترمز کردن هستند اما اگر گاز بدی نه تنها جلو افتادی بلکه کنکورتومی تر کنی و مباحث درسی بیشتری می خونی تست بیشتر می زنی و فاصله رو با دیگران بیشتر می‌کنی و تو کنکور موفق تری کلاً تابستان از نون شب واجب تر که درس بخونی پس اگر توی تابستان شروع کنی میتونی تضمین کنی که توی کنکور رتبه بیاری و تو سال دیگه این موقع از دیگران جلوتری و موفق‌تری و انرژیتم بهتر هستش "

 

 موضوع بعدی که در تابستان از چه مباحثی شروع کنیم کدام منبع ۱۰و ۱۱ و ۱۲ را شروع کنیم ما کلا ۲ دسته دانش آموز داریم ۱_اون دسته که مدرسه دولتی میرند و بدون کلاس کنکور. دست دوم مدرسه دولتی با کلاس کنکور و یا غیر انتفاعی با کلاس کنکور دسته اول بهتره که از سال دهم بعدش یازدهم و بعد۱۲ شروع کنند برن جلو ولی اگر مثلا پایه ۱۱ شون خوبه اول ۱۱ و بعد ۱۰ و بعد ۱۲را شروع کنن اولویت اول هم بیشتر به دروس اختصاصی هستش دست دوم یکسری افراد که کلاس ثبت نام میکنن مثلاً دردرس شیمی و عربی کلاس ثبت نام میکنند باید این عده شیمی و عربی را باکلاس برن جلو و در کنارش درسهای دیگه رو به ترتیب از پایه ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ شروع کنه حتما آیه نازل نشده که پایه های ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ رو تمام کنیم من دانش آموز داشتم که ۱۰ و ۱۱ تمام نکرده بود ولی رتبه آورد مهم اینه که درست و با کیفیت درس بخونیم نکته بعد اینکه چند ساعت در طول هفته باید چند ساعت درس بخونیم؟ در طول هفته چند ساعت داریم؟ ما ۱۶۸ ساعت در طول هفته داریم.

 

اهمیت درس خواندن و تست زدن برای کنکور در فصل تابستان 

من یه دانشجو دارم روزی ۱۵ ساعت داره درس میخونه از ساعت ۴ صبح درس می خونه برای اینکه خوابش نبره یک قابلمه پر از یخ درست می کنه و پاهاشو میذاره توش. خواب مفید بین ۶ ساعت تا ۸ ساعت هستش یعنی میشه حول و هوش ۵۶ ساعت خواب در هفته. حال دانش آموزی که سر کلاس می رود در طول هفته خوابش میشه ۳۶ ساعت. از طرفی دانش آموز ۴ ساعت در هفته زمان پرتی داره که میشه ۲۸ ساعت جمعا این مقدار رو از ۱۶۸ ساعت کم‌کنیم میشه ۴۹ ساعت مفید ما درس میخونیم. حالا دانش آموزی کلاس نمیره باید این ۳۵ ساعت رو به اون ۵۶ ساعت اضافه کنه.

این ۴۹ ساعت بسیار مفید هستش برای درس خوندن. حالا دانش آموز برای اینکه ب این ساعت مفید دست پیدا کنه باید خودش برنامه ریزی کنه مثلا یا باید از خوابش کم کنه یا از پرتی اش کم کنه ، من ۲ تا شاگرد داشتم یکی شون ۸۰ ساعت درس خونده رتبه ۱۳ آورده و یکی ۴۰ ساعت درس خونده رتبه ۱۲۰۰ آورده، یک شاگردم داشتم ک تو مدرسه ی غیرانتفاعی درس می خونده و فقط ۴۰ ساعت در هفته مطالعه داشته ولی کیفیت درس خوندنش خیلی خوب بوده و تونسته رتبه ۲ رقمی در کنکور سراسری بیاره. نکته اینکه کیفیت مطالعه خیلی مهمه.

دانش آموز باید کیفیت مطالعه اش انقدر خوب باشه تا بتونه در کنکور موفق شود. یک سوال برای همه دانش آموزان پیش می آید که تعداد تست چقدر باید باشد خوبه؟!!

تعداد تست دانش‌آموزان باید معقول باشد یعنی میانگین تعداد تست هایی که باید بزنن کم کم ۱۰۰ تا ۱۵۰ تست و متوسط بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ و قوی بالاتر از ۴۰۰ تا تست باید بزنن. تعداد تست به دانش آموز بستگی داره و بیشتر دانش آموزان برای تست چه کتابی بگیریم خوبه؟! و چه آزمونی بدیم؟!

خیلی از همکاران ما در جواب دانش آموزان می گویند مثلا کتاب گاج ، قلم چی ، سنجش و غیره را بخرید درحالی که نمی توان به همه دانش آموزان یک جور منابع را معرفی کرد، بعضی از کتاب ها سطح شون بالاست و اگر دانش آموزی در اون درس ضعیف باشد باید کتاب لول پایین تر را بهش معرفی کرد. منابع باید ب سطح دانش آموز بخورد و متناسب با سطح دانش آموز باشد. ممکن است دانش آموزی خیلی قوی باشد که به استاد می گوید من این کتاب را خیلی خوب تست بزنم میتونی کتاب دیگری معرفی کنی؟

پس نکته اینجاست که منابع باید متناسب با سطح دانش آموز باشد.

موضوع دوم درمورد اینکه چه آزمونی بدیم و اینکه آیا از تابستون آزمون رو شروع کنیم یا آیا آزمون دادن خیلی خوبه؟

آزمون دادن کمک می کنه به استاد که یک فیدبکی از دانش آموز پیدا کنه و سطح دانش آموز مشخص شه. و ایرادهای دانش آموز معلوم شود.

اگر دانش آموزی هستید که تعداد ساعت مطالعات را اضافه کردی و خوب درس خوندی از همین الان برای آزمون دادن ثبت نام کن ولی اگر دانش آموزی هستی که هنوز روی غلتک نیوفتادی فعلا برای آزمون ثبت نام‌نکن. من بر اساس سیستم دانش آموز می گم که چه آزمونی را بده و چه کتابی بخره، ما نباید منابع و آزمون همه دانش آموزان رو با هم یکی کنیم. من توی مشاوره میگم کدوم آزمون برای چه کسی خوبه و براساس کلاس تون و بر اساس توانایی تون برای شما برنامه ریزی می کنم.

کلاس های مشاوره ای من به صورت حضوری می باشد.

و اما سوال آخر که معمولاً برای دانش‌آموزان پیش می‌آید این است که آیا به روانشناس نیاز داریم؟ در جواب این سوال باید بگم که دانش آموزی که استرس محدود داشته باشه، ما خودمون مشکلشو حل می‌کنیم اما اگر استرس دانش‌آموز خیلی زیاد باشه و نامحدود باشه باید به روانشناس مراجعه کنه که ما در کارمون خیلی کمتر با این مورد برخورد داشتیم. سوال دیگر اینکه آیا چاپ کتاب سال ۹۹ مشکل نداره؟ باید در جواب بگم که نه هیچ مشکلی نداره و در پایان امیدوارم که حال دلتون خوب باشه و خیلی پر قدرت و پر انرژی برید جلو.

 مشاوره و برنامه ریزی کنکور توسط سعید غیاثوند