روحانی در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و بین المللی:
نمیگذاریم عده ای پایان تحریم را به تاخیر بیاندازند
رئیس جمهور در نشستی با خبرنگاران رسانه های همگانی داخلی و بین المللی، ضمن طرح مهمترین مسایل کشور و تشریح و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره مسایل منطقه ای و بین المللی، تاکید کرد که دولت نمی گذارد عده ای پایان تحریم را به تاخیر بیاندازند و به یک دقیقه و یک ساعت تاخیر انداختن هم رضایت نخواهد داد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این نشست که عصر دوشنبه و در چارچوب دستورالعمل های مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا، با شمار معدودی از خبرنگاران برگزار شد، تاکید کرد که دولت وقت پرداختن به حاشیه سازی ها را ندارد و وقت این دولت تا روز آخر به ارائه خدمت به مردم اختصاص دارد.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به گذشت هفت سال و چند ماه از دولت تدبیر و امید و فرصت باقیمانده هفت ماهه تا پایان این دولت، گفت: بار مسوولیت اداره کشور در سختترین شرایط یک قرن گذشته بر دوش این دولت گذاشته شد و با توجه به همزمانی جنگ اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، سخت ترین روزها و ماههایی است که بر مردم عزیز کشور ما می گذرد و دولت در سخت ترین شرایط بار مسوولیت را برای اداره کشور بر دوش دارد.
دکتر روحانی در گزارشی چند دقیقه ای از دوران بیش از هفت ساله مسوولیت ریاست جمهوری، ضمن تقسیم این دوره به دو بخش دوران قبل از جنگ تحمیلی اقتصادی و دوران جنگ تحمیلی اقتصادی، اظهارداشت: در دوران قبل از جنگ تحمیلی اقتصادی، دولت را در سختترین شرایط بعد از جنگ یعنی رکود تورمی تحویل گرفتیم؛ در شرایطی که رشد اقتصادی کشور منهای 7.7 و تورم بالای 30 درصد بود که بعد از جنگ سابقه ندارد که آغاز دولتی با رکود تورمی شروع شده باشد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در اولین سال دولت یعنی سال 93 به رشد مثبت اقتصادی رسیدیم و تورم را به حدود 15درصد کاهش دادیم و در سالهای بعد، رشد اقتصادی کشور علیرغم اینکه در بدترین شرایط درآمد نفتی قرار گرفتیم، روند افزایشی یافت.
دکتر روحانی افزود: درآمد نفتی کشور قبل از دولت یازدهم، سالانه حدود 100 میلیارد دلار بوده که این رقم در دوران دولت ما در بهترین شرایط مساوی با بدترین شرایط فعالین دولت قبل یعنی سال 91 بود. به طور متوسط در سالهای 93، 94، 95 و 96 یعنی سالهایی که درآمد نفتی ما خوب بود، درآمد نفتی ما به طور متوسط حدود 52 میلیارد دلار بود.
رئیس جمهور گفت: باوجودی که در سال 93 کمترین درآمد نفتی را داشتیم و در بعضی ماهها قیمت هر بشکه نفت به کمتر از 30 دلار رسید اما در عین حال در طول هفت سال بهترین شرایط از لحاظ کاهش تورم در سالهای 94، 95 و 96 بود و متوسط تورم در این سه سال به حدود 11 درصد رسید که این رقم در 50 سال گذشته سابقه نداشت که کشور در سه سال متوالی تورم متوسط آن حدود 11درصد باشد و بیش از دو سال تورم تک رقمی داشتیم یعنی از اواخر سال 94 تورم تک رقمی شد و در سالهای 95 و 96 تورم تک رقمی باقی ماند تا اینکه وارد مرحله بعدی یعنی شرایط جنگ اقتصادی شدیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران در سال 95 بالاترین رشد اقتصادی را در عرصه جهانی داشت، اظهارداشت: در طول این هفت سال در بسیاری از زمینهها آنچه به مردم وعده دادیم عمل کردیم، وعده ما به مردم اعتدال، تعامل سازنده با جهان، برداشتن تحریم ها از دوش مردم و رساندن مردم به حقوق حقه خودشان بود.
رئیس جمهور افزود: حق هستهای را به عنوان یک حق قانونی برای ملت ایران تثبیت کردیم، فعالیت هسته ای ما قانونی بود اما از سال 94 به بعد فعالیت هستهای ما قانونی شد. آنها تا آن زمان فعالیت های ما را در چارچوب مقررات شورای امنیت غیرقانونی میدانستند اما این حق هستهای را برای مردم ایران قانونی کردیم، کشور را از pmd و از شرایط سخت آژانس رها نموده و اقداماتی که در این مدت انجام دادیم یک مدیریت قابل قبول بوده یعنی سال 93 و 94 و 95 و 96 یک مدیریت اقتصادی داشتیم که توانستیم کشور را هم از رکود هم از تورم سخت نجات دهیم و هم در مسائل مهم مورد نیاز مردم خودکفایی ایجاد کنیم.
وی اظهارداشت: در گندم و تا حدی در شکر و برنج به خودکفایی نزدیک شدیم و در عرصه گاز، بنزین و گازوئیل که قبلا واردکننده بودیم، به خودکفایی رسیدیم. برای اولین بار در دولت یازدهم و دوازدهم و البته در دولت دوازدهم محصول گاز و تولید گاز شیرین ما در کشور به یک میلیارد مترمکعب در روز رسید، یعنی از اندکی بیش از 600 میلیون به یک میلیارد رساندیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در حوزههای مشترک گاز و نفت توانستیم پیشرفتهای قابل توجه داشته باشیم، گفت: در حوزه مشترک گاز به اندازه شریکمان یعنی قطر و در تولید گاز از قطر جلو زدیم، در نفت در میدان مشترک با عراق از اندکی بیش از 70 هزار بشکه در روز به حدود 400 هزار بشکه در روز رسیدیم و در این زمینه هم در میدان مشترک توانستیم مردم را به حقوق حقهشان برسانیم.
ارسال نظر