به گزارش اکونا پرس،

فیلم مستند بلند «همه مادران من» (دایکانی من) All My Mothers به کارگردانی مشترک ابراهیم سعیدی و زهاوی سنجاوی و به آهنگسازی استاد حسین علیزاده موسیقیدان سرشناس ایرانی؛ با موضوع نسل‌کشی کردها در کردستان عراق توسط رژیم صدام حسین تحت عنوان «اَنفال»، در جدیدترین حضور بین‌المللی خود به نمایندگی از سینمای ایران و اقلیم کردستان، در بخش «سینمای کلاسیک کُردی» در دوازدهمین جشنواره جهانی فیلم کُردی لندن در کشور انگلستان، همراه با آثار بزرگان سینمای کُردی به‌نمایش درآمد.  

امسال فیلم‌های جشنواره به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین اکران شد و فیم «همه مادران من» توانست یکی از سه جایزه تماشاگران بخش «سینمای کلاسیک کُردی» این رویداد سینمایی را از میان آثار شاخص جریان سینمای کُردی به خود اختصاص دهد. 

در بخش «سینمای کلاسیک کُردی» 50 فیلم از بهترین آثار تاریخ سینمای کُردی از ساخته‌های سینماگران سرشناس کُرد، از جمله؛ «یول» (راه) Yol، «امید« Umut، «عروس زمین» Bride of the Earth و «رمه» Sürü به کارگردانی یولماز گونای، «زمانی برای مستی اسب‌ها» و «لاک‌پشت‌ها هم پرواز می‌کنند» به کارگردانی بهمن قبادی، «زمزمه با باد» به کارگردانی شهرام علیدی، «زر» به کارگردانی «کاظم اُز»، «رادیو کوبانی» و «صدیق و پلنگ» به کارگردانی »ریبر دوسکی»، «عبور از غبار» و «جایی برای بازی» به کارگردانی شوکت امین کورکی و آثاری از دیگر کارگردانان مطرح کُرد، همچون؛ «قدرت گونش»، «مانو خلیل»، «ارول منتاس»، «اکرم حیدو» و ... حضور داشتند و در این بخش، سه فیلم به انتخاب تماشاگران تحت عنوان فیلم‌های منتخب تماشاگران در مراسم اختتامیه برگزیده و اعلام شد.

در واقع این آثار، از پرببیننده‌ترین فیلم‌های این بخش از جشنواره بودند، که عبارتند از: فیلم اول «زَر» Zer به کارگردانی «کاظم اُز» از کشور ترکیه، آلمان و آمریکا، فیلم دوم «باکور» (شمال) Bakur به کارگردانی «پایان دمیرل» از کشور ترکیه و فیلم سوم «همه مادران من» (دایکانی من) All My Mothers از کشور ایران و اقلیم کردستان.

ابراهیم سعیدی علاوه بر فیلم «همه مادران من»، با فیلم سینمایی «ماندوو» Mandoo هم در بخش «سینمای کلاسیک کُردی» حضور داشت که در کنار دیگر آثار حاضر در این بخش، برای مخاطبان خود به صورت آنلاین اکران شدند. 

 این کارگردان و تدوین‌گر باتجربه سینمای ایران، در بخش «مستر کلاس‌های» این رویداد معتبر سینمایی هم تجربیات خود را در حوزه مونتاژ، برای علاقمندان ارائه داد که در آن، موضوع خلاقیت تدوین‌گر و تأثیر آن در پروسه شکل‌گیری نهایی فیلم‌های سینمایی داستانی و مستند مورد بحث قرار گرفت.     

دوازدهمین دوره جشنواره جهانی فیلم کُردی لندن و هشتمین دوره مسابقه فیلم کوتاه یادبود «یولماز گونای» Yılmaz Güney با نمایش 118 اثر در سه بخش فیلم‌های سینمایی، مستند، انیمیشن و کوتاه، در قالب‌های داستانی، مستند و تجربی، در چندین بخش رقابتی، از جمله؛ بخش «رقابتی اصلی فیلمهای بلند»، بخش «رقابتی فیلم کوتاه»، بخش «رقابتی فیلم‌های کوتاه مستند»، و بخش های غیررقابتی، از جمله؛ بخش «منتخبی از بهترین آثار یولماز گونای»، بخش «مروری بر آثار کاظم اُز» Kazım Öz، بخش «مروری بر آثار ویسی آلتای Veysi Altay، بخش «فیلم‌های کوتاه انیمیشنی»، بخش «روزی روزگاری در کُردستان»، بخش «کودکان در فیلم»، بخش «زنان در فیلم»، بخش «جشن فرهنگ»، بخش «سینمای کلاسیک کُردی»، بخش «فراتر از مرزها»، بخش «جنگ روی پرده»، بخش «قصه‌هایی از غربت» و همچنین بخش «مستر کلاس ابراهیم سعیدی» کارگردان و تدوین‌گر باتجربه سینما از کشور ایران و «مستر کلاس حسین کارابای» کارگردان مطرح سینما از کشور ترکیه در روزهای 27 فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه جاری (16 تا 27 آوریل 2021) به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین در شهر لندن پایتخت کشور انگلستان برگزار شد.

جشنواره فیلم کُردی لندن که از سال 2001 شروع به کار کرده است، بزرگ‌ترین جشنواره آثار کُردی در سراسر دنیا در مورد مردم کُرد یا مسائل مربوط به آن‌هاست، که همه ساله با حضور فیلم‌های فیلمسازان کُرد و غیر کُرد؛ در چندین بخش رقابتی و غیررقابتی، کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی، جلسات نقد و بررسی فیلم‌ها و ... در شهر لندن برگزار می‌شود. هر ساله فیلمسازان ایرانی با آثار خود و یا به عنوان داور، در این رویداد مهم سینمایی حضور مؤثر و پرباری دارند./منصور جهانی 

 

برای اطلاع بیشتر: 

https://www.globalkurdishfilmfestival.com/film/all-my-mothers/

https://www.globalkurdishfilmfestival.com/film/qanda-ebrahim-saeedi-all-my-mothers-and-mandoo/

https://www.globalkurdishfilmfestival.com/