به گزارش اکونا پرس،

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش اتکا به درآمدهای حاصل از صادرات نفت اما هنوز شاهد هستیم که نفت بیش از سایر محصولات صادراتی به بازار دیگر کشور ها ورود کرده از این رو با توجه به شرایط سیاسی حاکم، اگر مشکلی برای صادرات این محصول بوجود آید بخش بزرگی از چرخه ی اقتصاد کشور دچار مشکل خواهد شد. به همین سبب دولتمردان و دستگاه های ذیربط باید به سراغ ظرفیت های پنهان و آشکار کشور بروند تا با بهره گیری از این منابع میزان اتکا کشور را به درآمد های حاصل از صادرات نفت کاهش دهند،  اتفاقی هنوز آنطور که باید و شاید به مرحله اجرا نرسیده است. 

‎تعداد کثیری از کشورهای دنیا از نعمتی به اسم نفت برخوردار نیستند به همین سبب باید دست به واردات طلای سیاه بزنند اما با برنامه ریزی و بهره گیری از ظرفیت های خود اقتصاد کشور را در مسیر صعود قرار داده اند. 
 
‎استاندارد غذای حلال برای نخستین بار در سال ۱۹۹۷ در سطح بین المللی مطرح و سپس در سال ۲۰۰۴، استاندارد غذای حلال تدوین شد. با توجه به روند رو به رشد جمعیت مسلمان، بر اهمیت این صنعت روز به روز افزوده می شود چنانچه می بینیم ارزش گردش مالی در بازار جهانی مواد غذایی و نوشیدنی ها در این صنعت در سال ۲۰۱۶ به عدد ۲۰ میلیون دلار دست یافت وبیشترین سهم را در این صنعت کشورهای ایالات متحده، آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و اقیانوسیه، آمریکای جنوبی را داشتند. 
 
‎تعدادی از مصرف کنندگان تولیدات صنعت حلال افرادی هستند که حتی گرایش مذهبی به دین اسلام ندارند اما خریدار بخش قابل توجهی از  محصولات موجود در این صنعت هستند، از این رو  حوزه های مختلفی در این صنعت وجود دارد. بازار مواد غذایی که یکی از اولین بازارهایی بود که صنعت حلال وارد آن شد از جمله بخش های پر ظرفیت این صنعت به شمار می رود و داروها یکی دیگر از بازارهای موجود در این صنعت است. شرکت IMS Health بزرگترین شرکت اطلاعات، خدمات و فن­ آوری در صنعت سلامت آمریکا نرخ رشد سالانه ۴ تا ۶ درصد برای صنعت دارو در جهان را پیش بینی کرده است که این رقم، افزایش تقاضای قابل توجهی در صنایع دارویی حلال به­وجود خواهد آورد. اولین استاندارد جهانی داروهای حلال را مالزی در سال ۲۰۱۱ معرفی کرد.
 
‎گردشگری یکی دیگر از بازارهای هدف این صنعت بوده حساسیت افراد مسلمان نسبت به خدماتی که در هتل ها و هواپیما ها اعم از مواد غذایی و مراکز تفریحی دریافت می کنند موجب شد تا این صنعت در بازار گردشگری نیز حضور پیدا کند. 
 
‎از مجموع ۳۳ کشور اسلامی، ۱۳ کشور عضو هیات مدیره موسسه استانداردسازی و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (SMIIC) هستند که کشور ایران یکی از اعضای این هیئت مدیره است. با توجه به ظرفیت بالای کشور برای منطبق شدن به سلیقه و نوع ذائقه کشورها و همچنین برخورداری کشور از بخش زیادی از بازار های موجود در این صنعت فعالیت و توسعه هرچه بیشتر صنعت حلال در کشور سبب درآمدزایی و ایجاد یک منبع غیر نفتی خواهد شد.