بررسی برنامه توسعه محلات حسنآباد زرگنده و صدر در ستاد بازآفرینی پایدار منطقه 3
دوازدهمین جلسه برنامههای توسعه محلات در اولین ستاد بازآفرینی منطقه 3 با تمرکز بر محله های حسن آباد زرگنده و صدر (درب دوم) با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، شهردار منطقه و سایر اعضای این ستاد مورد بررسی قرار گرفت.
به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 3، کاوه حاجی علی اکبری در دوازهمین جلسه بررسی برنامه های توسعه محلات که در منطقه 3 برگزار شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرداری تهران در برنامه ریزی، بودجه بندی و تخصیص منابع، حرکتی را به سمت محله محوری شروع کرده تا بتواند در هر یک از محله های شهر، اقدامات بازآفرینی را با مشارکت ذی نفعان و ساکنان محله تعیین کند و با همکاری که بین دستگاه های اجرایی شکل می گیرد این برنامه ها را به تأیید رسانده و اجرایی نماید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با بخش های مختلف شهرداری و به طور ویژه با معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران، قرار است از سال آینده سیستم بودجه بندی هم با همین نظام برنامه ریزی انطباق پیدا کند و منابعی که در محله های مختلف تخصیص داده می شود مبتنی بر برنامه ها و اقداماتی باشد که در محله ها مشخص می شود.
علی اکبری با بیان این که ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با هدف بازآفرینی مناطق و با رویکرد حرکت به سمت توسعه پایدار در محلات تشکیل شده است، گفت: این ستاد جایگاه مناسبی برای بررسی و تصویب برنامه های توسعه محلات است، چرا که نمایندگان دستگاه های مختلف در آن حضور دارند و می توانند از این طریق اقدامات و برنامه های خود را با یکدیگر هم سو کرده و از ظرفیت ایجاد شده برای هم افزایی، افزایش کارایی و اثربخشی برنامه ها استفاده نمایند.
وی عنوان کرد: از همه دستگاه ها و نمایندگانشان درخواست دارم در بررسی و تصویب این اقدامات همکاری لازم را داشته باشند و این همکاری را تا سطح اجرا نیز ادامه دهند.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به بحث املاک فاقد سند در محله صدر در منطقه 3، تأکید کرد: خلاء قانونی برای پرداختن به این موضوع وجود ندارد و با هماهنگی و ارتباط خوبی که با سازمان ثبت اسناد و املاک و اداره کل تهران شکل گرفته، کار گروه دو جانبه ای که تشکیل شده و حسن نیتی که جناب آقای رامشی، مدیرکل محترم ثبت اسناد و املاک استان تهران دارند، مسیری باز شده که بتوانیم مسائل و مشکلات را حل کنیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ابراز امیدواری کرد که مشکلات ثبت اسناد این محدوده ها، از طریق هماهنگی با ادارات ثبت منطقه و همچنین از طریق مشاوره ها و خدماتی که می تواند از سوی دفاتر توسعه محله ای به متقاضیان و ساکنان ارائه شود، مرتفع گردد، ابهامات متقاضیان در خصوص مسائل ثبتی و میزان مراجعه آنان به ادارات نیز به حداقل ممکن برسد.
علی اکبری با اشاره به این که تخریب و ساخت مجدد، همیشه تنها راه حلی بوده که چه از طرف شهرداری و چه از طرف دولت مورد حمایت و ترویج قرار گرفته، متذکر شد: خواهش من این است که به روش های گزینه برای ارتقاء دوام فکر کنید چون هدف ما این است که مردم زیر سقف های امن زندگی کنند و در مقابل مخاطرات طبیعی سرپناه مقاوم داشته باشند.
وی افزود: تخریب و نوسازی یک روش است، روش مقاوم سازی هم می تواند وجود داشته باشد که ما بسته تشویقی آن را آماده کردیم در حال ارائه به شورای اسلامی شهر هستیم.
علی اکبری بر اهمیت اجرای زودتر اقدامات بازآفرینی که می توان تا پایان سال در منطقه 3 عملیاتی کرد، تأکید نمود و از آمادگی سازمان نوسازی شهر تهران برای تأمین منابع مورد نیاز با توجه به ردیف مشخصی که در این حوزه در اختیار دارد، خبر داد.
مصطفی سلیمی، شهردار منطقه3 نیز در این جلسه بر لزوم همکاری و همافزایی بین دستگاهها به منظور حل و بهبود مسائل منطقه و اهمیت جلب مشارکت تشکلهای مردم نهاد و خیریهها به عنوان عامل تأثیرگذار در اجرایی شدن بسیاری از طرحهای بازآفرینی، تاکید کرد.
سپس برنامه توسعه محلات حسنآبادزرگنده و صدر (دربدوم) توسط مدیر دفتر توسعه محله ای منطقه 3 ارائه شد و با همکاری حاضرین از نهادها و سازمان¬های مختلف در جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
برنامه مذکور توسط مدعوین اعم از مرکز عمرانی املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، اداره برق منطقهای، اداره آب و فاضلاب، اداره اوقاف ، اداره گاز منطقهای، کمیته امداد، آموزش و پرورش منطقه، اداره ثبت، مرکز بهداشت، سازمان بهزیستی، اداره کل آموزش فنی و حرفهای و... مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هرکدام پیشنهاداتی ارائه دادند.
تعیین و تکلیف املاک فاقد سند، تعیین تکلیف زمین دانشگاه آزاد اسلامی، افزایش گشت زنی و تعبیه کانکس نیروی انتظامی، تعیین و تکلیف طرح جابهجایی دانشگاه علومپزشکی آزاد اسلامی تهران، جابهجایی تیرهای برق معارض و نوسازی تیرهای برق فرسوده، ایجاد مراکز بهداشت متناسب با نیاز ساکنین محله، افزایش کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار با همکاری اداره کمیته امداد و اداره آموزش فنی و حرفهای، افزایش خدمات رسانی به کمتوانان جسمی از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
ارسال نظر