به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، "محمدصادق خیرخواه" مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن شانزدهم مهرماه و روز بتن، ضمن اعلام مطلب فوق، توسعه استفاده از بتن‌های خودمتراکم، بتن‌های با مقاومت بالا و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در طرح اختلاط بتن را به عنوان برخی از نیازهای فناورانه مدیریت شهری در این زمینه مطرح کرد. متن این یادداشت به این شرح است:

قریب به یک سده پیش که بتن مسلح به واسطه احداث پل‌ها و ایستگاه‌های راه آهن سراسری به کشور راه یافت، کمتر کسی تصور می‌کرد اجرای سازه‌های بتنی به رویکری چنین متداول در عرصه ساخت و سازهای عمرانی کشور تبدیل شود. تهران در مرکز تمام تحولات عمرانی، بتن را به یکی از عمده ترین مصالح مصرفی در احداث شبکه معابر بزرگراهی، تونل‌ها، تقاطعات غیرهمسطح و مجاری جمع‌آوری و هدایت آبهای سطحی تبدیل کرده و حتی از استفاده گسترده این محصول در روسازی معابر خاصی همچون تونل‌های ترافیکی و مسیرها و ایستگاه‌های اتوبوس تندرو، نتایج قابل قبولی کسب کرده است.

سال‌ها است که توسعه و تکمیل زیرساخت‌های عمرانی پایتخت، نسبتی مستقیم با تولید و اجرای بتن دارد و به همین نسبت نظارت و کنترل کیفی محصول در تمام فرآیندهای مربوط به تولید و اجرا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران با برخورداری از مرکز مطالعات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح مسئولیت نظارت بر کیفیت مصالح و سازه‌های در حال اجرای بتنی در مجموعه پروژه‌های معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران را بر عهده دارد. این مرکز به عنوان یکی از مراجع استاندارد در حوزه کنترل کیفیت بتن، مجهز به تجهیزات و فناوری‌های نوین در زمینه آزمایش بتن بوده و فعالیت چندین ساله آن، روند رو به رشد فعالیت‌‎های عمرانی شهرداری تهران را در زمینه انجام مطالعات ژئوتکنیک و ارائه خدمات آزمایشگاهی خودکفا ساخته است.

مرکز مطالعات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح تاکنون موفق به دریافت گواهینامه‌های ایزو 17025(استاندارد صلاحیت آزمایشگاه‌های انجام دهنده آزمون و کالیبراسیون)، ایزو 9001(استاندارد مدیریت کیفیت) و 5 S(نظام آراستگی محیط کار) شده و به لحاظ تدارک و خرید تازه‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی، ارتقای توانمندی‌های نرم افزاری و البته آموزش و ارتقای علمی منابع انسانی در تکاپویی همیشگی قرار دارد؛ چنانچه شاید بتوان امیدوار بود این مرکز در آینده‌ای نزدیک خدمات آزمایشگاهی خود را به متقاضیانی خارج از مجموعه مدیریت شهری پایتخت نیز ارائه کند.

اما نقش سازمان مشاور فنی مهندسی شهر تهران، در توسعه استفاده از فناوری‌های نوین تولید و اجرای بتن به همین جا خلاصه نمی‌شود. این سازمان با بهره‌مندی از گروه‌های تخصصی در تمام رسته‌های فنی و مهندسی مرتبط با گرایش عمران و شهرسازی، مغز متفکر معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در مطالعات و طراحی پروژه‌های عمرانی است و از این رو استفاده از فناوری‌های به روز بتنی را در دستور کار خود قرار داده است. سازمان مشاور به مثابه حلقه واسط صنعت و دانشگاه، متقاضی همیشگی فناوری‌های کاربردی در حوزه عمران شهری است و در این میان توسعه استفاده از بتن‌های خودمتراکم، بتن‌های با مقاومت بالا و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در طرح اختلاط بتن می‌تواند به عنوان برخی از نیازهای فناورانه مطرح شود.

 امروزه بسیاری از دانشگاه‌های مطرح کشور، طرفِ قراردادهای مطالعاتی سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران هستند و این سازمان در مسیر توسعه استفاده از فناوری‌های نوین بتنی، دست تمامی پژوهشگران و فعالان این عرصه را به گرمی می‌فشارد. یکی از مهمترین فواید برگزاری همایش‌های سالانه روز بتن، ایجاد همین فرصت‌های هم‌اندیشی و همکاری میان فعالان مختلف این عرصه است و از این رو باید تلاش‌های اثربخش برگزارکنندگان این رویداد علمی را ارج نهاد.