معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری دربازید ازدفتر نمایندگی روزنامه خراسان قم :
نقشه راه حمل و نقل قم در افق 15ساله تدوین شد
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم گفت: نقشه راه حمل و نقل قم در افق 15ساله تدوین شده است.
عباس ذاکریان در نشست صمیمی در دفتر این روزنامه با گرامیداشت هفته حمل و نقل اظهار داشت: حوزه حمل و نقل و ترافیک یکی از حوزه های پرچالش است، چرا که در تصمیمات کوچک و بزرگ نمی توان همه را با هم راضی نگه داشت.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم افزود: اگر تقاطع یا بریدگی در سطح شهر باز یا بسته شود و یا طرحی ایجاد شود که عده ای از آن منتفع شوند، راضی هستند اما ممکن است موجب نارضایتی یک عده دیگری به دلیل دور شدن از مسیر شود و این طبیعی است و نمی توان کاری کرد که همه را با هم راضی نگاه داشت
وی تصریح کرد: تصمیماتی که اخیرا در حوزه حمل و تقل گرفته میشود خلاف رویه ساری و جاری در تصمیم گیری های مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل است و یک سری ناشی از تغییر در برخی از دیدگاهها و نگرش ها به حوزه حمل و نقل و ترافیک شهری است و چون خلاف رویه معمول است امکان دارد چالش برانگیز باشد.
ذاکریان بیان کرد:نگرشی که در حال حاضر حاکم است نگرش خودرو محور است، یعنی اولویت دادن به خودرو در هر جایی به عنوان یک دغدغه وجود دارد در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته از این بحث عبور کرده اند و طراحی شهری آن ها انسان محور شده و ترددهای شهری مبتنی بر تردد انسان هاست و بیشترین تسهیلات را برای انسان ها در نظر می گیرند و محدودیت ها نیز برای خودروها اعمال میشود.
وی عنوان کرد:همچنین توسعه حمل و نقل عمومی در کشورهای پیشرفته جزء اولویتهاست، زمانی مردم از اتوبوس استفاده می کنند که راحت تر و ارزان تر و سریع تر به مقصد برسند ولی وقتی در مسیری پرترافیک باشند انگیزه ای برای حمل و نقل عمومی ایجاد نمی کند و مقبولیتی ندارد
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم خاطرنشان کرد: ایجاد خطوط ویژه اتوبوس در طح شهر وقتی راه اندازی شود دیگر راه عبور از تاکسی های شخصی گرفته می شود و حمل و نقل عمومی تسهیل تر است زیرا ترافیک برای خودروهای شخصی ایجاد می شود.
وی گفت: در آخرین آمار مطالعاتی استفاده از حمل و نقل درون شهری در سال 82 میزان استفاده از حمل ونقل عمومی 16 درصد ثبت شده و در آخرین بازنگری در آمار 97 این عدد به 31 درصد رسیده است.
ذاکریان افزود:همچنین در آن سال، آمار استفاده از اتوبوس 18 درصد بوده و در سال 98 به 8 درصد رسیده است که نشان می دهد در ریل گذاری حمل و نقل عمومی درست عمل نکرده ایم و مردم بیشتر از خودروی شخصی استفاده می کنند و وقتی مسیرشان کمتر و ترافیک بیشتر می شود اعتراض می کنند، در این باره اگر برای مردم توجیه نشوند چالش ایجاد می شود.
وی اظهار داشت: در تسهیلات نیز باید اولویت را به ترددهای انسان محور بدهیم و می توانیم با یک خطکشی، تردد را تسهیل کنیم و این امر به فرهنگ سازی نیاز است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم عنوان کرد: نصب یک پل عابر پیاده یک میلیارد تومان هزینه دارد اما شهروندان از آن عبور نمی کنند و وقتی نرده می کشیم باز به زحمت می افتند، از طرفی 5 میلیارد تومان هزینه نگهداری برای پله برقی است و باز هم از آن استفاده نمی شود.
وی تصریح کرد: با آموزش می توان از صرف چند میلیارد تومان هزینه جلوگیری کنیم اگر این نگرش های اشتباه تغییر کند که البته قابل اصلاح است و می توان فرهنگ سازی کرد و اولویت با عابر پیاده است و در حمل ونقل برون شهری و پارکینگ نیز همین طور است اما می بینیم پایانه را به خارج از شهر میبرند و برای مردم ایجاد زحمت میشود در حالی که در جهان پایانه در داخل شهر است.
ذاکریان گفت:وقتی برای عابرین، تسهیلاتی نمی گذارند و اولویت تردد با خودروی شخصی است با مشکلاتی مواجه هستیم در حالی که در کشورهای پیشرفته خودروی شخصی، هزینه بالایی در تردد و پارکینگ دارد ولی ما مجبور هستیم برای خودروهای شخصی پارکینگ بسازیم اما اگر فرهنگ سازی شود می توان این هزینه ها را به حمل و نقل عمومی هدایت کرد.
وی ادامه داد: کم تحرکی در ایجاد بیماریهای چاقی و فشار خون اثر دارد و بسیاری از بیماریها به دلیل آلودگی هواست و از طرفی مصرف سوخت در خودروهای شخصی بالاست و باید راهکارهایی را برای رفع این مشکلات ارائه داد، در بسیاری از کشورها برای برون رفت از مشکلات، زیرساختهای دوچرخهسواری را توسعه داده اند و این امر اصلا مقطعی نیست و توسعه دوچرخه در قم نیز به بازده زمانی 8 ساله نیاز دارد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم در مورد قابلیتهای قم در توسعه دوچرخه سواری بیان کرد: بخش زیادی از تردد شهری در قم می تواند با دوچرخه اتفاق بیفتد چون قم دارای مسیری است که پستی و بلندی ندارد و می توان طرح جامعی ارائه داد.
وی خاطر
نشان کرد:مطالعات طرح جامع دوچرخه با همراهی دانشگاه قم انجام و نقشه ده ساله مشخص است که 350 کیلومتر در سطح شهر را شامل می شود، در این باره ایجاد مسیری امن برای دوچرخه یکی از مطالبات مهم است و امیدواریم با برنامه ریزی راهبردی از سال 1400شبکه مسیر دوچرخه داشته باشیم که ناپیوسته نباشد.
ذاکریان بیان کرد: پیاده رو سازی نیز اهمیت زیادی در تردد دارد و برای سال بعد 10 میلیارد تومان پیش بینی شده و از 1400 مسیر ویژهای داریم، طبق آمار 70درصد سفرهای درون شهری کمتر از 4 کیلومتر است و می توان از دوچرخه استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: در پیاده روسازی زمانی می توانیم افتخار کنیم که هر عابر پیاده می تواند ایمن و راحت تردد کند، اما در حال حاضر هزینه هنگفتی صرف جدول کشی و آسفالت معابر برای خودرو شده و برای عابر هزینه کمی انجام میشود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم عنوان کرد: با طراحی صورت گرفته اطراف حرم بستری ایمن برای عابر پیاده فراهم شده است و می تواند این سبک تداوم داشته باشد، همچنین یکی از طرح های ما این بود که پل عابر پیاده مکانیزه شود که هزینه زیادی لازم دارد و عرض پیاده رو برای پله برقی جواب نمی دهد در این باره آسانسور مطرح شد اما در مجموع با فرهنگ سازی می توان به راهبردی مناسب در عبور مطمئن عابرین از خیابان رسید.
وی در مورد ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی ادامه داد: خرید اتوبوس تقریبا 5 میلیارد تومان نیاز دارد و به 200 اتوبوس نیاز داریم و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی قم به 1000 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، همچنین سه هزار تاکسی فرسوده نیاز است که هر تاکسی 118 میلیون تومان هزینه دارد.
ذاکریان عنوان کرد: با شیوع کرونا اتوبوس های درون شهری به شدت آسیب دیدند و مورد بیمهری قرار گرفتند و در زمینه بیمه بیکاری و حمایت های معیشتی نیز اقدامی برای آن ها انجام نشد، امید است این ویروس منحوس از بین برود و شاهد رونق توسعه اقتصادی باشیم.
وی تصریح کرد: بخش زیادی از اقتصاد شهر با تردد زائر می گذرد و وقتی تردد ندارد بخش زیادی از کسب و کارها آسیب می بیند یکی از این ها حوزه حمل و نقل است و بعد از کرونا تعداد زائران ایرانی و خارجی به شدت کاهش یافت و افرادی که مستقیم و غیر مستقیم از طریق گردشگری کسب درآمد میکردند دچار آسیب شدند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم گفت: طرح جامع حمل و نقل در حال اجراست و اگر کرونا نبود تمام و مصوبات نهایی شده بود، در حال حاضر نقشه راه حمل و نقل قم در افق 15ساله تدوین شده است.
وی ادامه داد: با این نقشه راه، هر کس معاونت را بر عهده بگیرد تفاوتی در اجرای طرح ها ندارد زیرا این مصوبه بالادستی، نقشه راه می شود و هر کس می آید بحث ها حل و فصل می شود که مثلا فلان جا تقاطع زده شود یا نشود وحمل ونقل و پایانه ها تعیین تکلیف می شود و این طرح جامع حمل و نقل مبتنی بر انسان محوری است.
ذاکریان بیان کرد: برنامه برای بانوان در زمینه دوچرخه سواری در بوستان هاست، هر بوستان بانوان که راه اندازی شود ظرفیت لازم برای دوچرخه سواری در داخل بوستان فراهم می شود، یکی دیگر از طرحها نیز استفاده از محوطه مدارس است که با تامین دوچرخه می توانیم این فضا را در اختیار بانوان قرار دهیم.
ارسال نظر