رئیس دانشگاه علمیکاربردی:
مراکز سطح 1 علمی کاربردی از 5 درصد تخفیف بالاسری برخوردار میشوند
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی گفت: براساس مصوبه هیات امنای این دانشگاه، سطحبندی مراکز علمیکاربردی انجام خواهد گرفت و بر این اساس مراکز سطح یک از 5 درصد تخفیف بالاسری برخوردار میشوند. به این معنا که از مهر سال آینده بالاسری مراکز سطح یک، 10 درصد خواهد بود، یعنی یک سوم کاهش بالا سری است.
دکتر محمدحسین امید، در اختتامیه اولین جشنواره و نمایشگاه درون دانشگاهی رویش دانشگاه جامع علمی کاربردی که در محل هتل پارس مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: روسای مراکز باید دقت داشته باشند که یکی از معیارهای سطح بندی مراکز میزان و کیفیت فعالیتهای فرهنگی و همچنین ارتقای فرهنگی که در آن مرکز رخ می دهد، است و البته در این میان باید ارتقای در حوزه آموزش و فناوری نیز صورت گیرد.
امید با بیان اینکه آنچه که شورای عالی اداری مصوب کرد و رئیس جمهور نیز ابلاغ کردند، پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور است، تصریح کرد: ما نیز ملزم به اجرای آن مصوبه شدیم و اختصاص به دانشگاه جامع علمی کاربردی ندارد، چرا که موسسات پژوهشی و سایر دانشگاههای وابسته به دستگاهای اجرایی نیز شامل این مصوبه هستند و باید در اجرای صحیح و دقیق این مصوبه کمک شود. همچنین این موضوع مطرح است که تا جای ممکن این مراکز به بخش غیردولتی واگذار شوند، اما به معنای تغییر شکل فعلی آنها نیست.
رئیس دانشگاه علمیکاربردی گفت: در این میان واگذاری میتواند به دو شکل اتفاق بیافتد نخست اینکه مرکز به دستگاه متقاضی دارای محیط کار واگذار شود که پرسنل، دانشجویان، امتیازات و مجوزها به دستگاههای غیردولتی واگذار شود.
وی افزود: دوم اینکه مراکز علمیکاربردی به هیاتهای موسس واگذار شود در این صورت کسانی که در مراکز علمیکاربردی فعالیت میکنند خودشان اگر متقاضی اداره مرکز باشند، تشکیل هیات موسس میدهند، این هیات موسس را به ارگان خود معرفی میکنند و در ادامه ارگان هیات موسس را به ما معرفی کرده و مورد ارزیابی قرار داده میشود، اگر تشخیص دانشگاه این بود که این هیات موسس صلاحیت اداره مرکز را دارند این واگذاری انجام میشود.
رییس دانشگاه علمی کاربردی خاطرنشان کرد: همچنین دانشگاه جامع علمیکاربردی در موضوع نقل و انتقال داراییها و امکانات مراکز نقشی ندارد و خود دستگاه مجری مسئول اجرای آن است. اما اگر امکانات به دلیل چند منظوره بودن قابل واگذاری نباشد، پیشبینی شده هیات موسس میتواند همزمان که تقاضای اداره مرکز را میکند، موافقیت نامه و قراردادی با دستگاه مجری داشته باشد که در ازای قرارداد و پرداخت حقوقی که انجام میگیرد، بخشی از تجهیزات و زیرساختها را به خدمت بگیرد. بنابراین محیط کار باقی میماند و امکانات مورد استفاده قرار میگیرد و هیات موسس ادارهکننده مرکز از محل دریافت شهریه، هزینه آن را پرداخت میکنند.
امید با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی به تنهایی به اندازه همه دانشگاههای روزانه کشور دانشجو دارد، عنوان کرد: گستردگی و پراکندگی مراکز ما در کشور منجر میشود که این دانشگاه نتواند در همه برنامههای سراسری که شرکت میکند، به حق خود برسد، چرا که ما به عنوان یک دانشگاه در کنار دانشگاهی که ممکن است 2000 دانشجو داشته باشد شرکت میکنیم.
رئیس دانشگاه علمیکاربردی اضافه کرد: امید است در سالهای آینده این جشنواره بهطور جامع و بهتر برگزار شود و همه استانها نیز در آن شرکت کنند، چرا که طبق آمار متاسفانه 14 استان در این همایش شرکت نکردند و باید از آنها تقاضا کنیم که در سالهای آینده حضور مطلوب و پررنگی داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از نکات ضعف ما در دانشگاه علمیکاربردی این است که دانشجویان ما در کنار هم و در محیطهای دانشگاهی کارگروهی را کمتر تجربه میکنند، تصریح کرد: این گونه همایشها فرصتی را فراهم میکند که دانشجویان در کنار یکدیگر کار گروهی داشته باشند و رقابت سالم و سازنده در حوزه های مختلف دنبال شود.
رئیس دانشگاه علمیکاربردی خاطرنشان کرد: همانطور که عنوان شد در دانشگاه جامع علمی کاربردی به فعالیتهای فرهنگی اهمیت زیادی میدهیم و شاید هزینههایی که ما در این دانشگاه برای امور فرهگی و فوقبرنامه پیگیری میشود با هیچ دانشگاهی قابل قیاس نباشد.
امید اضافه کرد: در این میان انتظار ما از مراکز این است که در فعالیتهای فرهنگی برنامهریزیهای مطلوبی داشته باشند. در همین راستا در سال آینده سهمی که باید از شهریههای دانشجویان صرف فعالیتهای فرهنگی شود در نظر گرفته خواهد شد.
ارسال نظر