طلسم 15 ساله تیم ملی شکسته می شود؟
تیم ملی ایران بدون تحمل سختی به مرحله یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا صعود کرد و حالا 3 فینال واقعی تا چهارمین قهرمانی را پیش رو دارد.
شاگردان کارلوس کی روش گام های نخستین را با اقتدار برداشتند و اگر در مقابل عراق خوش شانس و با دقت بودند، می توانستند همچون دو دوره اخیر جام ملت ها با 9 امتیاز کامل راهی مرحله بعدی شوند اما مسئله مهم برای تیم ملی، صدرنشینی و قرارگیری در نیمه آسان تر جدول بود که محقق شد و تیم ملی ایران باغلبه برعمان به مرحله بعد صعود کند،ومنتظر تیم چین است تا با کسب پیروزی، طعم برد در مرحله حذفی 1/4جام ملت ها را پس از 15 سال بچشد.وبه نیمه نهایی منتظربرنده دیدارژاپن و ویتنام باش.
عراق همچنان آخرین تیمی است که در جام ملت های آسیا توانست دروازه ایران را باز کند. 4 سال قبل تیم ملی ایران با 3 کلین شیت به حذفی رسید اما آن جا 3 گل از تیم ملی عراق خورد و از جام کنار رفت. امسال هم همچون جام ملت های آسیا 2015 هیچ تیمی نتوانسته دروازه ایران را باز کند و شاگردان کی روش با 4 کلین شیت به مرحله حذفی 1/4رسیده اند. باید دید آیا همچنان عراق آخرین گلزن به تیم ملی باقی خواهد ماند یا خیر؟
آخرین قهرمانی ایران به سال 1976 میلادی یا 1356 شمسی بازمیگردد. جایی که کاپیتان حسن حبیبی جام قهرمان را در تهران بالای سر برد و پس از آن نه جام قهرمانی به تهران آمد و نه دیگر این تورنمنت در ایران برگزار شد. تیم ملی ایران در سه دوره ابتدایی حضورش از سال 1968 تا 1976 سه بار متوالی قهرمان این رقابت ها شد و تاکنون تنها تیمی است که توانسته چنین رکورد فوق العاده ای را خلق کند. از طرف دیگر این قهرمانی ها با 11 پیروزی متوالی و بدون حتی یک تساوی رقم خوردند که آمار شگفت انگیزی به حساب می آید.
در طول تاریخ ایران 65 بار در جام ملت های آسیا به میدان رفته و توانسته 39 پیروزی را کسب کند. اولین برد این تیم در سال 1968 در ورزشگاه امجدیه با گل های زنده یاد همایون بهزادی و علی جباری رقم خورد و آخرینش هم در برابر عمان با گل های جهانبخش و دژاکه. حالا ملی پوشان ایرانی تا قهرمانی چهارم تنها 3 پیروزی فاصله دارند؛ یعنی شکستن طلسم 43 ساله با رسیدن به پیروزی شماره 44.
ایران تاکنون در یک تورنمنت نتوانسته بیش از 5 پیروزی را رقم بزند. اولین بار در سال 1968 شاگردان محمود بیاتی موفق شدند هر 4 بازی خود را برده و قهرمان شوند. 4 سال بعد نوبت به شاگردان محمد رنجبر رسید که رکورد تیم قبلی را بشکنند. آن ها جمهوری خمر را دو بار بردند و برابر تایلند، عراق و کره جنوبی نیز یک پیروزی به دست آوردند و با 5 پیروزی قهرمان جام ملت ها شدند. در جام ملت های 1976 نیز تیم ملی ایران 4 برد به دست آورد.
بعد از آن بهترین رکورد ملی پوشان ایرانی در سال های 1980، 1996، 2004، 2011 و 2015 رقم خورد. جایی که توانستند با کسب 3 پیروزی جام ملت ها را خاتمه دهند. حالا امید مردم ایران به شاگردان کارلوس کی روش است تا بتوانند با غلبه بر تیم های شرق و غرب تا فینال، این رکورد 47 ساله را جابجا کنند.
تیم ملی ایران در این دوره آمار بسیار خوبی را در خط حمله نشان داده است. سفیدپوشان ایرانی در بازی نخست 5 بار به یمن گلزنی کردند و در بازی بعد هم ویتنام را 2-0 بردند اما برابر عراق از گلزنی ناکام بودند ودربازی باعمان 2-0بردند. در مجموع تیم ملی ایران تاکنون در 66 بازی 129 گل به ثمر رسانده و میانگین 1.95 گل به ازای هر بازی را دارد و اگر در بازی یک چهارم نهایی که مقابل تیمی چین ، همچون دیدار با یمن 5 گل بزند به میانگین فوق العاده 2 گل در هر بازی خواهد رسید. البته این رکورد بدون شک برای خیلی ها مهم نیست و فوتبال دوستان ایرانی امیدوارند تیم ملی کشورشان حتی با پیروزی های یک گله تا قهرمانی پیش برود.
در 16 دوره قبلی جام ملت های آسیا مهاجمان ایران و کره جنوبی با 7 آقای گلی رکورددار هستند. همایون بهزادی (1968)، حسین کلانی (1972)، ناصر نورایی و غلامحسین مظلومی (1976)، بهتاش فریبا (1980)، ناصر محمدخانی و شاهرخ بیانی (1984)، علی دایی (1996) و علی کریمی (2004) آقای گل های ایران در 7 دوره جام ملت های آسیا هستند. اکنون سردار آزمون با 3 گل زده فرصت آقای گلی در این رقابت ها را دارد و در صورت این که بتواند این عنوان را کسب کند، فوتبال ایران با آقای گلی در 8 دوره جام ملت ها بالاتر از کره جنوبی به تنهایی رکورددار خواهد شد.
اگر حذف در ضربات پنالتی را همچون قوانین فیفا، شکست محسوب نشود، ایران 7 دوره از جام ملت های آسیا را بدون شکست به پایان رسانده است. به جز 4 قهرمانی، تیم ملی ایران در سال 1984، 1996، 2004، 2007 و 2015 بدون باخت در زمان های قانونی مسابقه تورنمنت را ترک کرد و اکنون نیز رسیدن به این رکورد دور از دسترس نیست. تیم کارلوس کی روش تاکنون هیچگاه در جام ملت های آسیا بازنده نبوده و همچنین باتوجه به ساختار فوق العاده دفاعی و همچنین استراتژی دفاعی در بسیاری از مسابقات، پتانسیل حذف شکست ناپذیری را دارد اما چه بهتر که این شکست ناپذیری همچون سال های 1968 تا 1976 با قهرمانی در آسیا همراه شود.
ارسال نظر