سخنگوی وزارت امور خارجه:
مسببان حمله به نفتکش ایرانی مجازات خواهند شد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مسببان حمله به نفتکش مجازات خواهند شد و شکایت خود در این زمینه را ارائه کردیم.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: امیدواریم همه کشورها به پویش صلح امید بپیونندد تا شاهد منطقهای امن باشیم.
او تاکید کرد: مسببان حمله به نفتکش مجازات خواهند شد و شکایت خود در این زمینه را ارائه کردیم.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه رفت و آمدهای دیپلماتیک زیاده بوده، حدود ۱۰ سفر به ایران انجام شده است، ادامه داد: رئیس جمهور و وزیر امور خارجه برای اجلاس عدم تعهد به باکو سفر خواهند کرد، فرستاده ویژه دولت چین احتمالا فردا برای رایزنی پیرامون مسائل منطقه به تهران سفر خواهد کرد.
او همچنین در رابطه با گام چهار کاهش تعهدات ایران گفت: گام چهارم طراحی شده و بخشی از مواردی که سازمان انرژی اتمی اعلام کرده در همین راستاست. امیدواریم کار به گام چهارم نکشد و اروپا در مدت باقی مانده اقداماتی انجام بدهند در غیر اینصورت ایران آماده برداشتن گام چهارم است.
موسوی در مورد اقدامات اخیر ترکیه اظهار کرد: توافق آدانا گام روشنی برای ترکیه و سوریه است تا با برگشتن به آن گام مثبتی بردارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: وزیر امور خارجه کشورمان تماسها و رایزنیهایی با همتایان کرد و ترک و سوری خود داشته است و این رایزنیها ادامه دارد؛ باید به تمامیت ارضی سوریه احترام گذاشته شود.
او افزود: با طرح جدید فرانسه برای برجام شاهد موضوع جدیدی نبودیم؛ فرانسه برای طرح خود از امریکا اجازه بگیرد. ژاپن هم طرح مشابهی داشته و موضوع جدیدی رخ نداده است.
موسوی در مورد حضور نظامی ترکیه و ایجاد پایگاههای ترکی در سوریه گفت: این اقدام غیر قابل پذیرش بوده و با واکنش همه کشورها روبهرو خواهد شد، زیرا سوریه عضو سازمان ملل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد روابط اقتصادی تهران و لندن اظهار کرد: ایران همواره خواستار روابط خوب با اعضا اتحادیه اروپا بوده و عادی سازی روابط با ایران از تعهدات اروپا در توافقنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، از این امر استقبال میکنیم ایران چه با اروپا چه بدون آنها به حیات سیاسی خود ادامه خواهد داد.
او درمورد برگزاری کنفرانس امنیتی منامه و دعوت بحرین از رژیم صهیونیستی برای شرکت در این کنفرانس، خاطر نشان کرد: جای تاسف است کشور مدعی اسلامیت، رژیمی را بعد از ۷۰ سال نسل کشی به یک کشور عربی دعوت و ادعا میکند نشست آنها برای مقابله با نفوذ ایران برگزار میشود، اما باید بدانند که با همکاری یک رژیم غاصب به اهداف خود نمی رسند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تعاملات ایران و امارات گفت: از هر اقدامی که به کاهش تنش ها و سوء تفاهم بین ما و به ویژه امارات منتهی شود، استقبال می کنیم.
موسوی در مورد سفر مقام عربستانی به تهران تصریح کرد: این سفر را تایید نمیکنم ولی سفرهای دیپلماتیک به کشورمان در روزهای اخیر انجام شد.
موسوی در پاسخ به نحوه بازگرداندن سرشبکه کانال مهاند آمدنیوز و موضع گیری فرانسه در این رابطه، بیان کرد: اقدام در بازگرداندن روح الله زم، این عنصر ضد ملی درست بوده است، او اذعان کرده با گروههای ضد ایرانی در ارتباط بوده به عنوان یک عنصر خرابکار و ضد امنیت ملی بازداشت شده نه فعالیت در یک کانال.
او ادامه داد: فرانسوی ها یک موضع اولیه گرفتند، اجازه بدهید دوستان ما تمام بخش های فعالیت های ضد امنیتی او را باز کنند آن زمان موضوع شفاف خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: متاسفانه ۱۰۴ نفر از زائران اربعین حسینی حین زیارت یا حادثه رانندگی جان خود را از دست داده یا مجروح شدند، ولی گزارشی دال بر کشته شدن زائران وجود ندارد.
موسوی با اشاره به صحبتهای ظریف مبنی بر اینکه من نگفتم امضا کری سند است، بیان کرد: صحبت ظریف صریح و شفاف بود، اوباما باید تعهد میداد و این کار انجام شد؛ حرف نسبت داده شده به وزیر امور خارجه هم به موضوع دیگر مربوط میشود؛ آنچه ظریف در مورد خارج نشدن آمریکا از برجام گفت، نشانه احترام به حقوق بین الملل بود و خود را متعهد به تعهدات میدانیم؛ این موضوع که طرف مقابل به رغم اجرای تعهدات از سوی ما زیر توافق می زندو به ما مربوط نیست، بحث اقدامات ما اعتماد به طرف مقابل نبوده و بحث کاری ما حقوقی بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اعتراضات لبنان بیان کرد: ما در مسائل داخلی کشورها دخالت نمیکنیم؛ دولت و ملت لبنان رشید هستند، دولت شنوای خواستههای ملت است و امیدواریم بتوانند از این حوادث خارج شوند، معتقد به عدم دخالت کشورهای خارجه در مورد اتفاقات اخیر در لبنان هستیم.
او درباره اتهامات وزیر امور خارجه بحرین مبنی بر ارسال سلاح از سوی ایران به بحرین تاکید کرد: این اظهارات کذب محض است و همه این ادعاها را رد میکنیم.
موسوی ادامه داد: ما خیر و صلاح همه کشورهای منطقه از جمله بحرین را میخواهیم. اگر واقعا آنها خواستار ثبات، تنش زدایی و گفتوگو باشد، ما هم دنبال روابط حسنه با کشورهای منطقه هستیم و در این رابطه طرحها و برنامههای خود را داده ایم، بحرینیها اگر واقعا به دنبال گسترش روابط حسنه هستند میتوانند به این طرحها رجوع کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره نشست اخیر کارگروه ویژه اقدام مالی عنوان کرد: موضوع FATF علیرغم روشنگریهایی که هم ما کردیم و هم نهادهای مسئول انجام دادند مورد توجه قرار نگرفت.
او افزود: وزارت خارجه متصدی این موضوع نیست، ولی نظر وزارت خارجه بارها اعلام شده و نگرانیهایی که توسط برخی منتقدین عنوان میشود مسموع نیست و آنها را از روی آگاهی نمیدانیم؛ امیدوارم مجمع تشخیص به این جمعبندی برسد که مصلحت نظام، مردم و کشور و مراودات مالی ما چیست و وزارت خارجه بیش از این نمیتواند موضعی صریح و شفاف اتخاذ کند
ارسال نظر