چرا جعبه جادو دیگر مردم را سحر نمیکند؟!
این روزها سریال های متعددی به کارگردانی افراد حرفه ای و بازیگران به نام بر روی آنتن سیمااست اما مردم هیچ میل و رغبتی برای تماشا و دنبال کردن آنها ندارند،دلیل این موضوع می تواند فیلمنامه های ضعیف،نداشتن قصه و عدم شخصیت پردازی و خیلی چیزهای دیگر باشد.این موضوع عامل اصلی کشش مردم به سمت سریال های ماهواره ای است،که شاید آنها هم مضمون جالبی نداشته باشند اما از حقایق هم دور نیستند.

در ادامه به سریال هایی که هم اکنون بر روی آنتن سیما هستند می پردازیم.
سریال آرماندو
باید گفت که احسان عبدی پور زبان خاص خود را در بازنمایی سوژه ها و روایت آنها می سازد که عدم آشنایی با این زبان و زاویه دید ممکن است مانع از ارتباط حسی و ذهنی با آثارش شود. حالا او در یک سریال تلویزیونی نیز همان گفتمان و زبان نمایشی خاص خودش را در بسط قصه مداخله داده و شخصیت های قصه اش را در بستر آن صورت بندی می کند. ردپای این نگرش و نمایش را از تنهای تنها تنها و پاپ تا همین مجموعه تلویزیونی آرماندو می توان ردیابی کرد. او واجد نوعی روایت و بصیرت بازیگوشانه است که هر ژانری را در نسبت با زبان برساخته خودش، بازتولید کرده و به تصویر می کشد. از این روست که برعکس نظریه مرگ مولف در آثار او باید مولف و نوع تالیفش را در تحلیل آنها لحاظ کرد.بر این اساس اگرچه با یک سریال کمدی مواجه هستیم اما جنس کمدی آن با نمونه های دیگر تلویزیونی در این ژانر متفاوت است. این تفاوت نه فقط از حیث درونمایه و ساختار روایی آن بلکه در صورت فرم و ویژگی های ظاهری اثر هم مشهود است.
با این همه سریال«آرماندو»نتوانسته موفق جلوه کند.
سریال پدر
نظرسنجی و ارزیابی ها در رسانه ملی واکنشهای زیادی را برانگیخته است. برخی از کارشناسان و تحلیلگران نسبت به آمار منتشره در قالب نظرسنجیها و ارزیابیهای رسانه ملی نقد جدی داشته اند..برای مثال طبق نظرسنجی که درباره"سریال «پدر» منتشر شده،این سریال بیش از 24 هزار و 600 نفر مخاطب را به خود اختصاص داده است. به عبارت دیگر تاکنون 82 درصد مخاطبین این سریال را عالی و 10 درصد سریال را خوب ارزیابی کردهاند.
مازیار معاونی منتقد تلویزیون و کارشناس رسانه در واکنش به این گونه نظرسنجیها، گفت: این پذیرفتنی نیست که یک ارگان، سازمان و یا نهادی خودش، خودش را ارزیابی کند. اگر قرار به ارزیابی هم باشد این کار را بایستی به مجموعهای از کارشناسان هنری بنابر بستهای مشخص خارج از چارچوبها و سلسله مراتب صداوسیما، ارزیابی را انجام دهند.
به طور مشخص سریال «پدر»هیچ محتوا و مفهوم جدیدی ندارد، این سریال اصلاً سوژه بکری ندارد و از منظر مدیوم نمایش به هیچ عنوان انتظارات را برآورده نکرد. سریال «پدر»بسیار پرداختهای نچسب و ضعیفی دارد، همچنین سریال «پدر»از پایه مضمون جذابی برای بیننده ندارد، چون بنمایه و محتوای به روزی را روایت نمیکند.
سریال دلدادگان
سریالی که با نام پاهای بی قرار از تابستان ۱۳۹۶ ساخت آن آغاز شد یک به کارگردانی منوچهر هادی و تهیه کنندگی ایرج محمدی است. این سریال قرار بود از شبکه پنج سیما پخش شود اما بعد از مدتی این تصمیم تغییر کرد و پخش سریال را شبکه سه سیما به عهده گرفت و این روزها در حال پخش است.
سریالی که با وجود چند فصل،روایت زمانی متفاوت و حضور بازیگران سرشناس اقبال خوشی برای تلویزیون نداشته است.
مجموعه تلویزیونی «دلدادگان» در سه فصل، دو فصل گذشته و یک فصل زمان حال، ماجراهای دو خانواده را از زمان قبل انقلاب تا عصر حاضر به تصویر میکشد. «دلدادگان» مجموعهای خانوادگی و اجتماعی است و داستان رویارویی دو خانواده را نشان میدهد که قربانیانش فرزندان آن خانوادهها هستند. آدمهای این قصه زندگی محلی و همسایگی کنار هم داشتند و دارند و بحث مبارزه با اعتیاد و فساد اقتصادی هم از رگههای داستان این سریال است.
بازی های سطحی و غیرقابل باور از جمله دلایل جذب نکردن این سریال است.
ارسال نظر