مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش:
اخلاق و فرهنگ ارتباطی باید هم سو با رشد تکنولوژی تکامل یابد
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: اخلاق و فرهنگ گفت و گوی ما باید به تناسب رشد تکنیکی و تکنولوژی تکامل یابد .
آیین بزرگداشت روز خبرنگار چهارشنبه 17 مرداد با حضور مدیرعامل ، معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد کیش ، دکتر هادی خانیکی استاد ارتباطات کشور، جمعی از مسئولان محلی و اصحاب رسانه در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.
دراین مراسم دکترانصاری لاری با تبریک روز خبرنگار و تقدیر از خدمات وپیشنهادات فعالان رسانه به تبیین تعامل خبری سنتی در دوره های صفویه، زندیه و قاجاریه پرداخت.
وی گفت: در دوره های ذکر شده مساجد، بازارها، مدارس و حتی نظمیه در یک محوطه قرار داشتند و در هم تنیدگی بازار های سنتی و حجره های مدارس قدیمی و خصوصیت مساجد که در واقع عبادت دسته جمعی را اقتضا می کرد باعث می شد یک شبکه اجتماعی واقعی را ایجاد می کرد امروز ما شبکه های مجازی داریم درحالیکه در آن دوران ها مردم به راحتی با حضور درمجامع عمومی در جریان اخبار قرار می گرفتند وخود اخبار را بازنشر می کردتند. یعنی هم می شنیدند وهم شنیده می شدند.
مدیرعامل سازمان منطقه ازاد کیش افزود: در ادامه این ساختار و بعدها در دوران قاجاریه با چاپ اولین نشریات، وقایعی که در دوره مشروطیت در حوزه مطبوعات اتفاق افتاد و سپس با رشد مطبوعات و آثار مکتوب و پس از آن با ورود رادیو و تلویزیون و در دهه های اخیر نیز با بروز و ظهور ماهواره ها این تعامل خبری عمومی تعطیل و رابطه یکسویه ای برقرار شده است.
انصاری لاری تصریح کرد: مردم امروز فقط شنونده شدهاند و به جای اینکه برای کسب خبر به خارج از خانه بیایند در خانه از طریق تلویزیون ، روزنامه و ماهواره با یک جریان یکسویه از اخبار و موضعات مختلف مطلع می شوند. امروزه با ورود شبکه های مجازی و اجتماعی در عرصه ارتباطات و اطلاعات ، شاهد یک تحول خبری مدرن هستیم.
وی گفت: با توجه به محدوده بسیار وسیع این عرصه ، گفتن ها و نگفتن ها، شنیدن ها ، صداها و سکوت ها، غیبت ها و حضور ها و معانی جدیتری پیدا کرده اند و اینجاست که اختلال خبری و ارتباطی خود را نشان می دهد به ویژه در حوزه رسانهها و خبرنگارانی که وظیفه اول آن ها گفتن و نوشتن است و به طور استثنا باید نگویند و ننویسند این مسئله خطیر تر است.
انصاری لاری افزود: در این فضای فعال اجتماعی نوین، خبرنگاران و رسانه های ما در اینکه چه بگویند و چه بنویسند مجرب پخته و مسلط هستند.اما رسانهها و خبرنگاران ما در اینکه چه چیزهایی نباید گفت، از گفتن چه چیزهایی بایستی پرهیز کرد و فضا را با نگفتن آرام و امیدوار نگاه داشت و با بعضی از گفتن ها فضا را ملتهب نکرد و جامعه را به سمت یاس و ناامیدی نبرد دراین زمینه خیلی تجربه و پختگی نداریم .که این موضوع آسیب می زند .رفتار ، اخلاق و فرهنگ گفت و گوی ما همه باید به تناسب این رشد تکنیکی و تکنولوژی تکامل یابد و باید دراین خصوص آموزش ببینیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: اگر می خواهیم با فضای جدید رسانه ای آمیخته شویم ، فقط این نیست که به شکل تکنیکال بفهمیم که در فضای مجازی چه کار باید کرد و چگونه از این ابزارهای نوین رسانه ای استفاده کرد. بلکه باید ظرفیتهای متناسب اخلاقی، فرهنگی و رفتاری ایجاد شود در غیر این صورت آفت های اجتماعی به بار می آورد.
وی در ادامه تصریح کرد: از طرفی همچنان که داشتن ثروت و بیشتر توانستن بدون ترجیحات لازم مذموم است، از این پس و در شرایط امروزی به نظر میرسد که بیشتر دانستن هم فضیلتی نیست. انسان در مرز بین دانستن و ندانستن زندگی می کند و همین قدر که دانستن های ما باعث بهتر زندگی کردن میشود، ندانستن ها هم سبب زندگی بهتر می شود.
دکتر انصاری لاری گفت: خیلی چیزها وجود دارد که ندانستن آن باعث زندگی بهتر و آرامش است. امروز تشخیص اینکه چه چیزهایی بایستی دانست و یا نیازی به دانستن آن نیست و سبب اتهام بیشتر و موجب از بین بردن آرامش و یا توسعه و عدالت را تحت تاثیر قرار می دهد، از موضوعاتی است که باعث اختلال ارتباطی است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: همانگونه که انباشت ثروت و قدرت در یک نقطه مذموم است، انباشت اطلاعات و معرفت هم در یک جا ناپسند است. امروز کافی نیست یک دولت فقط توزیع عادلانه قدرت و ثروت کند بلکه توزیع عادلانه اطلاعات هم بسیار مهم است. اهتمام دولت ها به توزیع عادلانه اطلاعات و فراهم کردن فضایی برای این موضوع شاخصه بسیار مهمی برای توسعه یافتگی و سنجش عدالت طلبی حکومت ها و دولت ها است.
وی خاطرنشان کرد: هرقدر میزان رازها در یک دولت و جامعه بیشتر از نارازها و هرچه میزان پوشیدنی ها بیشتر از آشکار ها باشد ، زمینه تبعیض، ظلم و ستم در آن جامعه بیشتر خواهد شد. امروز حقوق بشر، عدالت و آزادی با اطلاعات و معرفت یک پیوند بسیار جدی دارد، امروز ظلم اطلاعاتی مانند ظلم سیاسی و اقتصادی موضوعیت دارد و باید توجه داشته باشیم اگر حقیقت طلبی و عدالت داریم در راستای تصحیح فرآیند توزیع درست اطلاعات حرکت کنیم.
انصاری لاری گفت: در مجموعه کیش فرصت و فضا فراهم است و این واقعیت موجود است که همه مردم کیش، شهروند خبرنگار و کنشگران فعال فضای اجتماعی هستند. این هم یک فرصت است و اگر از این فضا مراقبت نشود یک تهدید هم هست.
وی اظهار کرد: اگر فعالان رسانه و فعالان در فضای مجازی، می خواهند کالای جذاب و مبتنی بر عدالت و معطوف بر حقیقت و برای برپایی اخلاق و انسانیت ارائه کنند، باید کارشان مبتنی بر عشق و اخلاص باشد.
دراین مراسم معاون فرهنگی واجتماعی سازمان منطقه ازاد کیش نیز با اشاره به سالروز شهادت شهید صارمی خبرنگار خبرگزاری ایرنا در افغانستان و نامگذاری این روز به عنوان روز خبرنگار ضمن تبریک این روز به همه فعالان رسانه درجزیره کیش گفت: با تاکید دکتر انصاری لاری در خصوص ایجاد ساختار مناسب برای فعالیت رسانه ها، این طرح در مراحل تدوین قراردارد و پس از تصویب براساس این شیوه نامه اقدامات حمایتی از فعالان رسانه صورت می گیرد تا با حمایت از این فعالان شرایط برای رشد وتعالی رسانه ها درجزیره کیش مهیا شود.
دکتر هادی خانیکی، استاد ارتباطات کشور نیز که میهمانان این مراسم بود با بیان اینکه توسعه ارتباطات در جوامع امروزی از اهمیت بالایی برخوردار است گفت: داشتن نگاه ارتباطی در مسئولان کمک می کند با هماهنگی بهتری با زیرمجموعه خود فعالیت کنند و از راههای کوتاهتری به اهداف مجموعه خود برسند.
وی در ادامه با اشاره به اختلال ارتباطی در فضای امروز فعالیت رسانه ها افزود: از جمله اختلال های ارتباطی که امروزه دچار آن شدیم این است که قدرت شنیدن کم شده به این مفهوم که قدرت شنیدن حرف یکدیگر را نداریم و توان ارتباطی ما کم شده است.
سخنرانی 6 تن از فعالان رسانه، پخش کلیپ و اجرای گروه موسیقی از دیگر بخش های مراسم گرامیداشت روز خبرنگار بود.
گفتنی است درپایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر وهدیه از تمامی فعالان در رسانه ها ی دیداری، شنیداری الکترونیکی و مکتوب جزیره کیش تقدیر شد.
ارسال نظر