به گزارش اکونا پرس،

فرهاد سحیر خیز عضو هیات رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در مراسم افتتاحیه مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز اعلام کرد: رشد زعفران ایران با همکاری سه بخش قانون گذاری، دولتی وخصوصی بستگی دارد که این بخش‌ها در قالب سندهای توسعه‌ای و راهبردی می‌توانند با یکدیگر اهداف اقتصادی را پیش ببرند.

48866364-068c-4fa2-841a-a7391671bbdb (1)

وی افزود: دغدغه مهم دیگر مجموعه سحرخیز عدم ماندگاری برندهای 100 ساله در کشور بوده که در واقع هویت تجاری و صنعت کشور ما را تشکیل می‌دادند. این موضوع که چرا دیگر نام برندهایی چون ارج و آزمایش از حافظه مصرف کنندگان حذف شده و دیگر فعالیت گسترده گذشته را ندارد، نیاز به بررسی و تحقیق جدی دارد.

عضو هیات مدیره گروه شرکت های زعفران سحرخیز، با اشاره به فعالیت گسترده استارت آپ‌ها و سازکارهای جدید اقتصادی در دنیا، تصریح کرد: حضور این بخش‌ها اقتصاد جهان را متحول کرده است. امیدواریم با راه اندازی این دانشگاه تلاقی صنعت و دانشگاه رخ بدهد تا شاید بتوانیم ترس و نگرانی مهاجرت از روستا به شهر یا نخبگانی که به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند را از بین ببریم.

اقدامی شایسته تقدیر

بر اساس این گزارش، در ادامه این برنامه احمدعلی کیخا رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت تاسیس دانشگاه علمی کاربردی توسط سحرخیز گفت: سیاست و هدف اساسی ما در مجلس، توسعه و کمک به فعالیت کشاورزی در کشور است. امیدواریم تاسیس مرکز علمی کاربردی سحرخیز بتواند در زمینه فعالیت‌های مرتبط به زعفران و پیوند علم و عمل در عرصه کشاورزی گام‌های بزرگی بردارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امروز شاهد آغاز فعالیت بخش خصوصی در بحث آموزش عالی هستیم و خلا این موضوع تا کنون احساس می‌شده، افزود: پرداختن به این موضوع که سهم زعفران ایران در بازار جهانی اندک است یا اینکه کشورهای همسایه در غفلت ما توسعه پیدا کردند، نباید به عنوان یک انتظار از مجلس مطالبه شود. همان طور که نباید از مجلس درخواست فعال شدن رایزن‌های اقتصادی ما در سفارت خانه‌ها را داشت؛ زیرا این نگاه از اساس اشتباه است.

اهمیت آموزش نیروی انسانی ماهر

محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در مراسم  افتتاحیه مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز با بیان اینکه امروز افتتاح این مرکز آموزشی اتفاق خجسته‌ای در خراسان و مشهد است، گفت: مجموعه‌ای در بلندمدت، توسعه و گسترش می‌یابد که نیروی انسانی ماهر تربیت کند و اساس و شاخصه آن تربیت نیروی انسانی است.

وی با اظهار امیدواری از تشکیل زنجیره زعفران افزود: ایجاد این زنجیره به تولیدکنندگان کمک می‌کند که سهم واقعی از تولید داشته باشند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اگر صادرات زعفران لغو شود زمینه قاچاق آن فراهم می‌شود، گفت: امروز فقط از زعفران و پیاز آن در کسب و کار استفاده می‌شود در صورتی که فعالیت‌های وابسته به زعفران باید تعریف شود و از تمام اجزا این گیاه باید درآمدزایی صورت گیرد.

تاسیس مرکزعلمی-کاربردی سحرخیز پیوند دانشگاه و صنعت است

در این مراسم همچنین فرزاد سحرخیز رئیس مرکز علمی-کاربردی کشاورزی تولیدی سحرخیز، با بیان اینکه تاسیس مرکز آموزش جامع علمی-کاربردی گروه کشاورزی- تولیدی سحرخیز، قدم گذاردن در مسیری نو است، اعلام کرد: با گسترش ارتباطات، میزان آگاهی، توسعه و صادرات محصولات در سرتاسر جهان، دیگر استفاده از یک محصول به جغرافیا محدود نیست و سبد غذایی هر فرد می‌تواند شامل انتخاب‌های متفاوت، از کالاهایی باشد که شامل محصول و تولید کشور دیگری باشند.

61b1cd8a-7ccf-4ad5-bd34-d7fc31028c04

فرزاد سحرخیز افزود: متوجه این فرصت طلایی در آینده کشاورزی و صنایع تبدیلی آن شدیم و با اشراف کامل به چرخه تولید زعفران، به تاسیس دانشگاهی با رشته های مرتبط اندیشیدیم؛ زیرا اعتقاد داریم که جوانان تحصیلکرده با دانش کشاورزی به همراه تجارت سنتی تمام نقاظ ضعف را در این روند شناسایی و برطرف خواهند ساخت.

رئیس مرکز علمی-کاربردی کشاورزی تولیدی سحرخیز با بیان اینکه ما به احیای زنجیره ارزش‌های سحرخیز و ادامه آن‌ها در جامعه محلی خود متعهد هستیم، گفت: مرکز آموزش جامع علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز یکی از مهمترین مسئولیت های اجتماعی مجموعه ما و سایر مسئولین برای توسعه و بهبود تولید زعفران و پیوند دانشگاه و صنعت است.

بنا بر این گزارش، مرکز علمی-کاربردی کشاورزی تولیدی سحرخیز در حوزه تخصصی خود (گیاهان دارویی و زعفران) نخستین مرکز بوده و توسط گروه تولیدی و کشاورزی سحرخیز تأسیس شده تا به اهداف تحقیقاتی و آموزشی این گروه کمک دهنده باشد. چهار رشته کاردانی حرفه‌ای بازاریابی، کاردانی فنی باغبانی تولید و فرآوری زعفران، کاردانی فنی باغبانی تولید و فرآوری چای و کاردانی فنی باغبانی گیاهان دارویی معطر در ترم مهرماه این دانشگاه تدریس شده و تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر متقاضی برای تحصیل در آن ثبت‌نام کردند.