راهنمای کامل کار با منبع تغذیه موبایل
منبع تغذیه موبایل در رده پرکاربردترین و پرمصرفترین ابزارهای تعمیرات موبایل محسوب میشود. منبع تغذیه موبایل دستگاهیست الکتریکی که به منظور تأمین و بررسی برق مصرفی باتری گوشی و یا قطعات الکتریکی موجود بر روی بورد آن که توسط تعمیرکاران موبایل مورد استفاده قرار میگیرد.
کار این دستگاه این است که انرژی را از یک منبع انرژی دریافت و سپس آن را از لحاظ جریان، ولتاژ و فرکانس مناسبسازی کند. منبع تغذیه موبایل را میتوان در واقع نوعی مبدل الکتریکی برق به حساب آورد که وظیفه تبدیل جریان متناوب (یعنی جریان AC) را به جریان مستقیم (یعنی جریان DC) در حین تعمیرات موبایل به دوش میکشد.
همانطور که احتمالا آگاه هستید؛ میزان ولتاژ در برق شهری 220 ولتاژ و به صورت جریان متناوب است. در حالی که اکثریت دستگاههای الکترونیکی از جمله گوشی موبایل، نیازمند جریان مستقیم هستند. تعداد شماره آمپرهایی که یک گوشی موبایل استفاده میکند میتواند نشانهای از نوع اختلال آن باشد، یعنی اگر دستگاه منبع تغذیه موبایل، عددی نا معمول برای آمپر مصرفی نشان دهد، نشان دهنده وجود اختلال است. در ابتدا بهتر است با اجزای یک دستگاه منبع تغذیه موبایل آشنا شویم.
اجزای داخلی:
- ترانسفورمر
ترانسفورمر دستگاهی است که انرژی الکتریکی را از سیم پیچ اولیه به سیم پیچ ثانویه منتقل میکند بدون اینکه فرکانس آن را تحت تأثیر قرار دهد. برای افزایش یا کاهش دادن سطح ولتاژ، از جریان متناوب AC استفاده میشود و و ولتاژ باقی مانده از جریان متناوب AC را از ولتاژ تنظیم شده جدا میکند.
- همسو کننده
همسو کننده دستگاهی است که برای تغییر جریان متناوب AC به جریان مستقیم و ضربانی DC استفاده میشود.
- فیلتر
از فیلتر منبع تغذیه به این منظور استفاده میشود تا امواج و نوسانات تا حد امکان در خروجی ظاهر نشوند. البته لازم به ذکر است که فیلتر نمیتواند تماما آنها را از بین ببرد اما تا حد زیاد و قابل قبولی آنها را کاهش میدهد.
- تنظیم کننده ولتاژ یا رگولاتور
تنظیم کننده ولتاژ یا رگولاتور تعبیه شده در این دستگاه، یک خروجی DC بسیار ثابت و خوب را به وجود آورد. داشتن ولتاژ خروجی ثابت همیشه ایده آل و مطلوب است. در نتیجه وجود رگولاتور، سطح خروجی صرف نظر از تغییر ولتاژ ورودی، به طور ثابت حفظ میشود.
اجزای خارجی:
اجزای خارجی به طور معمول شامل چندین دکمه، ولومهای چرخشی تنظیم ولتاژ و آمپر، سوکتهای اتصال و صفحه نمایشگر میزان ولتاژ و آمپر است.
کاربردهای منبع تغذیه در تعمیرات موبایل
- روشن کردن گوشی بدون حضور باتری
گاهی در تعمیرات موبایل لازم است بدون حضور باتری به تعمیرات پرداخت یا گاهاً که خود باتری خراب است تنها کافیست که ولتاژ منبع تغذیه را مقداری بیشتر از باتری موبایل یعنی بین اعداد 3.6 تا 3.8 ولت تنظیم کنید. توجه داشته باشید که ولتاژ از حداکثر میزان حک شده روی شارژر گوشی، که غالبا 5 است نباید بیشتر باشد. حال پراب قرمز را به کانکتور مثبت و پراب مشکی را به کانکتور منفی متصل کنید؛ بدین صورت میتوانید گوشی را در عدم حضور باتری روشن کنید.
- اعمال شُک الکتریکی به باتری
به شرایطی که باتری موبایل دچار مشکل شده باشد و نتواند ولتاژ مورد نیاز را تأمین کند اصطلاحا خواب الکتریکی گفته میشود. برای رفع این مشکل از روش شُک دادن به باتری استفاده میشود. ابتدا باید ولتاژ منبع تغذیه را بر روی عددی دو برابر ولتاژ خود باتری تنظیم کنید، پراب مشکی را به پلیت منفی وصل کرده و پراب قرمز را به شکل ضربهای به پراب مثبت بزنید. تعداد بیشتر این ضربهها سبب سریعتر احیا شدن باتری میشود. زمانی که ولتاژ باتری به عدد اسمی آن برسد، باتری احیا شده و به مدت 10 ساعت آن را به شارژ بزنید.
- تست جریان کشی بورد الکترونیکی موبایل به وسیله منبع تغذیه
به کمک تست جریان کشی بورد الکتریکی میتوان دریافت که کدام قطعه روی بورد موبایل معیوب است و در صورت لزوم آن را تعویض نمود. برای این کار ابتدا گوشی را به وسیله منبع تغذیه موبایل روشن کنید، اگر در حالت standby مقدار آمپر آن روی عدد صفر بود گوشی موبایل سالم است در غیر این صورت نیاز به جریان کشی دارد.
منبع تغذیه موبایل را با ضمانت تعویض و تست را از امداد موبایل بخرید!
اگر نیاز به خرید منبع تغذیه دارید اما نمیدانید از کجا بخرید، با امداد موبایل آشنا شوید. امداد موبایل فروشگاه اینترنتی وسایل تعمیر و لوازم جانبی موبایل است که در آن هر آنچه برای موبایل خود نیاز دارید از شارژر، کابل، هندزفری، قلم لمسی و ... گرفته تا تمامی ابزار تعمیر موبایل برای تعمیرکاران از جمله تمامی لوازم لحیم کاری، منبع تغذیه و تمامی قطعات آن، هیتر، چسب تعمیرات، سشوار، کاتر، تیغ و... یافت میشود. پس همین حالا به امداد موبایل https://emdadmobile.net/ مراجعه کنید و تمامی نیازهای موبایلی خود را از معتبرترین فروشگاه موجود، برطرف کنید.
ارسال نظر