به گزارش اکونا پرس،

عدم توجه به مساله مصرف انرژی بعنوان یکی از مولفه های اصلی نظام تولید اقتصادی هر کشور که ارتباط مستقیم با دو مولفه درآمد و آلودگی هوا دارد، منجر به آسیب جدی به محیط زیست شده است؛آمارها نشان می دهد مصرف انرژی و آب در کلانشهر تهران بیشتر از میانگین شهرهای جهانی است که این امر ضرورت اتخاذ سیاست ها و برنامه های مدیریتی در راستای کنترل و کاهش انرژی را ایجاب می نماید. یکی از راهکارهای تاثیرگذار، استفاده از ابزارهایی نظیر اجرای مدیریت سبز در ساختمان‌ها که بخشی از هدررفت انرژی را به خود اختصاص می دهند، می باشد.

مدیریت سبز با مفهوم بکارگیری موثر و کارآمد تمامی منابع مادی و انسانی برای هدایت و کنترل سازمان جهت نیل به اهداف محیط زیستی با سازماندهی و برنامه‌ریزی دقیق در ساختمان های اداری با رویکرد دستیابی به شرایط مطلوب جهت حفظ منابع شکل گرفته است. به منظور پیاده سازی نظام مدیریت سبز در یک ساختمان اداری باید شاخص‌های اصلی آن اعم از مصرف انرژی، مصرف آب، مدیریت پسماند، مصرف سوخت وسایل نقلیه، ساختمان‌ها و تجهیزات، آموزش و فرهنگ سازی، به صورت همزمان مورد توجه قرار گیرد.

وی نظارت بر پیاده سازی نظام مدیریت سبز در 562 ساختمان اداری شهرداری تهران، احداث نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی در 32 ساختمان با تولید سالیانه 741.000 کیلووات ساعت برق، انجام ممیزی تفصیلی انرژی در 543 ساختمان، اجرای 276 راهکار کاهنده مصرف انرژی، معاینه فنی 323 موتورخانه، تجهیز 275 ساختمان به سیستم کنترل هوشمند گرمایشی، تجهیز 38 ساختمان به سیستم کنترل هوشمند سرمایشی و تجهیز 34 ساختمان به سیستم کنترل رادیویی پایانه‌های دمنده‌دار و 480000 نفرساعت آموزش مدیریت سبز، را از جمله دستاوردهای اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار جهت پیاده سازی نظام مدیریت سبز در ساختمان‌های شهرداری تهران برشمرد.

این اداره کل همچنین در نظر دارد ساختمان های تحت پوشش نظام مدیریت سبز را در سال آینده با هدف کاهش مصرف انرژی و منابع افزایش دهد و زیرساخت های لازم را با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست جهت ارزیابی و ممیزی ساختمان های شهرداری تهران ایجاد نماید.