یادداشت به بهانه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی
روح الله دلیری، مدیر روابط عمومی منطقه ۱۶
بیست و هفت اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی، فرصتی است تا نقش و جایگاه روابط عمومی را بعنوان هنر هشتم مرور کنیم.
امروزه نقش روابط عمومی ها در کمک به تصمیم گیری های مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقشی قابل توجه است.
نقش روابط عمومی بعنوان ابزار مدیریتی برای فعالیتهای حرفه ای، علمی و الکترونیکی، از مشخصه های جدید روابط عمومی در عصر ارتباطات است.
اصطلاح روابط عمومی، ترجمه واژه انگلیسی open Relations برای اولین بار در ایالات امریکا در اتحادیه راه آهن بکار برده شد ودر ایران اولین بار در شرکت نفت بکار رفته و دفتری در آن شرکت ایجاد شد.
تعاریف گوناگونی از روابط عمومی از سوی صاحبنظران،کارشناسان و مؤلفان کتاب های این رشته بیان شده است از جمله رکس هارلو از پیشقدمان روابط عمومی در جهان میگوید" روابط عمومی دانشی است که به وسیله آن سازمان ها آگاهانه می کوشند، بر مسئولیت اجتماعی خویش عمل کنند تا بتوانند، تفاهم و پشتیبانی کسانی راکه برای توسعه اهمیت دارد، به دست آورند"
دراین باره انجمن روابط عمومی کشور آلمان میگوید:" روابط عمومی، تلاش آگاهانه و قانونی به منظور تفاهم و استقرار اعتماد و شناخت متقابل با عموم، براساس تحقیق علمی و عملی صحیح و مستمر، میسر است."
هنر روابط عمومی این است که بتواند امکانات و شرایط محیط بیرونی را تشخیص داده و آنان را با امکانات درون سازمان پیوند دهد و بنابراین اجرای فرامین درون سازمانی را تسهیل نماید و در نهایت ارتباط سازمان را با بیرون ازآن، بدرستی برقرار سازد.
روابط عمومی سازمان هایی مانند شهرداری ، به عنوان حلقه اصلی ارتباطات میان مدیران، کارکنان و جامعه، مسئولیتی خطیر به عهده دارد.
هر چه واحد روابط عمومی ارتباط موثری با مدیران ارشد سازمان برقرار کند به همان نسبت شاهد ارتباط شهروندان با مدیران شهری خواهیم بود.
ارتباط مستمر با شهروندان در راستای ارتقای تحقق اهداف درون و برون سازمانی ،بسیار اهمیت داردو برنامه ریزی های مدون و هدفمند، استفاده از ظرفیت و توانمندی کارکنان مجموعه روابط عمومی، اطلاع رسانی دقیق، درست و به هنگام فعالیت های شهرداری به شهروندان، می تواند نقش موثری در پیشبرد اهداف مدیریت شهری داشته باشد.
خدا رو شاکریم که در روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۶ باانعکاس درست نظرات و پیشنهادات شهروندان به مدیران ارشد و پاسخگویی مناسب وسریع به مردم که در اولویت وظایف این اداره قرار گرفته است، توانستیم در سال های اخیر توفیقات خوبی بدست بیاوریم.
مهمترین وظیفه روابط عمومی، شناخت افکار عمومی و نفوذ در آن برای جلب رضایت افکارعمومی نسبت به سازمان است که هم در درون سازمان و هم در بیرون از سازمان دنبال میشود.بیتردید، این وظیفه در قالب مجموعهای از فعالیتهای ارتباطی انجام می شود که میتوان آنها را تحت عناوین ارتباطات، امور فرهنگی و نمایشگاهها، انتشارات، سنجش افکار و پژوهش و برنامهریزیدستهبندی کرد.
بر این اساس انتظاراتی که از روابط عمومی در سازمان ها در ابعاد مختلف کاری مهم وجود دارد، بدون وجود نیروهای شایسته، توانمند و متخصص که کار در روابط عمومی را افتخار بدانند میسر نخواهد بود.
جا دارد از تلاش همکارانم در درج و انعکاس اخبار در رسانه ها، ارتباط موثر با شهروندان از طریق امکان ملاقات ایشان با شهردار ، اجرای تبلیغات شهری ، پاسخگویی و ارتباط با همکاران از طریق شماره ۹۶۴۰۰۰و...قدردانی کنم.
امیدوارم با استعانت از الطاف الهی و تداوم نقش آفرینی همکاران عزیز در سراسر کشور زمینهساز گامهای موثر در ارتقای روند اطلاعرسانی و تقویت همدلی و همزبانی دولت و ملت باشیم.
ارسال نظر