به گزارش اکونا پرس،

این اتوبوس، ساعت  ۱۴ ،۱۵ اسفندماه از محل میدان امام حسین(ع) به سمت پارک جنگلی ناژوان حرکت خواهد کرد و مدعوین را برای کاشت نهال به نارنجستان ناژوان خواهد برد.

مدیرکل نوسازی و تحول اداری شهرداری اصفهان درخصوص این اتوبوس گفت: در راستای کاهش آلودگی هوا و حرکت به سمت شهر پاک که یکی از اهداف کلان برنامه توسعه پنج ساله شهرداری اصفهان در افق ۱۴۰۵است، حرکت ناوگان حمل و نقل عمومی به سمت برقی شدن مورد توجه قرار گرفته که می‌تواند در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد؛ براین اساس یک نمونه اتوبوس برقی در کلانشهر اصفهان از نیمه‌ اسفندماه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

سید مصطفی اعتصامی افزود: تفاهم نامه ای با هدف گسترش زیرساختهای مورد نیاز جهت استفاده از انرژی پاک در حمل و نقل عمومی در کلانشهر اصفهان بین شرکت مهندسی ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) و شرکت اتوبوس عقاب افشان تحت عنوان شرکت تولید اتوبوس برقی پارسان (شتاب) و شهرداری اصفهان در مهرماه سال جاری منعقد شد.

او ادامه داد: اکنون و پس از حدود شش ماه از زمان انعقاد این تفاهم‌نامه، مدیریت شهری اصفهان برای نخستین بار با محوریت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان و برنامه ریزی و راهبری معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری، با به حرکت درآوردن آزمایشی این اتوبوس برقی، درصدد است با برقی کردن ناوگان اتوبوسرانی گام بزرگی در جهت تحقق بخشیدن به اهداف شهرداری اصفهان در کاهش آلودگی هوا و حرکت به سمت شهر هوشمند، به پیش بردارد.

به گفته او، آنچه در این مسیر مهم است، درنظر گرفتن نقشه راه شهر هوشمند اصفهان در جهت استفاده مناسب از شبکه هوشمند انرژی، شامل زیرساخت‌های مناسب، خودروهای مناسب و تجهیزات آی.سی.تی برای رسیدن به اهداف پیش رو است.

مدیرکل نوسازی و تحول اداری شهرداری اصفهان تاکید کرد: انجام مطالعات و طراحی های اولیه در فاز نخست و برنامه ریزی جهت تامین بودجه، پیاده سازی و بهره برداری از این زیرساخت ها، همگی از جمله مواردی است که در اداره کل نوسازی و تحول اداری، براساس نقشه راه هوشمندسازی شهرداری مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: بر اساس نتایج یک مطالعه امکان‌سنجی فنی و اقتصادی درخصوص استفاده از اتوبوس‌های برقی در اصفهان که توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان انجام شده، استفاده از اتوبوس‌های برقی اقدامی قابل توجیه از نظر فنی و اقتصادی در مقایسه با اتوبوس های قدیمی است.

اعتصامی خاطرنشان کرد: نتایج این پژوهش نشان داده است اتوبوس‌ها در شهرهای بزرگی مانند اصفهان که ترافیک سنگینی دارند ناگزیر به توقف زیاد هستند و همین امر باعث افزایش مصرف انرژی و وارد شدن فشار به موتور برای اتوبوس‌های دیزلی و گازی می‌شود، درحالیکه چنین مسئله ای برای اتوبوس‌های برقی پیش نمی‌آید و می‌تواند جایگزین‌ مناسبی باشد.

اصفهان_محسن راعی