نگاه اقتصادی به اشتغال روستایی می تواند پاشنه آشیلی برای بهبود وضعیت تولید در کشور باشد در واقع ظرفیت نهفته در روستاها موجب رونق اقتصاد کشاورزی و اقتصاد دامپروری می شود.

نگاه اقتصادی به اشتغال روستایی می تواند پاشنه آشیلی برای بهبود وضعیت تولید در کشور باشد در واقع ظرفیت نهفته در روستاها موجب رونق اقتصاد کشاورزی و اقتصاد دامپروری می شود از این رو بی نیازی کشور در این حوزه ها و امکان صادرات به سایر نقاط جهان دوچندان می‌گردد.

 طبق آمار و ارقام تعداد شاغلان روستایی در سه سال اخیر با افت  بسیاری مواجه بوده است به طوری که در زمستان سال ۱۳۹۷ حدود ۱۰ میلیون نفر شاغل روستایی، در زمستان ۹۸ حدود ۹ میلیون نفر شاغل روستایی و در زمستان ۱۳۹۹ حدود ۵ میلیون و ۴۴۵ هزار مشاغل روستایی فعالیت می کردند.

 شایان ذکر است که حدود ۹۰ درصد از محصولات کشاورزی در روستاهای کشور  و ۱۰ درصد آن در مجتمع های کشت و صنعت تولید می‌شوند. این در حالی است که تنها ۸ درصد از تولید ناخالص کشور از بخش کشاورزی در روستاهای کشور تولید می‌شود که این رقم باید به مراتب افزایش پیدا کند.

 همچنین طبق قانون مقرر شده است تا هر سال دولت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای کشور نوسازی و بهسازی کند  این مهم طی سال های  ۸۴ تا سال ۱۳۹۲ رخ داده است به طوری که حدود یک میلیون و ششصد و بیست و چهار واحد مسکونی روستایی نوسازی و بهسازی شد.اما طی سال‌های  ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شد که طبق قانون نزدیک به ۶۰۰ هزار واحد  کمتر بود.

 تمام پیمایش ها و  آمایش های انجام شده حاکی از آن است، مهمترین علت مهاجرت معکوس روستا به شهر نبود شغل مناسب است به گونه‌ای که ظرفیت و بسترهای اشتغال در روستاهای کشور به مراتب فعال تر و پویاتر از شهر است.

 ۹۸ درصد از روستاییان که به شهرهای کشور مهاجرت می کنند به دنبال شغل مناسب هستند  مسئولین به جای آنکه در روستاها ظرفیت‌های اشتغال و  ارزش افزوده را دو چندان کنند  به دنبال انتقال زرق و برق  شهرها به روستاها هستند.

 جمعیت روستایی کشور ۲۶ درصد از کل جمعیت است که ۲۷ درصد از تولید ناخالص داخلی در روستاها وجود دارد بنابراین حداقل ۲۷ درصد از اشتغال کشور در روستاها نهفته است روستا در  بخش کشاورزی، معدن و مسکن ظرفیت  ایجاد شغل جدید برای ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر را دارد.