شهردار اصفهان تاکید کرد:
پیرایش شهر و احیای المانها و نمادهای زیباسازی در آستانه سال جدید
شهردار اصفهان با تاکید بر پیرایش و احیای نمادها و طرح های زیباسازی شهر اصفهان در آستانه سال جدید گفت: طرح های زیباسازی شهر اصفهان که پیش از این اجرا شده و قابل احیا است، باید مورد بازآفرینی قرار بگیرد.
علی قاسم زاده در جلسه شورای سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در آستانه سال جدید، در اجرای پروژه های سازمان زیباسازی لازم است بر روی موضوع پیرایش، نظافت و بازآفرینی طرح های قبلی تمرکز شود، اظهار کرد: در اجرای پروژههای جدید نیز از نظرات هنرمندان شاخص در اجرای طراحی ها استفاده شود و سیاست همدلی و مشارکت، تقویت شود.
مبلمان پارک های شهر برای سنین مختلف مناسب سازی شود
همچنین در این جلسه، مهدی بقایی، معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان بیان کرد: مبلمان شهری پارک های اصفهان برای همه گروه های سنی نوجوان، کودک، جوان و سالمند یکسان است که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و بخشی از پروژه های سازمان زیباسازی بر مناسب سازی مبلمان برای سنین مختلف تمرکز یابد.
وی افزود: همچنین یکی از پیشنهادها برای اجرای طرح ها در این سازمان، استفاده از تم های مختلف در شهر با محوریت موضوعات مختلفی مانند مطالعه، خانواده و ... است که بر همین اساس می توان در یک سال بخشی از طرح های زیباسازی شهر را تعریف و اجرا کرد.
پهنه های زیباسازی شهر اصفهان در سال 1401 اجرایی می شود
در ادامه، حمید قنادنیا، سرپرست سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان با اشاره به هندسه حرکتی این سازمان اظهار کرد: ارتقای جایگاه ملی و بین المللی شهر اصفهان و افزایش بهره وری سرمایه های انسانی از اهداف کلان سازمان زیباسازی است.
وی با بیان اینکه رسیدن سازمان به سازمانی تخصصی، پیشرو، خلاق، پویا و مرجع هنر شهری کشور تا سال 1405 چشم انداز ما به شمار می رود، گفت: ایجاد آرامش، شادی و نشاط شهری، دستیابی به محیط مطلوب زندگی، توسعه فرهنگی، هنری و گردشگری با رویکرد شهر دوستدار کودک، دوستدار سالمند و محله محوری، ایجاد جذابیت های بصری در کنار آثار فاخر تاریخی و افزایش راحتی شهروندان در استفاده از فضاهای عمومی نیز جزء بیانیه ماموریت این سازمان است.
سرپرست سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان بیان کرد: افزایش نشاط و کاهش اضطراب مردم شهر در اهداف اجرایی ما تعریف شده است که در قالب پیرایش و آرایش شهری اجرایی خواهد شد.
وی به برخی از برنامه های سه ماهه پایانی سال 1400 اشاره و اظهار کرد: اجرای سمپوزیوم هنرهای تزئینی در 20 عرصه شهری، اجرای پروژه گالری شهر شامل 50 دیوارنگاره مرتفع، اجرای هفت سین های نوروزی با رویکرد تعاملی، اجرای محور نور شامل نماد، پاتوق و مبلمان نوری، طراحی و نصب دو هزار پرچم نوروزی در 15 منطقه، اجرای تم شهری با استفاده از المان موقت، اجرای تابلوهای نوری – گرافیکی روی عرشه پل های رینگ سوم، ویدئو مپینگ و طراحی و اجرای مبلمان ویژه سالمندان با عنوان پویش صندلی و طراحی المان نوری در زمره پروژه هایی است که ویترین این سازمان را تشکیل میدهد.
قنادنیا اظهار کرد: برای سیاست های اجرایی سال 1401 هم پهنه های زیباسازی در نظر گرفته شده است، همچنین پروژه ها با استفاد از ترکیب قالب های مختلف و تاکید بر مشارکت شهروندان، محله محوری و نیز توجه به خلاقیت اجرایی خواهد شد.
وی استفاده از فناوری های نوین و آرام سازی سیما و منظر شهری با جمع آوری المان های اضافی در مناطق 15 گانه را از دیگر سیاست های اجرایی سازمان برای سال آینده عنوان کرد.
نگاه به زیباسازی غیرکالبدی باشد
وحید مهدویان، معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با بیان اینکه براساس سیاست های مدیریت جدید شهری و ورود به قرن جدید، طرح های سازمان زیباسازی نیاز به یک روایت جدید دارد، گفت: این روایت باید از شهرهای اطراف اصفهان و از طرح های قبلی اصفهان متفاوت باشد.
وی افزود: نگاه به زیباسازی باید غیرکالبدی باشد و سیاست های محله محوری در این بخش اعمال شود تا زیباسازی از دید مردم شهر اصفهان و مسافران این شهر صورت گیرد.
تاکید بر محله محوری در طرح های زیباسازی
سید امیر سامع، عضور شورای اسلامی شهر اصفهان نیر بیان کرد: شهرداری در این دوره سیاست هایی مانند برجسته ساختن برند و امتیاز شهری اصفهان و محله محوری را دنبال می کند که این نشانه ها می تواند با طرح های سازمان زیباسازی هم افزا شود.
وی ادامه داد: یکی از پیشنهادات برای طرح های زیباسازی طراحی قالب های ثابت و دائم برای استفاده در مناسبت های مختلف است.
لزوم اجرای پروژه شاخص زیباسازی در محور تاریخی چهارباغ و میدان امام حسین(ع)
سید علی معرک نژاد، مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان هم در این جلسه گفت: در طرح های سازمان زیباسازی همگرایی و نقش مردم باید دیده شود و از سوی دیگر موضوع همگرایی درون سیستمی با سازمان هایی مانند پارک ها و فضای سبز و سازمان فرهنگی – اجتماعی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: محور چهارباغ و میدان امام حسین (ع) به پروژههایی شاخص نیاز دارد چراکه این بخش مرکز ثقل گردشگری است.
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان با تاکید بر خانه تکانی شهر در آستانه سال نو اظهار کرد: پیرایش، به روزرسانی و سبک کردن شهر بخشی از این خانه تکانی به شمار می رود که در این حوزه، باید زیباسازی زیرگذرها و تعمیر و پیرایش آنها مورد توجه قرار بگیرد.
وی به لزوم تکمیل برخی پروژه های نیمه تمام مانند معرفی مشاهیر در محلات که در منطقه یک اجرایی شده است، تاکید کرد و گفت: می توان نقش مردمی در زیباسازی را پررنگتر کرد چراکه گر نگاه مردمی با محله محوری پیوند داده شود، اتفاقاتی زیبا در شهر رخ خواهد داد.
معرک نژاد به لزوم استفاد از المان های نوری در مسیرهای ترافیکی به ویژه خیابان باغ گلدسته نیز اشاره کرد.
در ادامه چند تن از اعضای شورای سازمان زیباسازی نیز مواردی مانند اجرای برنامه های موقت و مناسبتی در کنار آثار تاریخی، نورپردازی شهر با استفاده از انرژی خورشیدی و ساماندهی ورودی های شهر با استفاده از نمادهای هنری را به عنوان پیشنهادهایی برای اجرا شدن در حوزه زیباسازی، مطرح نمودند.
اصفهان- محسن راعی
ارسال نظر