به گزارش اکونا پرس،

«سورنا ستاری» در این هایش که از 31 خرداد تا اول تیرماه سال جاری با موضوع همکاری های اقتصادی و فناوری، به همت موسسه مطالعاتی 'رَوَند' و با همکاری وزارت امور خارجه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار می شود، تصریح کرد، ایران درتولید علم رتبه اول آسیای غربی را دارد به طوریکه تعداد دانشجویان ما از 2 میلیون و 400هزار نفر به چهار میلیون و 800 هزار نفر افزایش‌ یافته است.

وی افزود: این مسئله، ایران را از لحاظ تعداد مهندسان دانش آموخته در رده پنج کشور برتر قرار داده است. همچنین مشارکت ایران در توسعه فناوری‌های پیشرفته زیستی (بیو)، نانو، انرژی تجدید پذیر، علوم شناختی و سلول بنیادین، نیز رشد بی‌نظیری داشته است.

وی با بیان اینکه ایران علاوه بر پیشرفت‌های چشمگیر در علوم و فناوری، اکنون در حال گذار به سمت نوآوری و دانش مبتنی بر اقتصاد است، گفت: ایران جمعیت بسیاری دارد که عمدتاً تحصیل‌کرده اند و پتانسیل کارآفرینی بسیاری دارند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نفوذ اینترنت و گوشی‌های هوشمند در ایران را بسیار بالا دانست و اظهار داشت، 33 میلیون نفر (بین 20 و 40 ساله) از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند. نفوذ گوشی هوشمند در هر 100 نفر، 130 عدد است. 47 میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارند. آنها تقریباً نیمی از کل کاربران اینترنت در خاورمیانه را تشکیل می‌دهند. چنین احتمالاتی این اطمینان را می‌دهند که کشور ما در میان مکان‌های بالقوه برای گسترش و رونق استارتاپ، قرار دارد.

ستاری افزود، با تمرکز بر صحنه استارتاپ در ایران، اصلاحاتی در سیستم نوآوری انجام شد به طوری که مدل اکوسیستم تجاری و استارتاپ‌های جدید، شکل گرفته‌؛ امور مالی و سرمایه‌گذاری در اقتصاد مبتنی بر دانش، تسهیل و فرار مغزها معکوس شده است.

وی گفت، برای ترویج کارآفرینی در زمینه فناوری، بیش از سه هزارو 500 شرکت مبتنی بر فناوری، طی 6 سال اخیر، شناسایی شد. این شرکت‌ها در حال حاضر سالانه 12 میلیارد دلار آمریکا، گردش سالیانه دارند و باعث ایجاد حدود 300 هزار شغل مستقیم جدید شده‌اند.

وی اظهار داشت، ایران در زمینه تولید داروهای بیولوژیک، رتبه اول را در خاورمیانه دارد و یکی از موفق‌ترین شرکت‌های بیوتک (فناوری زیستی) با کارمندان جوان و ماهر (با میانگین سنی 33 سال و 86% از آن‌ها تحصیل‌کرده هستند) داروهای بیولوژیک را به بیش از 10 کشور، صادر می‌کند.

ستاری تصریح کرد: ایران همچنین در سال گذشته میلادی در زمره پنج کشور برتررتبه کارآفرینی جهانی قرار داشت.

وی افزود، ظهور استارتاپ‌های معتبر، فرصت‌های بسیاری برای همکاری بین‌المللی در اکثر بخش‌های مختلف، فراهم کرده که سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید داروهای گیاهی برای صدور به اروپا و بازارهای ثالث و همکاری به‌صورت عرضه‌کنندگانOEM برای برندهای معروف اروپایی در تجهیزات پزشکی، از جمله این همکاری هاست.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت، برای ارتقای سرمایه انسانی ماهر و تحصیل‌کرده موردنیاز برای این موج نوآوری و کارآفرینی در کشور، از تأسیس 66 مرکز خلاقیت در دانشگاه‌ها و نهادهای تحقیق منتخب، حمایت کردیم. آن‌ها به‌طور منظم، رویدادهای کارآفرینی مختلفی برگزار می‌کنند و در برنامه‌های فشرده، میزبان بسیاری از تیم‌های استارتاپ هستند.

ستاری گفت، در میان 39 پارک فناوری در ایران، پارک فناوری پردیس، یکی از بزرگ‌ترین بخش‌ها در غرب آسیا است که میزبان بیش از 200 شرکت است و برخی از آن‌ها صادرکنندگان محصولات فنی پیشرفته هستند.

وی تصریح کرد، علاوه بر منابع مالی دولت، منابع خصوصی بیش از پیش به شرکت‌های مبتنی بر فناوری و استارتاپ‌های خلاق، اختصاص داده می‌شود. به طوری که در 2 سال اخیر، 13 صندوق سرمایه توسط اوراق بهادار و سازمان بورس ایران، تصویب شدند و چند سرمایه دیگرVC در انتظار تأیید هستند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، 32 صندوق سرمایه علوم و فناوری علاوه بر 22 شتاب ‌دهنده خصوصی فعال در اکوسیستم نوآوری کشور، وجود دارند.

وی گفت، از لحاظ تسهیلات مالی نوآوری، بیش از 2هزارو 400 شرکت برای تحقیق و توسعه فعالیت‌های مربوطه، در سال مالی گذشته از مالیات معاف شده و اعتبار بانکی دریافت کردند.

ستاری بیان کرد، در سه سال اخیر، پلتفرمی برای همکاری با دانشمندان و کارآفرینان ایرانی که در خارج کار می‌کنند، تأسیس کردیم. این پلتفرم، فارغ‌التحصیلان ایرانی مقطع دکترا از 100 دانشگاه برتر جهان، اعضای 200 دانشکده برتر و همچنین کارآفرینان و کارشناسانی که در شرکت‌های برجسته فناوری، کار می‌کنند را خطاب قرار می‌دهد.

وی اظهار داشت، این پلتفرم می‌تواند توسط یک رویه راحت و سریع برای یافتن ایده‌ها و کانال‌های همکاری، منجر به پیوند ارتباطی بین دانشمندان ایرانی در آمریکا، اروپا و استرالیا با تقریباً 60 دانشگاه ایرانی و مراکز تحقیق شود. بیش از چهارو 200متخصص و محقق ایرانی به ‌نوعی از این پلتفرم برای بازدید از کشور، استفاده کرده‌اند و پروژه‌های همکاری با شرکای ایرانی را شناسایی کردند.