مدیرعامل سایپا خبر داد؛
اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به قطعه سازان در ۷ هفته
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از آمادگی برای واگذاری قطعه سازی زیرمجموعه این گروه خبر داد و گفت: استراتژی گروه خودروسازی سایپا خالی شدن از قطعه سازی است و هرچند قصد نداریم چوب حراج به دارایی های خود بزنیم اما قطعه سازی را به خریداران با صلاحیت واگذار می کنیم.
محسن قاسم جهرودی در نشست هماندیشی قطعه سازان خودرو سراسر کشور وضعیت فعلی این گروه خودروسازی را ناشی از ورود به حوزه هایی از جمله خرید اموال مازاد، سهامداری و قطعه سازی عنوان کرد و افزود: در دوره ای از زمان قطب صنعتی کشور به جوان 26 ساله ای واگذار و این گروه جولانگاه کسانی شد که به صنعت، قطعه و رفتار با کارگر آگاهی نداشتند.
وی ادامه داد: در آن دوران منابع به سمت دارایی های غیرمولد رفت در عین حال وارد حوزه هایی از جمله قطعه سازی شد در حالی که ورود به آن ها خارج از تخصص بود.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با تاکید بر این که عدالت در پرداخت مطالبات قطعه سازان از رئوس اصلی این گروه خودروسازی است، تصریح کرد: تا روزی که بنده در سایپا هستم عدالت در پرداخت ها رعایت خواهد شد.
جهرودی یادآور شد: امروز تمام کسانی که گمان میکردیم شرکای تجاری مطمئنی برای ایران هستند زمزمه خروج از ایران را سر داده اند این شرایط نشان می دهد آنچه برای کشور باقی میماند تولیدکنندگان داخلی هستند .بنابراین در فضای فعلی هیچ کسی را غیر هم نداریم این در حالیست که هم اکنون سایپا با 430 هزار قطعه ساز به صورت مستقیم همکاری می کند.
وی با اشاره به قرار گرفتن قطعات منفصله در فهرست تحریم های جدید اظهار کرد: در دور جدید تحریم ها قطعات منفصله در اشل اقتصادی در فهرست تحریمها قرار گرفته که نشان می دهد اشتغال را هدف گرفته اند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا ادامه داد: با توجه به چنین شرایطی نظرات خود را به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارایه کرده ایم و قطعه سازان مرتبط را به گروه یک کالایی منتقل کردیم که دلیل این اقدام خودکفایی 90 درصدی برخی از مجموعه ها بود.
وی در ادامه در تشریح سیاست های حمایت از قطعه سازان نیز گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا 7 هفته، هفته ای 100 میلیارد تومان به قطعه سازان منابع مالی پرداخت خواهد شد که این رقم جدا از مبلغی است که به صورت روزانه پرداخت می شود.
جهرودی دلیل پذیرفتن بار این هزینه را برداشتن باری از روی دوش قطعه سازان عنوان و اظهار کرد: شفافیت در دستور کار بنده قرار دارد و همه این موارد نیز به صورت مکتوب به بالاترین مقام اجرایی نیز ارسال شده است.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان این که در حالی بر حمایت از تولید داخل تاکید داریم که نرخ سود تسهیلات به 27 درصد می رسد، تصریح کرد:هم اکنون فشار زیادی به قطعه سازان وارد می شود بر این اساس اطلاعات خود را به صورت شفاف در اختیار شورای رقابت قرار دادیم و درخواست افزایش قیمت را مطرح کردیم که در ابتدا با افزایش 1.25 درصدی قیمت ها موافقت شد که این روند تنها زیانی به زیان خودروسازان می افزود.
به گفته وی، تنها در زمان بحران هایی همچون تحریم تولید داخل مورد توجه قرار می گیرد در غیر این صورت نگاه به تولید داخل همواره ضعیف بوده است این در حالیست که پیش از ورود بنده به سایپا 1200 دستگاه دنده تیبا در روز از کره وارد می شد که در حال حاضر این میزان به 600 دستگاه تقلیل یافته است.
جهرودی در پایان تاکید کرد: ظرف هفته آینده مطالبات 120 روزه قطعه سازان کوچک و آسیب پذیر پرداخت شده و سعی می شود این مطالبات به 90 روز تقلیل یابد.
ارسال نظر