عاقبت نرخ گاز مصرفی شرکت های فولادی
چندی قبل خبری مبنی بر اینکه قرار است نرخ گاز مصرفی کارخانه های فولادسازی افزایش یابد، این موضوع می تواند هزینه های این شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد اما به نظر می رسد چنین اقدامی به مرحله عمل نرسد، چرا که شرکت های فولادی بنا به درخواست دولت از سیستم مصرف انرژی گازی استفاده و خود را به این سیستم مجهز کرده اند. شرکت های فولادی در سایر کشورها منابع مصرف انرژی دیگری دارند و فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد کشور بنا به درخواست دولت به چنین امکاناتی تن داده در نتیجه افزایش نرخ گاز مصرفی از طرف دولت منظقی به نظر نمی رسد.
محمود اکبری معاون فروش شرکت فولاد مبارکه اصفهان در گفتگو با خبرنگار اکوناپرس در خصوص کاهش فروش این شرکت در مهر ماه سال جاری در مقایسه با شهریورماه گفت:حمل محصولات فولاد مبارکه به روال عادی خود برگشته و این در حالی است که در مهر ماه حمل محصولات با مشکلاتی رو به رو شد که این شرکت برای حمل کالا به مشکلاتی برخورده که رفع شده است.
وی تاکید کرد: محصولات فولاد مبارکه پیش فروش می شود ونگرانی از بابت تولید وجود ندارد یعنی ما کاهش تولید نداریم و کالاها باید به محل حمل می شد و به دلیل مشکلات حمل فروش کمتر دیده شد. فولاد مبارکه فروش محصولات را در صورت های مالی زمانی ثبت می کند که حمل شود به همین دلیل کمتر شدن فروش در مهر ماه به دلیل مشکلات حمل بوده و ناشی از عدم تولید نیست.
وی عنوان کرد: نگرانی از بابت کم شدن میزان فروش شرکت برای سال مالی جاری وجود ندارد و این عقب ماندگی جبران خواهد شد، شاید این عقب ماندگی فروش مهر ماه 1 یا 2 ماه طول بکشد که ثبت بخورد اما در همین سال مالی اتفاق می افتد. همان طور که گفته شد، تولید شرکت به صورت پیش فروش است و کم کم جبران خواهد شد.
اکبری افزود: برآورد می شود فولادمبارکه به فروش پیش بینی شده خود برسد و سود خوبی را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نرخ گاز مصرفی شرکت های فولاد سازی افزایش می یابد، گفت: مباحثی در این خصوص شده اما هنوز ابلاغیه ای در این خصوص به ما ارسال نشده است، به دلایل زیادی به نظر نمی رسد چنین چیزی برای شرکت های فولاد سازی اتفاق بیفتد، شرکت های فولادسازی بنا به درخواست دولت برای مصرف انرژی خود از گاز استفاده می کنند در نتیجه چنین اقدامی نمی تواند از سوی مقامات اجرایی شود.
معاون فروش فولاد مبارکه تاکید کرد: در اکثر نقاط دنیا شرکت های فولادسازی از کوره های قوس برای مصرف انرژی استفاده می کنند و در ایران و بنا به درخواست مسئولین از گاز استفاده شده که اگر نرخ گاز مصرفی افزایش یابد ما هم می توانیم از امکاناتی همچون سایر کشورها استفاده کنیم در نتیجه چنین تصمیمی بنیادین به نظر نمی رسد.
این مقام مسئول گفت: فولاد مبارکه و صنعت فولاد قرار است به عنوان جایگزینی برای صنعت نفت و گاز باشد، در نتیجه اعمال هزینه های این چنینی برای شرکت های فولادی دور از انتظار است.
وی خاطر نشان کرد: صنعت فولاد در افق 1404 به عنوان یک صنعت اشتغال زا و جایگزین صنعت نفت و گاز معرفی شده است و برنامه های حمایتی از جانب دولتمردان وجود دارد. این موضوع از دید دولت مردان پوشیده نیست.
ارسال نظر