به گزارش اکونا پرس،

محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) در نطق پیش از دستور خود گفت: امروز، مفتخریم که قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» پس از گذشت حدود یک دهه از تصویب طرح «تعالی جمعیت و خانواده» در شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مجلس یازدهم به سرانجام رسیده است.

رئیس قوه مقننه افزود: رهبری در تیر ماه سال گذشته یک بار دیگر تذکر دادند که اقدامات یک دهه گذشته در حوزه جمعیت و حمایت از خانواده، علی‌رغم تأکیدات فراوان ایشان، عملاً نتایج چشمگیر و موثری نداشته است، به همین دلیل حمایت از خانواده و رسیدگی به دغدغه‌های آن‌ها در تمامی حوزه‌ها از مهم‌ترین اهداف و اولویت‌های مجلس یازدهم بوده است که با اجرای کامل این قانون توسط دولت محترم به بخشی از آن اهداف دست پیدا خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: در فرهنگ ایرانی-اسلامی، خانواده و منافع آن در اولویت است و سیاستگذار موظف است که منابع خود را برای حمایت از خانواده‌ها به کار گیرد.

وی با تاکید براینکه با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، منافع خانواده‌ها در اولویت قرار گرفته است، بیان کرد: در این قانون خانواده‌ها در اولویتِ تسهیلات مسکن، مشوق‌های اقتصادی، تسهیلات آموزشی و تسهیلات شغلی قرار می‌گیرند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در یک جمع بندی می‌توان گفت حمایت از خانواده و مادران در سیاست گذاری‌های فرهنگی و اجتماعی کشور در اولویت خواهد بود. در این قانون احکام روشنی صادر شده است که با اجرایی شدن آن‌ها توسط دولت محترم، مردم عزیز ما تأثیرات آن‌ها را به طور ملموسی در زندگی خود مشاهده خواهند کرد.

قالیباف تصریح کرد: تلاش این مجلس بر این است که در سیاستگذاری و قانون گذاری طوری تدوین شود که جامعه بیش از دهه‌های اخیر دوستدار فرزندآوری و تشکیل خانواده باشد و خانواده کماکان محوریت خود را به عنوان مهمترین جزء تشکیل دهنده جامعه ایرانی و اسلامی حفظ کند.

وی گفت: مجلس یازدهم بر این باور است که مسائل مربوط به خانواده و جمعیت، مسئله‌ای چندبعدی و وابسته به زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی کشور است، عزم این مجلس بر آن است که از پنجرۀ جمعیتی باز کنونی در کشور، علی‌رغم فرصت‌سوزی‌های گذشته، بهره لازم را ببرد. امید است که در کنار تلاش برای حل مشکلات اقتصادی مردم به عنوان موثرترین راهبرد دولت محترم، طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، یکی از بازو‌های حمایتی حل این بحران در کشور باشد که با برطرف کردن حداقل بخشی از موانع بالفعل فرزندآوری جوانان، اولاً به تشکیل خانواده و ثانیا به پایداری بیشتر خانواده‌ها کمک کند.

رئیس قوه مقننه افزود: مجلس به طور شفاف به دنبال آن است که حمایت‌های لازم از خانواده‌هایی که عدم وجود تسهیلات و حمایت‌های کافی مانع تحقق خواست آن‌ها برای فرزندآوری شده است، پیش بینی نماید. بر اساس یکی از گزارش‌های پژوهشکده آمار، تعداد فرزندان دلخواه زنان متاهل در بازۀ سنی ۱۵ تا ۴۹ سال، حدود سه فرزند بوده است و این بدان معناست که در شرایط فعلی میان تعداد فرزندان دلخواه و نرخ باروری فاصله‌ای معنی دار حتی تا دو برابر وجود دارد و مادران، علیرغم میل به فرزندآوری به دلیل حمایت‌های ناکافی، بی‌توجهی سیاستگذاران و فشار‌های اجتماعی و اقتصادی از آوردن فرزند بیشتر پرهیز می‌کنند.