در جلسهای در قلب طهران تصمیمگیری شد:
رفع خطر اضطراری و صدور مجوزهای تعمیرات فوریتی در محلات کمبرخوردار منطقه 12
در جلسهای با حضور محمد سالاری و عبدالرضا گلپایگانی در مورد رفع خطر اضطراری و صدور مجوزهای تعمیرات فوریتی در محلات کمبرخوردار منطقه 12 تصمیمگیری شد.
به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 12، این جلسه به دعوت علیمحمد سعادتی، شهردار منطقه و با حضور محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، مهدی کرمی، مدیرکل حراست شهرداری تهران، کاوه حاجیعلیاکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، حامد سلیمی، مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران در ساختمان ناحیه 4 شهرداری منطقه 12 برگزار شد.
در این جلسه نخست سعادتی ضمن قدردانی از تصویب یک فوریت طرح پیشنهادی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در مورد الزام شهرداری تهران در تهیه طرح تفصیلی ویژه برای منطقه 12 در هفته گذشته گفت: در محله هرندی با بناهای ناایمن کوچکاندازه و با بافت قطعات ریزدانه روبهرو هستیم که با روشهای معمول اعطای مجوز نمیتوان برای آنها گرهگشایی کرد. این موضوع یکی از مواردی است که ضرورت تهیه طرح تفصیلی ویژه برای منطقه 12 را نشان میدهد.
وی افزود: از آنجا که در فصل بارش، هر لحظه بیم آن میرود که سقف این خانهها ریزش کند، بهطور جدی نیازمند تعمیرات و بازسازی هستند. اکنون خواسته ساکنان این ساختمانها این است که خانههایشان را با همان متراژی که دارد، با مصالح جدید و سازه مقاوم بازسازی کنند؛ چراکه این خانه کوچک، شاید همه دارایی یک خانوار به شمار رود و در حفظ این سرپناه، نه متراژ و نه طبقه مازادی میخواهند.
سعادتی با ابراز علاقهمندی برای فراهمشدن شرایط قانونی برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی در این حوزه بیان کرد: در حال حاضر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد، قرارگاههای محرومیتزدایی و خیرین و مالکین برای حل این مشکل دستبهدست هم دادهاند و درخواست من این است که مسیری برای صدور پروانه برای تخریب و نوسازی اضطراری با توجه به حساسیت این بناها و میزان آسیبی که به آنها وارد شده، ایجاد شود تا با سرعت و امکانات قانونی جدید این امر صورت پذیرد.
در ادامه گلپایگانی با تأکید بر اهمیت پرداختن به اسکان کمدرآمدها در شهر و بیان این نکته که شهر خوب، شهری است که برای همه اقشار جامعه، فضای مناسب زندگی را فراهم سازد، گفت: بهرسمیتشناختن اسکان کمدرآمدها به همراه حفظ کرامت انسانی آنها، کلیدیترین نکتهای است که شاید در دورههای قبلی شهرسازی و مدیریت شهری فراموش شده و به همین دلیل تمهیداتی مانند مسکن مهر به دلیل فاصله زیاد تا شهر با استقبال این قشر روبهرو نشد.
وی ادامه داد: مطابق قانون اساسی، وظیفه حکومت و شهر است که برای افراد کمدرآمد، فضای زندگی حداقلی که داشتن یک سرپناه امن است، مهیا سازد و توان آن هم در کشور موجود است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در تأیید سخنان شهردار منطقه 12 گفت: باید در چنین محلههایی، لااقل همین بنایی را که الان داریم و در وضعیت اضطراری است، تعمیر و آماده سکونت کنیم؛ بدون سختگیریهای رایج در زمینه تأمین پارکینگ و... که شاید نیاز اساسی این خانهها هم نیست.
سالاری نیز با یادآوری این نکته که در منطقه 12 مشکل ما این است که طرح تفصیلی شهر تهران که به صورت یکپارچه و مبتنی بر یکسری مبانی و شاخص برای همه مناطق و محلات تدوین شده، کارایی ندارد، بیان کرد: در واقع اگر بخواهیم تحققپذیری طرح تفصیلی که یکی از مصوبات شورا در ابتدای همین دوره بوده، بررسی کنیم، متوجه میشویم یکی از دلایلی که تکالیف طرح تفصیلی به سرانجام نمیرسد، همین مسأله است؛ بهویژه بحث پارکینگ که یکی از موانع جدی در حوزه نوسازی بافت فرسوده است.
وی با ابراز رضایت از اینکه اکنون دغدغه این بازنگری در طرح تفصیلی هم در منطقه 12، هم در شهرداری تهران و هم در کمیسیون ماده پنج ایجاد شده، ادامه داد: محله هرندی میتواند به عنوان محله پایلوت در این بازنگری قرار گیرد و در این محله با شرایط خاص خود این محله، چندین خانه متعلق به بافت فرسوده نوسازی شود.
سپس کرمی ضمن تأکید بر پیگیری و رفع معضل فعلی محله، طرح و برنامهای کلان و بلندمدت برای اصلاح ساختاری مسائل موجود را خواستار شد و گفت: در این حوزه نیازمند برنامهای عملیاتی-فوریتی برای رفع معضل ناایمنی در محلات کمبرخوردار هستیم.
در پایان حاضران به بازدید میدانی از برخی خانههای بافت فرسوده محله هرندی پرداختند و در مورد وضعیت صدور پروانه اضطراری تعمیرات اساسی برای آنها تصمیمگیری کردند.
ارسال نظر