به گزارش اکونا پرس،

سیدمهدی فرشادان در نطق میان دستور در جلسه علنی امروز مجلس بیان کرد: ما کردها امید بسته بودیم که در روز ۲۲ اردیبهشت سال ۸۸ چشم‌انداز روشن پیش‌روی ما خواهد گشود و امید بسته بودیم که در این روز افق‌های اقتصادی جدیدی برای ما کردها گشوده خواهد شد. خطاب بنده به مسئولان دولت است که هنوز سخنان رهبر معظم انقلاب را درک نکردند. با بازخوانی سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان باید مسئولان کم کار در استان و کشور را شرمنده کنیم. هدف از این سفر، رفع مشکلات مردم کرد بود.

وی در ادامه بیان کرد: اما هنوز برخی مسئولان نتوانستند در راستای ایجاد اشتغالزایی، ایجاد صنایع تبدیلی، احداث یک کارخانه و سرمایه‌گذاری در کردستان گام جدی بردارند. در ۲۲ اردیبهشت سال ۸۸ رهبر معظم انقلاب به کردستان سفر کرد و کردستان را یک استان فرهنگی نامیدند. ما ۲۲ اردیبهشت را نقطه عطف در تحولات بنیادین اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کردستان می‌دانیم ولی بسیاری از مدیران اجرایی این موضوع را درک نکردند و به آن پایبند نیستند. بنابر گفته رهبر، نباید اقتصاد کردستان به حاشیه رود اما امروز اقتصاد کردستان فلج است.

وی افزود: دولتمردان باید حق سخن رهبر انقلاب را در رابطه با کردستان ادا کنند. سیاست یک بام و دو هوای آموزش و پرورش در حق فرهنگیان کردستان انکارناپذیر است به عنوان مثال چرا در سال‌های ۹۱ و ۹۲ تمام نیروهای خدماتی کشور قراردادی می‌شوند اما در استان کردستان شاهد تبعیض و ناعدالتی در دستگاه آموزش و پرورش هستیم. وضعیت نامناسب معیشت فرهنگیان و معلمان بازنشسته، کمبود اعتبارات اداری و کمبود سرانه دانش‌آموزی، فقر آموزشی در روستاها، کمبود رشته‌های دانشگاهی در کردستان خود مثنوی هفتاد من است.

نماینده مردم سنندج در مجلس ادامه داد: چهار استان آذربایجان غربی، ایلام، کردستان و کرمانشاه هنوز از جنگ و بقایای جنگ در امان نیستند. در سال جدید فقط در کردستان دو نفر در سقز و سه نفر در مریوان قربانی مین‌های به جا مانده از دوران جنگ شدند. اگر اراده جمعی در کار نباشد همچنان قربانی طعمه مین خواهیم بود.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین موضوع در رابطه با بهداشت که این روزها تیتر رسانه‌ها شده است استخدام‌های غیرقانونی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان است. از وزیر بهداشت و درمان درخواست دارم در راستای جلوگیری از پایمال شدن حقوق مردم طرح تحقیق و تفحص از روند استخدامی این دانشگاه را در دستور کار قرار دهند.

فرشادان ادامه داد: سالن ورزشی در استان کلنگ‌زنی شده است اما هنوز بعد از ۱۳ سال ناتمام است. بخش ورزش در کردستان خارج از نگاه وزارتخانه قرار گرفته است. از وزیر ورزش و جوانان تقاضا دارم نسبت به تخصیص اعتبارات به سنندج اقدام کنند. در بخش کشاورزی و آب نیز باید گفت که سپردن مدیریت سدهای استان به دیگر استان‌ها مانند این است که کلید منزل خود را به همسایه بدهیم. وزارت نیرو باید ساختار مدیریتی خود را بازبینی کند.

فرشادان بیان کرد: بارندگی‌های امسال بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارده کرده است و این خسارت‌ها تنها با حمایت‌های دولتی قابل جبران است. آمار بیکاری در کردستان رتبه دوم کشور را دارد، به این موضوع باید رسیدگی شود.

وی در ادامه با خطاب قرار دادن وزیر راه و شهرسازی، بیان کرد: در چهار سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ نفر در جاده‌های کردستان جان دادند. بنده در قبال وضعیت بد جاده‌های کردستان به هیچ عنوان سکوت نمی‌کنم و اگر وزارت راه جوابگو نیست باید ورشکستگی خود را اعلام کند. دریغ از احداث یک متر آزادراه و تکمیل راه‌آهن در کردستان. راه بین شهری کردستان نیز به قتلگاه تبدیل شده است. آقای وزیر یا شما به فکر بهبود راه‌های کردستان باشید یا بنده در پی استیضاح دوباره شما خواهم بود.

فرشادان در پایان گفت: وعده اجرایی نشدن از سوی آقای رییس‌جمهور هنوز در اذهان عمومی مردم و نخبگان سیاسی کردستان فراموش نشده است و پاشنه آشیل ایشان است. اگر آن روزها دغدغه آقای رییس‌جمهور تنها جمع‌آوری رای بود کردستان در آن روز به تغییر در وضعیت اقتصادی خود امید بسته بود. روی سخن بنده با کسانی است که هنوز نتوانستند موضوع بومی‌گزینی در کردستان را درک کنند. نمونه ساده آن کسانی که فکر می‌کنند اگر پنهانی در وسط تعطیلات نوروز و بدون مشورت با نمایندگان مجلس، مدیرکل ثبت‌احوال کردستان را از استان دیگری بیاورند و نیروهای متخصص کردها را به حاشیه برانند شاهکار کرده‌اند در حالیکه اگر با دیده واقع‌بینانه ببینیم سخت در اشتباه هستند. نادیده گرفتن کردها به معنی نادیده گرفتن بخشی از کشور است