به گزارش اکونا پرس،

 «ساموئل وربرگ» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره مذاکرات با ایران گفت: آمریکا به دنبال تشدید تنش نیست اما ایران هسته‌ای را قبول نخواهد کرد. ما به سیاست فشار حداکثری برای توقف پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهیم. روند مذاکرات جدید اعلام شده است. در همچنان به روی دیپلماسی باز است اما توپ اکنون در زمین ایران است و باید قبل از صحبت درباره هرگونه گشایشی پایبندی جدی خود را ثابت کند.

او همچنین درباره روابط دولت دونالد ترامپ با مصر گفت: روابط آمریکا و مصر روابطی استراتژیک و باثبات است. هماهنگی مستحکمی در پرونده‌های مختلف شامل آتش‌بس در غزه، مبارزه با تروریسم، تقویت امنیت ملی و مذاکره مستمر درباره مسائل اقتصادی و انسانی وجود دارد. دولت آمریکا نقش مصر را به عنوان طرف اصلی در تلاش‌ها برای تحقق ثبات منطقه‌ای تحسین می‌کند. ما به دنبال ادامه این همکاری در مرحله آتی هستیم.

به گزارش ایسنا،وی درباره شایعات منتشر شده درخصوص حمله زمینی آمریکا به یمن به سایت «الجمهور» مصر گفت: آمریکا درباره قصد خود برای استقرار نیروی زمینی در یمن صحبتی نکرده است و هیچ‌گونه اقدامی از این نوع تأیید نشده است. تمام عملیات کنونی آمریکا علیه حوثی‌ها به حملات هوایی دقیق محدود می‌شود که در چارچوب دفاعی شکل می‌گیرد و فقط با هدف باز داشتن حملات علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن است.

وی مدعی شد: حملات مکرر حوثی‌ها که کشتی‌های "غیرنظامی" را هدف قرار می‌دهد و منجر به متوقف شدن روند کشتیرانی می‌شود تهدید مستقیمی برای امنیت نیروهای آمریکایی و اقتصاد جهانی و امنیت شرکای منطقه‌ای ما است. برای همین آمریکا با هماهنگی ائتلافی از کشورهای دوست برای حمایت از آزادی کشتیرانی اقدام می‌کند اما برای ورود به جنگی گسترده‌تر تلاش نمی‌کند.

وی گفت: آمریکا به دنبال جنگی نامحدود نیست و بارها اعلام کرده عملیات نظامی‌اش در دریای سرخ به دلیل ضرورت و در پاسخ به تهدیدات مکرر حوثی‌ها انجام می‌شود. این عملیات به اقدامات بازدارندگی مشخصی برای توقف حملات علیه کشتی‌ها و حمایت از نیروهای آمریکایی و تضمین آزادی کشتیرانی بین المللی محدود می‌شود. زمانی که حوثی‌ها حملاتشان را متوقف کنند ما نیز عملیات را متوقف خواهیم کرد. اگر تهدیدات متوقف شود حملات نیز متوقف می‌شود. هدف آتش‌بس است اما آمریکا حق خود را برای دفاع از خود حفظ می‌کند و در برابر تجاوزات مکرر به منافع خود و منافع جامعه بین المللی دست بسته نمی‌ماند.

وربرگ درباره اینکه چرا آمریکا مثل قبل برای پایان دادن به جنگ غزه فشار نمی‌آورد، گفت: آمریکا تلاش‌های دیپلماتیک فشرده‌ای برای آتش‌بس در غزه انجام می‌دهد و پیشنهاد جامعی را برای آتش‌بس انسانی قابل تمدید با هماهنگی مصر، قطر و تعدادی از شرکا مطرح کرده است.

وی مدعی شد: اسرائیل با این پیشنهاد موافقت کرد اما حماس با آن مخالفت کرده و منجر به فروپاشی مذاکرات و ازسرگیری جنگ شد. ما بر یک طرف فشار نمی‌آوریم بلکه نقش محوری در تسهیل مذاکرات و تضمین توازن بین نیازهای انسانی و امنیت داریم اما نمی‌توان به صورت یک طرف آتش‌بس را اعمال کرد. آمریکا به تلاش برای آتش‌بس ادامه می‌دهد. آتش‌بس واقعی و دائم تعهدی از سوی تمام طرف‌ها و تغییری در واقعیت امنیتی و سیاسی غزه برای عدم تکرار خشونت‌ها می‌طلبد.