به گزارش اکونا پرس،
 یک کارشناس امنیتی در گفت‌وگویی با اعتماد درباره چگونگی روند خروج اسناد از وزارت اطلاعات و اینکه آیا چنین امکانی فراهم است یا خیر می‌گوید: «خروج پرونده از مجموعه وزارت اطلاعات سیکل اداری و قانونی ویژه خود را داشته و تقریبا این موضوع غیر ممکن است مگر در مواقعی که واقعا به این کار نیاز باشد. » این کارشناس درباره پروسه خروج یک پرونده از وزارت اطلاعات گفت: برای آنکه یک پرونده از مجموعه خارج شود، در ابتدا باید از کارشناس پرونده اجازه کسب شود، سپس مدیر بخش مربوطه اجازه لازم را صادر کرده و پرونده به دست مدیرکل آن بخش برسد. پس از تایید مدیرکل، شخص متقاضی باید رسید مخصوص دریافت پرونده را به مدیرکل تحویل داده و پرونده را از مجموعه خارج کند.

 

او در ادامه درباره بخشی از صحبت‌های یونسی که گفته است به لحاظ فنی امکان خروج پرونده از وزارت اطلاعات وجود ندارد، گفت: ابزار فنی ویژه‌ای درباره این موضوع در وزارت اطلاعات وجود ندارد بلکه این ابزار فنی پرسنل مجموعه وزارت اطلاعات هستند.

 

او در پاسخ به سوالی درباره شبهه خارج شدن برخی پرونده‌ها در دوران سرپرستی احمدی‌نژاد از وزارت اطلاعات می‌گوید: احتمال این اتفاق بسیار دور از ذهن است. با توجه به شناختی که از وزارت اطلاعات وجود دارد، امکان اقدام فراقانونی در این مجموعه آن هم در این سطح بعید است زیرا حتی اگر رییس‌جمهور سرپرست این وزارتخانه باشد باز هم باید سلسله مراتب در این موضوعات همان‌گونه که توضیح دادم، رعایت شود.

 

اگر رییس‌جمهور خواستار بازبینی پرونده‌ای در این وزارتخانه باشد، باید درخواست خود را به صورت کتبی ارایه داده و نماینده خود را برای دریافت پرونده مورد نظر معرفی کند. در چنین شرایطی برای تایید به امضای قائم مقام وزیر نیز نیاز است و نماینده رییس‌جمهور پس از تحویل رسید پرونده اجازه خواهد داشت پرونده را از وزارتخانه خارج کند. درباره مسائلی که پیرامون رییس دولت‌های نهم و دهم مطرح است باید بگویم که خارج کردن پرونده تقریبا امری محال است اما یک احتمال وجود دارد و آن احتمال این است که برخی با اقدامات فراقانونی پرونده‌ای را خارج کرده و یک نسخه کپی از آن تهیه کرده باشند و پس از آن پرونده را بازگردانده باشند که این احتمال هم با توجه به نظارت‌های امنیتی و مستحکمی که در این وزارتخانه وجود دارد دور از ذهن به نظر می‌رسد.